Politika

Sjednica u Budvi opet odložena, Džaković traži da se oglasi Bečić

Nezavisni odbornik Skupštine opštine Budva Stevan Džaković, nakon današnjeg odlaganja sjednice lokalne skupštine, predložio je da se javnosti obrati lider Demokrata Aleksa Bečić kako bi se spriječilo uvođenje prinudne uprave u ovoj opštini.

Džaković

On je poručio Bečiću da se izjasni da li se pod izmjenama izbornog zakonodavstva podrazumijeva obavezno uvođenje otvorenih listi.

“U slučaju da su Demokrate saglasne da bez neposrednih izbora – otvorenih izbornih lista, nema fer izbora i da izmjene izbornog zakonodavstva moraju omogućiti, najzad, da se ispoštuje Ustav i omogući biračima u Crnoj Gori da neposredno-direktno, po imenu i prezimenu biraju kandidate sa izbornih listi, i to javno saopšti Bečić, kriza vlasti što se tiče mog prisustva sjednicama Skupštine je riješena”, dodao je Džaković.

On smatra da Demokratska partija socijalista (DPS) još ne shvata značaj neposredne demokratije za razvoj društva.

“Oni ne žele da mijenjaju izborni zakon, kojim se podkrada izborna volja državljana Crne Gore, a građani drže u ropstvu”, zaključuje Džaković.

Izbori, prinudna uprava ili novi dogovori?

Predsjednik SO Budva Đorđije Vujović odložio je današnje skupštinsko zasijedanje na zahtjev kolega iz Demokratskog fronta.

Sjednicu je odložio navodeći da mu je cilj da se političkoj grupaciji koja je na vlasti da prostora i vremena da iznađu rješenje za izlazak iz krize.

Foto: RTV Budva

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović kazao je da će danas uputiti koaliciji predlog za skraćenje mandata ovom sazivu skupštine, ističući da ne zna da li će taj predlog biti podržan.

Krapović je naglasio da neće dozvoliti uvođenje prinudne uprave.

Vujović je istakao da je u kontaktu sa svim odbornicima, te da do zadnjeg momenta nije znao hoće li danas biti kvoruma.

“Moj cilj je da se da se političkoj grupaciji koja je na vlasti da prostora i vremena da iznađu rješenje za izlazak iz krize. Razgovarao sam sa predstanicima Crnogorske i očekujem od njih da sjednemo i da u direktnom razgovoru sa njima, kako je i predsjednik Krapović rekao, nađemo rješenje. Razgovaraću i sa Džakovićem”, naveo je Vujović.

Politička situacija u metropoli turizma traje odavno. Sjednice SO se ne održavaju mjesecima, a turbulencije su nastavle nakon što je Džaković zatražio da Krapović, aktuelni gradonačelnik bude smijenjen.

<<<Politički potresi: Budva na pjenu od vanrednih izbora>>>

Džaković  je 17. odbornik koji je ranije omogućavao vladajućoj koaliciji prevlast u lokalnom parlamentu. Bio je ključan u izboru Krapovića za gradonačelnika, kada se suprotstavio svojoj partiji PzP i nije se slagao sa tim da u fotelju prvog čovjeka Budve sjedne kandidat DF-a Marko Bato Carević zbog čega je i isključen iz stranke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
REALNO
Gost
REALNO

Toliko o njihovom jednistvu i predizbornim obećanjima, nedaj bože da uzmu vlast u državi nebi vladu sastavljali za njihovog zivota, oci bi povadili oko fotelja.

Ljubo
Gost
Ljubo

MOZE LI KO OBJASNITI STA FALI OVOM DZAKOVICU

JAAA
Gost
JAAA

IZGLEDA SVIMA FALI PO JEDNA NOGA STOLICE ….
DA PRIMAJU PLATU KAO DOSTINJA NEBI MUTILI SVI REDOM…..BEZ RAZLIKE…

Bazinga
Gost
Bazinga

U koaliciji i ne može ni jedna partija imati stav. Jer moraš da se konsultuješ sa koalicionim partnerom. Ova Budva je čist dokaz da sve koalicije pucaju, jer kolko god pokušavali da ujednače stavove različiti su interesi. Poznato je da će sve partije ući u koaliciju i sa crnim đavolom ako im je to interes. Čim jedna od partija počne… Više »

Ukradose mi ime
Gost
Ukradose mi ime

Taj dzakovic mrda budvom ponizava poziciju u budvu sto ovi ne prelome raspuste skupstinu raspisu nove izbore i pobijede uvjerlivo da ne zavise od jednog poslanika koji nije ni budvanin njih budvane vuce za nos cas ovo cas ono lijepo novi izbori ubjedljiva pobjeda pa da se vlada sretno i dugo vjecno pod parolom budva budvanima

Daga
Gost
Daga

E samo pogledaj facu ovome Dzakovicu,sve ce ti biti jasno.Laza Lazarevic mu ne moze pomoći.

