Politika

Ivanović u Danskoj: Unaprijedićemo odbrambenu saradnju

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivica Ivanović sastao se sa zamjenikom stalnog sekretara za bezbjednosnu politiku i operacije u Ministarstvu odbrane Danske, Kasperom Hoeg-Jensenom.

Ivanović je naglasio spremnost za nastavak saradnje, realizacijom aktivnosti i projekata kojima će se unaprijediti nacionalni odbrambeni kapaciteti.

Dodao je da efikasan odgovor na izazove sigurnosti i bezbjednosti zahtijeva jačanje odgovarajućih institucionalnih kapaciteta i da Crna Gora predano radi na nacionalnom nivou i u saradnji sa saveznicima kako bi zaštitila svoje građane.

Ivanović je danskog kolegu informisao i o postignutim rezultatima reformi sistema odbrane, kao i o planiranim koracima za naredni period.

Hoeg-Jensen je istakao da, imajući u vidu sveobuhvatne reforme koje je Crna Gora sprovela u sistemu odbrane, preporučuju našu zemlju kao pouzdanog partnera.

Naglasio je spremnost Kraljevine Danske u pružanju doprinosa daljim aktivnostima u tom pogledu, kako bi nacionalni kapaciteti zemalja članica bili, ne samo u očuvanju mira i sigurnosti svojih građana, već i u službi globalne zajednice. Takođe, ističući posvećenost Crne Gore članstvu u Evropskoj uniji, Hoeg Jensen izrazio je spremnost i za podršku tom cilju.

Sagovornici su saglasni da se u periodu koji predstoji realizuju projekti i zajedničke aktivnosti od obostranog interesa, koji će pružiti doprinos daljem unaprjeđenju nacionalnih i sistema kolektivne odbrane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micko
Gost
Micko

Danska svjetska sila

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

NATO ne zaboravljaj ovo neka vam je stalno na pameti

Send this to a friend