Politika

Evropska narodna partija čestitala Bošnjacima: Ohrabrenje za proevropske snage

Izborni rezultat Bošnjačke stranke potvrda je ispravne proevropske politike, a na tom putu treba da nastavi i Crna Gora u narednom periodu, poručeno je na sastanku predstavnika Evropske narodne partije EPP i Bošnjačke stranke.

Kako je saopšteno iz BS, predstavnici EPP zadovoljni su izbornim uspjehom njihove stranke.

“Čestitamo vam na ostvarenom rezultatu. Smatramo to potvrdom vaše ispravne proevropske politike. Vaše jačanje je i ohrabrenje za proevropske snage i garancija njihovog daljeg jačanja u Crnoj Gori”, kazao je potpredsjednik EPP Paolo Rangel, prenoseći čestitke cjelokupnog rukovodstva i predsjednika Donalda Tuska.

Rangel je dodao da će EPP podržavati dalje snaženje Bošnjačke stranke i njene politike usmjerene u cilju reformi društva, snaženju institucija i prozapadnom putu Crne Gore.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović zahvalio je na javnoj podršci EPP tokom izbornog procesa i kazao da je izborni rezultat potvrda prozapadnog i evropskog puta Crne Gore.

“Bošnjačka stranka je ponudila koncept manjinske Vlade kao, u ovom trenutku, optimalnog rješenja i garanciju daljeg evropskog puta Crne Gore. Važniji od pozicija u izvršnoj vlasti za nas su garancija stabilnosti Crne Gore, odnosi u regionu, nastavak evropskih integracija, kao i ispunjavanje obaveza preuzetih članstvom u NATO Alijansi”, kazao je Husović.

Tokom sastanka analizirana su aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori, nakon završenih parlamentarnih izbora. Iz BS je tokom sastanka poručeno da će svaka dalja politička odluka stranke ići u pravcu jačanja proevropskih i prozapadnih vrijednosti u Crnoj Gori.

Sastanku su u ime BS prisustvovali i politički direktor Suljo Mustafić i poslovni direktor Admir Adrović, dok je ispred EPP sastanku prisustvovao i međunarodni sekretar EPP Patrik Foler.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozajac
Gost
Rozajac

Od ovih nabrojanih nisam siguran ni jedan da govori intermediate english, kao ni neki drugi strani jezik. Eh da se ne ogriješim o Folera.

Crveno srce
Gost
Crveno srce

Jedina stranka koja je istinski zalaže za građansku Crnu Goru. Članstvo u najvećoj evropskoj partiji to i potrđuje. Čestitke!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪 Zivjeli.

Bjelopavlić
Gost
Bjelopavlić

Ovo su proevropske snage jednako kao DF.Potpuno isti,jedino što je DF brojniji.Kancer i jedni i drugi

RožajeCG
Gost
RožajeCG

Teško nama sa njima ,A posebno nama u Rožaje sa njima ,Crna nam godina i godine prođoše sa BS ,DF, i ostalim koa oni

Send this to a friend