Politika

Formiran savez građana Civis

Na skupštini Saveza građana “Civis”, održanoj u Podgorici, izabrani su predsjednik Srđan Pavićević, potpredsjednice Mara Šćepanović i Radmila Milošević, šahovski majstor. Skupština je izabrala i generalnog sekretara Zorana Miljanića, kao i osam članova generalnog sekretarijata.

“Civis je formiran sa idejom da učestvuje u stvaranju pravne države i građanskog društva, društtva znanja i jednakih šansi, kroz promociju demokratskih vrijednosti. Civis podrzava građanski otpor, usmjeren protiv represije i sveukupne devastacije, koju aktuelni rezim uspostavlja vec 30 godina”, navode iz ovog saveza građana.

Kako ističu, kao način za prevazilaženje krize u kojoj se društvo nalazi, Civis kandiduje ideju o formiranju Vlade eksperata.

“Ovako koncipirana vlada, do narednih izbora bi promovišući znanje, stručnost i kvalitet- jednom riječju meritokratiju, kao način na koji ovo društvo može stati rame uz rame sa razvijenim državama. Vlada eksprerata, u ovom periodu, pripremila bi prve slobodne izbore u Crnoj Gori, koji bi se odrzali istovremeno na svim nivoima. Koristimo ovu priliku da crnogorsku javnost i nadležne institucije, podsjetimo da afera “Koverat” jos uvijek nije dobila svoj pravno- politicki epilog u smislu utvrđivanja odgovornosti”, saopštili su oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Branka boskovic
Gost
Branka boskovic

Kako se pridtuziti

DR PERUN
Gost
DR PERUN

Oli i ti pavicevicu da uzimas po 8 eura od zdravstvenih radnika ko mugosa za ljekarsku komoru.

Cudo neviđeno
Gost
Cudo neviđeno

Evo ih Latini dosli u Podgoricu! Hahahahahahahaha patriciji i plebejci! Jos im fale kurilski edili i pretori i da zaokruze cijelinu!

Send this to a friend