Politika

Džeferović Đukanoviću: Zaštitite Bošnjake u Crnoj Gori

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović, juče je telefonom razgovarao s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o napadima i zastrašivanju bošnjačkog stanovništva poslije nedjeljnih izbora u Crnoj Gori, saopštio je Džaferovićev kabinet.

U saopštenju se navodi da je Džaferović pozvao Đukanovića da vlasti Crne Gore zaštite Bošnjake i spriječe nove napade, prijetnje i provokacije.

“Predsjednik Đukanović je s razumijevanjem prihvatio apel predsjedavajućeg Džaferovića i iznio uvjeravanje da će institucije Crne Gore učiniti sve napore kako bi se zaštitilo bošnjačko stanovništvo i svi crnogorski građani, te kod njih umjesto straha razvio osećaj sigurnosti”, piše u saopštenju, prenosi Beta.

Dodaje se da je Đukanović ponovio opredjeljenje za odbranu temeljnih vrijednosti i dostignuća Crne Gore, prije svega njene stabilnosti, multietničnosti, evropskog puta i članstva u NATO.

Džaferović je rekao da “put Crne Gore trasiran pod vodstvom Đukanovića nema alternativu”.

On je ocijenio da je budućnost zemalja regiona “u evroatlantskim integracijama i skladnim međuetničkim odnosima”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Keso
Gost
Keso

Podgorica, zar trebaju da rade kod nji da ne bi bili napadnuti.

Titograd
Gost
Titograd

Oce taman ka Crnogorce po srbiji dje vise nepostoje

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Iskreno, to je posao gosp. Nuhodzica i Veljovica. Makar, dok se formira nova plata. I u otkaznom roku covjek treba da radi kao da je tek poceo.

Lisboa
Gost
Lisboa

Ne bi trebali da mu se niko ovraće u moli ga, valjda to treba da zna

Podgorica
Gost
Podgorica

Možda ovaj ne zna, Bošnjake zove opozicija u vlast i nudi im ministatska mjesta. I ako ih niko neće napadati eto min dodatna sigurnost.
Fino bi bilo da je to iko ponudio Srbina u ove 39g.
A oni nisu ni preuzeli vlast i već nude komšijama

delboj
Gost
delboj

Pusti ti tu proforme pricu za javnost. U realnom zivotu, na terenu je pocelo etnicko ciscenje. To je ono sto Amfilohije odavno zeli.

Milić
Gost
Milić

kako on da zaštiti…koga da uhapsi…dako bude kakav dobrovoljac,da ga slikaju sa 4S zastavom na fejsu i ljepota …ako se među sobom nagrdimo znamo ko je kriv bio

Objektivno
Gost
Objektivno

Ako ovo nije vrijeme za vanredno stanje, ne znam šta nije.

Гнк
Gost
Гнк

Рука УДБЕ

Send this to a friend