Politika

Francuska nije blokirala proširenje Unije

Foto: PinkM

Francuska na čelu sa predsjednikom Emanuelom Makronom nije protiv politike proširenja i pristupanja zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, poručila je u ambasadorka Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik, piše Dan.

Kako tvrdi, ne postoji nikakav veto sa francuske strane.

Ambasadorka je kazala i da „non pejper” zvaničnog Pariza treba da djeluje motivišuće na našu zemlju da nastavi sa započetim poslom, te da su odnosi Francuske i Crne Gore veoma dobri.

Upitana mogu li najnovije poruke Francuske da otvore prostor drugim igračima, prije svega Rusiji, na ovom prostoru, Tudik je za Novu M rekla da predsjednik Makron nije blokirao članstvo Sjeverne Makedonije i Albanije.

“Naime, ne radi se samo o Francuskoj, tu je bilo još država koje su podržale njegov stav. Francuska nije protiv politike proširenja na zemlje zapadnog Balkana. Jednostavno smatra da je za to neophodno još vremena. Dakle, proces postoji, poruka nije da se stavlja tačka na proširenje, već trenutno nije bilo konsenzusa na ovu temu. Ovdje ne postoji veto sa francuske strane. Još jedna stvar je da su neke zemlje smatrale da Sjevernu Makedoniju i Albaniju ne treba posmatrati u paketu, već treba imati odvojen pristup”, pojasnila je Tudik.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jastreb
Gost
Jastreb

Poslije srbije francuska je najveći neprijatelj države Crne Gore.

nick
Gost
nick

Mali nam je posao za vas, nenamjerno, ali napravili ste nam veliku uslugu. Iz EU bi svi pobjegli glavom bez obzira, pricajte sa obicnim ljudima odakle bilo iz Eu, pa cete vidjeti. Evo velika UK bi da pobjegne, pa ne mogu jer ih je monetarna hobotnica stisla, a mozete mislit manje narode u EU, ne pitaju se svojih gaća. Tako… Više »

mne-more
Gost
mne-more

UF Francuska..nas interesuje sto oni misle i blokiraju..ono morgen..

Nije bitno
Gost
Nije bitno

A kakvi su bili ekonomski i opšti parametri Bugarske i Rumunije, pa ih primiste tog davnog prvog Januara 2007.? Evo ja da vam kažem, plate su im bile par stotina evra, BDP po stanovniku mnogo manji nego nama danas, a pogotovo i BDP PPP po stanovniku mnogo manji nego nama danas, kao i bogatstvo po stanovniku. Slično je bilo i… Više »

Svjefol
Gost
Svjefol

Uvijek su Francuzi htjeli da se bave velikom politikom, da se rave vazni a pravo njihovo lice i sklop je opisano u seriji “Alo alo”….gdhe su ih Englezi izvrgnuli ruglu. Sa potpunim pravom. Kakva bi tek sada serija bila sa ovim malim Edipovim kompleksasem… Sprdnja

Mario
Gost
Mario

I jos kad bi NEKO povjerovao u pricu ove gospodje Ambasadorkr Tudik. Tacno kao da smo u vrtic.

Haris
Gost
Haris

Da nastavimo sa “započetim” poslom aaaaaaaahahahahahaha mi smo već na kraju, kakav crni početak.

Send this to a friend