Politika

Sjednica u Budvi opet odložena, Džaković traži da se oglasi Bečić

Nezavisni odbornik Skupštine opštine Budva Stevan Džaković, nakon današnjeg odlaganja sjednice lokalne skupštine, predložio je da se javnosti obrati lider Demokrata Aleksa Bečić kako bi se spriječilo uvođenje prinudne uprave u ovoj opštini.

Džaković

On je poručio Bečiću da se izjasni da li se pod izmjenama izbornog zakonodavstva podrazumijeva obavezno uvođenje otvorenih listi.

“U slučaju da su Demokrate saglasne da bez neposrednih izbora – otvorenih izbornih lista, nema fer izbora i da izmjene izbornog zakonodavstva moraju omogućiti, najzad, da se ispoštuje Ustav i omogući biračima u Crnoj Gori da neposredno-direktno, po imenu i prezimenu biraju kandidate sa izbornih listi, i to javno saopšti Bečić, kriza vlasti što se tiče mog prisustva sjednicama Skupštine je riješena”, dodao je Džaković.

On smatra da Demokratska partija socijalista (DPS) još ne shvata značaj neposredne demokratije za razvoj društva.

“Oni ne žele da mijenjaju izborni zakon, kojim se podkrada izborna volja državljana Crne Gore, a građani drže u ropstvu”, zaključuje Džaković.

Izbori, prinudna uprava ili novi dogovori?

Predsjednik SO Budva Đorđije Vujović odložio je današnje skupštinsko zasijedanje na zahtjev kolega iz Demokratskog fronta.

Sjednicu je odložio navodeći da mu je cilj da se političkoj grupaciji koja je na vlasti da prostora i vremena da iznađu rješenje za izlazak iz krize.

Foto: RTV Budva

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović kazao je da će danas uputiti koaliciji predlog za skraćenje mandata ovom sazivu skupštine, ističući da ne zna da li će taj predlog biti podržan.

Krapović je naglasio da neće dozvoliti uvođenje prinudne uprave.

Vujović je istakao da je u kontaktu sa svim odbornicima, te da do zadnjeg momenta nije znao hoće li danas biti kvoruma.

“Moj cilj je da se da se političkoj grupaciji koja je na vlasti da prostora i vremena da iznađu rješenje za izlazak iz krize. Razgovarao sam sa predstanicima Crnogorske i očekujem od njih da sjednemo i da u direktnom razgovoru sa njima, kako je i predsjednik Krapović rekao, nađemo rješenje. Razgovaraću i sa Džakovićem”, naveo je Vujović.

Politička situacija u metropoli turizma traje odavno. Sjednice SO se ne održavaju mjesecima, a turbulencije su nastavle nakon što je Džaković zatražio da Krapović, aktuelni gradonačelnik bude smijenjen.

<<<Politički potresi: Budva na pjenu od vanrednih izbora>>>

Džaković  je 17. odbornik koji je ranije omogućavao vladajućoj koaliciji prevlast u lokalnom parlamentu. Bio je ključan u izboru Krapovića za gradonačelnika, kada se suprotstavio svojoj partiji PzP i nije se slagao sa tim da u fotelju prvog čovjeka Budve sjedne kandidat DF-a Marko Bato Carević zbog čega je i isključen iz stranke.

33 Komentara na "Sjednica u Budvi opet odložena, Džaković traži da se oglasi Bečić"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend