Politika

Izabran novi odbor Bošnjačke stranke u Baru

Skupština Bošnjačke stranke izabrala je novi Opštinski odbor u Baru, koji će imati 41-og člana.

Kako je saopšteno iz BS, odluka je donijeta uz prisustvo 72 delegata, iz deset mjesnih odbora.

“U decembru prošle godine, zbog dugotrajnih problema u rukovodjenju, funkcionisanju i radu, Glavni odbor Bošnjačke stranke donio je odluku o raspuštanju Opštinskog odbora u Baru. Nakon toga, izabran je Inicijativni odbor koji je pripremio partijske izbore u svim mjesnim odborima”, podsjećaju iz te partije.

Član Izvršnog odbora i koordinator Predsjedništva BS Damir Gutić je rukovodio svim aktivnostima pripreme novih partijskih izbora. On je kazao da je za nekoliko mjeseci urađeno mnogo na uspostavljanju nove partijske baze.

“Dobar posao koji je urađen ogleda se u ponovnom strukturiranju Bošnjačke stranke i sada smo na dobrom putu da taj fokus koji je bio gurnut u stranu ponovo postavimo u centar naših težnji. Stranka ponovo funkcioniše kao sistem i mislim da će to biti dugoročno važno, voditi odgovornu politiku prema svim članovima, simpatizerima i u krajnjem, prema narodu koji predstavlja. Krenuli smo iz početka, uspostavljena je nova baza članstva, uspostavljen je sistem odlučivanja i procedure, uspostavljeni su mjesni odbori kao početni organi stranke. Ubijeđen sam da će kvalitetnim radom novi opštinski odbor pokazati dobre rezultate u narednom periodu”, istakao je Gutić.

Potpredsjednik Bošnjačke stranke Osman Nurković je naglasio da očekuje da će Bošnjačka stranka pokazati jedinstvo i zajedništvo i ojačati svoju poziciju u Baru.

“Siguran sam da će formiranjem novog odbora biti ojačana BS u Baru, a da će problemi od ranije ostati iza nas. Sigurno je Bošnjačka stranka prepoznata kao ozbiljan politički subjekat našeg naroda, na svim nivoima, I očekujem da će dobiti još veće povjerenje građana. Do sada je BS mnogo uradila na afirmaciji strateških državnih interesa, ali i jačanju pozicije Bošnjaka. Ulaganja u nerazvijene dijelove države, u sjever, izgradnja infrastrukture i mnogi strateški projekti koji se ostvaruju preko Vlade, predstavljaju dio našeg programa od osnivanja BS”, kazao je Nurković.

U Baru, ocijenio je, imaju značajan potencijal za rast i to treba da iskoriste na prvim parlamentarnim izborima.

“Kroz ozbiljan rad i dobru organizaciju u Baru i u drugim opštinskim odborima, možemo imati, najmanje tri, a možda i četiri poslanička mandata. Ovaj rezultat bi značio da se ne može formirati vlast bez BS. Učesće u vlasti na nivou države u narednom mandatu, značiće dobar kontinuitet i utemeljenje u svim državnim institucijama i velike benefite, za naš narod i članstvo BS”, zaključio je Nurković.

Delegati Skupštine su tajnim glasanjem izabrali novi sastav Opštinskog odbora u kome su Rasim Honsić, Suljo Mustafić, Edina Dešić, Sead Delalić, Anita Adrović, Mehmed Feratović, Sadetin Peričić, Muamer Hajdarpašić, Isad Kurpejović, Safet Kočan, Jasmin Hot, Elvir Škrijelj, Meliha Gutić, Ilhan Hasović,Ermin Hajdarpašić, Nermin Kalač , Rejhan Kalač, Amela Hot, Sadija Mustafić, Edin Skenderović, Alen Kalač, Elvedin Adrović, Hajriz Ličina, Hajradin Murić, Diadela Husović, Samir Perazić, Jasmin Škrijelj, Suljo Perazić, Kemal Agović, Amel Dedeić, Dženita Murić, Jasmin Kajević, Sehera Kalender, Adem Husović, Elhan Huremović, Armin Čolović, Nermin Škretović, Kamber Karađuzović, Aida Kolar, Ferida Peročević i Sabro Čolović.

Iz Bošnjačke stranke najavljuju da će u narednom periodu biti izabrano rukovodstvo Opštinskog odbora – predsjednik, potpredsjednici i izvršni odbor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
TALOG
Gost
TALOG

Svaka cast ,,Bosnjacima,, inace ,ne lostokecoj naciji. Gledam ovaj novoizabrani Odbor u baru. 10% su Barani 50% Rozajci 20% Petnjivani i 20% Plavljani i Gusinjci. Interesantno je,da 90%,ovih sa strane ,posebno Rozajci,imaju ogromne kuce u Baru.U Baru zive,a vode se u Rozaje gdje primaju drzavnu potporu zbog svojega ,,SIROMASTVA,, 50% Policajaca u Baru su Rozajci. Po ,,Mojsatu,,oni su najsiromasniji,a u… Više »

Beee
Gost
Beee

Pričao mi je jedan Suljov rođak kad je Suljaga došao kod njih,da ih vrbuje u bošnjake,inače se radi o jednoj časnoj i poštenoj Crnogorskoj familiji.Veli on,došao Suljo,i to sve sa službenim A6 valjda da utisak bude veći,da nam objasni kako više nismo Crnogorski muslimani nego bošnjaci.Ispratismo ga odma,tog izroda.Tim riječima opisa ovu zgodu čovjek

BMW
Gost
BMW

Neka taj posteni onda pita Amfilohija ko je i dje pripada pa ce mu on bolje pojasniti.

U sustini, smijesno je da se o tome iole polemise, ali je lijepo da svi zivimo u slozi.

Kontraš
Gost
Kontraš

90% njih nisu barani. Sve došljaci sa sjevera. Osim par prezimena, Mustafić, Perazić, Karađuzović, Kolar… ostalo sve sjever.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Istina ziva. 95% svi sa sjevera, hoce da Barske Crnogorske muslimane konvertuju u Bosnjake, Na popisu 2011 ogroman broj se izjasnio da su Crnogorci islamske vjeroispovjesti sto i jesu , ali dobro neka bude svak ono sto zeli .

Putnik
Gost
Putnik

Dijaposrac, uzmi malo da citas, istoriju, kulturu… razne neucne knjige. I NE STIDI SE JER SI BOSNJAK, posto crnogorac nikada ne mozes biti dok ne predjes legitimno u pravoslavlje. Crnogorski drzavljanin ne znaci nacionalnu pripadnost crnogosku / üpravoslavnu da imas. To ti je ista prica kao i kad Srbi propagiraju: Svi pravoslavci su Srbi ( e sad, treba upitati i… Više »

Sa Zapada
Gost
Sa Zapada

Bar pod hitno treba da imenuje ove iz BVS-BIŠNJAČKO VEHABISKE STRANKE na vlast , onibsu se pokazali najbolje do sada,uzmite primjer ROŽAJA od kada su došli navlast 2014 iseljeno je oko 6000 građana ,Rožaje su doveli kao ,,OAZU,, satanizovanog grada u kojem vladaju neznalice, vehabije i naravno nacionalisti i vehbije.

Beee
Gost
Beee

Znaci ovo su doseljenici iz BiH.Sad se ovako zovu.No,poznajem sa ovog spiska jedno 10-ak prevaranata,lopina i šišnjara.Tu je i jedan što je gorivo krao u policiji iz koje je dobio nogu,učlani se čovjek u bošnjake i krenu mu na bolje.Afera iz policije se zataška a njega koaliciona kvota postavi za direktora jedne drzavne institucije.

Kosuta
Gost
Kosuta

Ne lazi bgt ….

Beee
Gost
Beee

Laž veliš?Eto ga čovjek u UPS,a ko je i što je činio pitaj pripadnike Granične policije Bar,bivše PJP Jug.No znaš ti to dobro.U tom zelenom preduzeću teško ćeš poštenog naći

Send this to a friend