@ Daga
Gost
@ Daga

Daga, vrsni intelektualac, znam lika.

xyz
Gost
xyz

Kakav crni intelektualac, to je isto kao da traži od Krapovića da mijenja izborno zakonodavstvo Kanade

Dux
Gost
Dux

Dva brata,dvije dike xaxaxaxaxaxaxaxa

Dux
Gost
Dux

Prodana dusa

Lux lucis
Gost
Lux lucis

Koliko mrznje u tvojim komentarima. Tako samo priznajes da je bolji od tebe.

Marko
Gost
Marko

Za Aleksa Bečić ima stav po pitanju bilo čega??? Jos nijesmo imali čast da čujemo da on ima stav povodom nekog pitanja, osim što ne priznaje nezavisnu CG!!!!

Bazinga
Gost
Bazinga

Budva na pijeni, od Krapovića, Bečića do Carovića a nekad od Marovića. Ne zna se cija je pjena? Možda na pjeni od prinudne uprave? To be continued…

Mark
Gost
Mark

Umislila vrana da je orao !

ana
Gost
ana

hahaha,bravo.dje ti ovo pade na pamet?

Raspucin
Gost
Raspucin

Vrana je medju najinteligentnijim pticama. A orao grabezljivac. Komplimenti Dzaki

Zoran
Gost
Zoran

Budva na pjenu od mora.

Hello
Gost
Hello

Izbori su jedino valjano rjesenje.

Komentar
Gost
Komentar

Ja sam se oglasio iako me niko ne pita ništa.Mogu i opet?!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Moj prijedlog da bude zakonom zabranjeno..Rad..cetnicima..anticrnogorcima..okupatorskoj spc u cg…Onda CG moze naprijed…Problem je sto u DPS du pola cetnici i anticrnogorci…

Njego
Gost
Njego

Prijedlog? Otkad se tako zbori izvan Bosne?
E kakve su ove produkljice…

Ve$a
Gost
Ve$a

Ma ko je aljeksa blecic da on odlucuje sta ce se desavat u drzavi?! Prinudna uprava i kraj! Cerajte ovo!!!

Alen
Gost
Alen

Marovica za upravnika, slazemo se svi sto volimo Crnu Goru !
Moze li 20€ do prvoga ?

NBA
Gost
NBA

“VeSa”, TACNO TAKO-UPRAVO SAM MISLIO DA NAPISEM ISTO!

Ćerajte ovo
Gost
Ćerajte ovo

Nepismeni Ve$a, lična imena se pišu velikim slovom!

Ve$a
Gost
Ve$a

tebe i aljeksu s apetitom pisem malim sa ti izbije oci! Eto! Kad ne znas sta ces da napises i ne mozes nick da ukrades – jer si provaljen, obicno se vratis na komentar uzrasta I-2 razred 😁😁 Caaao! 😘

Ve$a barski SD
Gost
Ve$a barski SD

Nadjoše li onome planinaru papuču, po kiši, mozgu?

Doctor
Gost
Doctor

Dzakovic kupljen.

masa
Gost
masa

U Budvi je haos od trenutne vlasti

Milentije
Gost
Milentije

Koja bijeda od čovjeka.

Nego što
Gost
Nego što

Što je bijeda, što ne prihvate njegov predlog jer je to pravi način da na vlast dolaze oni pojedinci koje narod želi da im budu predstavnic. A ti Milentije u šumu, pa tamo čuvaj stoku. Jer za drugo nijesi.

stojcilovic
Gost
stojcilovic

Pa ne moze jedan opstinski odbornik da kroji politiku na drzavnom nivou…ovo je pitanje za drzavni parlament, a ne opstinski…lik samo minira cijelu budvu

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Možda njegov prijedlog nije dobar. Ali to su odma trebali da mu kažu. Ali im je tad trebao njegov glas da bi došli na vlast. Vuku čovjeka za nos godinu ipo.

Send this to a friend