Politika

Hrvatski europarlamentarac: Srbija ima ekspanzionističku politiku najviše vidljivu u Crnoj Gori, ona je izvor nestabilnosti

Sokol, Foto: N1

Hrvatski europarlamentarac Tomislav Sokol (Hrvatska demokratska zajednica) ocijenio je da je Srbija izvor nestabilnosti u ovom dijelu Evrope, ispremrežena ruskom tajnom službom.

On je danas, na panelu u Evropskom domu u Zagrebu, kazao da Srbija ima ekspanzionističku politiku koja se najviše vidi u Crnoj Gori, kao i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić „sjedi na dvije stolice“ i s „figom u džepu“ gleda na EU.

Govoreći o BiH, Sokol je ocijenio da su Hrvati u toj zemlji jedini koji stvarno žele da uđu u EU.

“Koji se “bez fige u džepu” zalažu za eurointegracije, dok Dodik i Izetbegović to ne žele”, dodao je.

Podsjećamo, europarlamentarac Tonino Picula na istom panelu danas u Zagrebu ocijenio je da dalji pregovori sa Srbijom ne bi trebalo da se nastave ukoliko se ta zemlja ne uskladi s evropskom spoljnom politikom i ne uvede sankcije Rusiji.

<<<Picula: Nastavak pregovora sa Srbijom samo ako uvede sankcije Rusiji<<<

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joko
Gost
Joko

A šta će drugo Hrvati da misle Srbima.

Breza
Gost
Breza

Znamo mi sve ovo ..Recite to Evropi koja ih podrzava!

Vienna da je
Gost
Vienna da je

Sto prije prekinuti svaku saradnju sa srbima iuvesti sankcije ..ekonomske i zabraniti ulazak u zemlje eu…

Joko
Gost
Joko

Za kad vam to treba? 😂😂😂

oooo
Gost
oooo

Svi pricaju i presipaju iz supljeg u prazno. Crna Gora nestaje ka drzava a niko ni prstom da mrdne ni iz Crne Gore, ni iz komsiluka a ni iz Evrope, NATO itd. Ubrzo kad postanemo srbijanska pokrajina bice price dva tri dana, ka za sve, i nakon toga nikom nista. Srbija asimilara Crnogorce, pripojila teritoriju Crne Gore njoj, ostali narodi… Više »

E viva
Gost
E viva

Vidi ti HDZovac kako opljackaste svoju drzavu, pusti ti suplje price! Ista lopovska retorika kao kod nas, koji su gradjani kaznili!

neko
Gost
neko

ma,cini vam se samo🤣
oni su bas dobri susjedi koji se ne mijesaju u unutrasnje stvari,postuju nas kao suvereni i nezavisnu drzavu i kroz istoriju smo sa njima uvijek imali izuzetne odnose🤮 tako reci- mi smo ,,braca,,😡🤮

Bernard
Gost
Bernard

To vidi svako i bitan i nebitan , samo ako želi da vidi ! Sada je bitno kako se odbraniti od toga , bar elementalrno , pokazati malo zube kad zatreba , jer to očekuju i oni kojima ovo pokušavamo dokazati i pokazazi zadnjih 6-7 godina ! A možemo i nastaviti hljebom , po onoj staroj ko tebe kamenom ,nego… Više »

Sloboda
Gost
Sloboda

Sve je to fino, lijepo i krasno, ali kasno je za CG.
Mi vise ne postojimo kao drzava.

Vazi
Gost
Vazi

Ajde ne mlati zivota ti… ne no jedino postojimo s dpsom. E ako mi je jasna ova melodrama ovolika, ne znam kako ne kapirate da nije niti dps, a posebno ne bilo koja druga partija ovdje, personifikacija Crne Gore. Stvarno smo prezatrovani politikom, pi

9Bojna
Gost
9Bojna

Dva moja suborca su bili Srbi rodeni u Hrvatsoj i 91 su stali u obranu Hrvatske. Oni cestitaju bozic meni i ja njima . Niti su promijenili vijeru a nisu ni otisli hvala bogu. Hrvatska je njihova domovina a i njihovim obiteljima. Oni sta su rusili Vukovar znaju zasto su otisli

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Vide hrvati da prolazi to kako su oni riješili za njih problem zvani srbi po čuvenoj formuli: trećinu pobiti, drugu pokatoličiti i treću protjerati.

Mag
Gost
Mag

A vi ste nevinasca uf uf

Mitar
Gost
Mitar

Onaj koji zna, admin nikakve odgovore ne pusta. Sto to govori tebi, tj. onima koji se slazu s tobom????

Send this to a friend