Politika

Intenzivnija policijska saradnja sa Rumunijom

Razmjena znanja i najboljih praksi u policijskom radu su od velikog značaja i postoji spremnost za dalje intenziviranje saradnje Crne Gore i Rumunije u toj oblasti, saopšteno je tokom susreta predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Obrada Miša Stanišića sa čelnicima Žandarmerije te zemlje.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom posjete Žandarmeriji, gdje je Stanišić dočekan u skladu sa najvišim počastima, prezentovane su nadležnosti i dosadašnja iskustva u radu, sa posebnim osvrtom na međuinstitucionalnu i međunarodnu saradnju, te stanje u oblasti resursa.

“Saglasno navedenom, predsjedniku Odbora je predstavljena oprema i naoružanje sa kojima Žandarmerija raspolaže”, navodi se u saopštenju.

Stanišić se susreo i sa predsjednikom i članovima Zajedničkog odbora Predstavničkog doma i Senata za sprovođenje parlamentarne kontrole nad radom spoljne obavještajne službe i tokom sastanka predstavio praksu i nadzorne aktivnosti crnogorske Skupštine u odnosu na sektor odbrane i bezbjednosti.

“Zajednički je ukazano na važnost dostizanja ravnoteže između efikasnosti i transparentnosti u radu bezbjednosnog sistema i iskazana spremnost za nastavkom saradnje u narednom periodu”, dodaje se u saopštenju.

Realizovana je, naglašavaju u Skupštini, i posjeta Jedinici za integraciju NATO snaga u Rumuniji.

“Na sastanku je ukazano na značaj saradnje među partnerima u okviru Alijanse sa fokusom na jačanje personalnih i institucionalnih veza, razmjenu informacija i dijeljenje iskustava”, ističu u Skupštini.

Kako su kazali, Obradović je posjetio i Inspektorat za vanredne situacije i sastao se sa državnim sekretarom i šefom rumunskog Odjeljenja za vanredne situacije Raed Arafatom.

“Na sastanku je podcrtana dobra saradnja Crne Gore sa zemljom domaćina u predmetnoj oblasti i najavljeno njeno produbljivanje kroz intenzivniju komunikaciju i razmjenu iskustava u ovom domenu”, saopštili su iz Skupštine.

Stanišić je boravio u dvodnevnoj posjeti Bukureštu na poziv predsjednika Odbora za odbranu, javni red i nacionalnu bezbjednost Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Dorela-Džordža Kaprara.

Tokom prvog dana posjete sastao se sa predsjednikom i članovima Odbora za odbranu, javni red i nacionalnu bezbjednost Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije, članovima Zajedničkog stalnog odbora Predstavničkog doma i Senata za sprovođenje parlamentarne kontrole nad radom rumunske obavještajne službe, te posjetio Ministarstvo nacionalne odbrane i Specijalnu telekomunikacionu službu Rumunije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ViorikaPriština
Gost
ViorikaPriština

Obrad-Mišo, puška Nemanjića, sve ste vi avetni, aj’ ne sprdajte se!

Transporter
Gost
Transporter

Bravo! Za Misa sve pohvale. 😊

Spin
Gost
Spin

Počasna garda za Miša! Simpatično. Hm.

Send this to a friend