Politika Zatvorena tri biračka mjesta, novo glasanje naredne nedjelje

Opozicija ima 126 glasova više od koalicije koju predvodi DPS

Ilustracija

Prema preliminarnim rezultatima ponovljenog glasanja na dva biračka mjesta u Šavniku savez “Prava stvar” (DPS,SD) osvojio je 61 glas, koalicija “Za budućnost Šavnika” osvojila je 56 glasova, a savez “Idemo ljudi” osvojio je šest glasova. Po podacima koalicije “Za budućnost Šavnika” u mjestu Mokro, koalicija “Za budućnost Šavnika” dobila je 27 glasova, savez “Prava stvar” 20 i koalicija “Idemo ljudi” jedan glas.

U Komarnici koalicija “Za budućnost Šavnika” osvojila je 29 glasova, koalicija “Prava stvar” 41, a “Idemo ljudi” pet glasova. Pravo glasa na ova dva biračka mjesta imalo je 142 birača. Ovo znači da ponovljeno glasanje nije bitnije uticalo na konačan ishod, jer prema podacima koalicije “Za budućnost Šavnika,” oni sa savezom “Idemo ljudi” imaju više glasova od koalicije koju predvodi DPS.

Podsjećamo, glasanje u Šavniku trebalo je da bude ponovljeno na pet biračkih mjesta, ali je u međuvremenu glasanje obustavljeno na tri biračka mjesta – u zgradi Opštine Šavnik, kao i u selima Bijela i Kruševice i na tim mjestima biće ponovljeno naredne nedjelje.

20.20 – Završeno glasanje u Šavniku

Na biračkim mjestima u Komarnici i Mokrom završeno je glasanje i ona su zatvorena u 20 sati.

19.40 – Izlaznost do 19 sati u Komarnici 91 odsto, u mjestu Mokro 81,67 odsto

Na biračkom mjestu Komarnica u Opštini Šavnik do 19 sati glasalo je 91 odsto birača.

Na biračkom mjestu Mokro do 19 sati glasalo je 81,67 odsto birača, prenio je portal RTCG.

18.04 – Izlaznost do 17 sati u Komarnici 89 odsto, u mjestu Mokro 68,3 odsto

Na biračkom mjestu Komarnica u Opštini Šavnik do 17 sati glasalo je 89 odsto birača. Na biračkom mjestu Mokro do 17 sati glasalo je 68,3 odsto birača.

To su dva preostala mjesta u Šavniku na koja se glasa, pošto je na tri mjesta izborni proces obustavljen

17.15 – DPS Šavnik: Podnijete krivične prijave protiv članova biračkih odbora koji su sprječavali izborni proces

Opštinski odbor DPS Šavnik saopštio je da su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv članova biračkih odbora koji su, kako su naveli, danas sprječavali izborni proces u toj opštini.

<<<DPS Šavnik: Podnijete krivične prijave protiv članova biračkih odbora koji su sprječavali izborni proces<<<

17.11 – U Komarnici do 15 sati glasalo 78 odsto, u Mokrom 63,33 odsto birača

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik Dušan Radanović rekao je da će na biračkim mjestima broj 1 (zgrada Opštine Šavnik) u Šavniku, kao i selima Kruševice i Bijela, izbori biti ponovljeni za sedam dana.

“Izbori su nastavljeni na biračkim mjestima u Komarnici i u Mokrom. Procenat izlaznosti do 15 sati u Komarnici je 78 odsto upisanih birača, a u Mokrom 63,33 odsto”, rekao je Radanović.

Na biračkom mjestu u Komarnici pravo glasa imaju 82 birača, a u Mokrom 60.

16.20 – DPS: DF danas u Šavniku pokazao zašto međunarodna zajednica na njih gleda kao proizvođače haosa po nalogu Moskve i Beograda

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da Demokratski front (DF) pokušava na grub i bahat način da ometa proces glasanja u Šavniku.

“Svojim protivzakonitim ponašanjem, maltretiranjem birača i pokušajem sprječavanja građana da iskažu svoju izbornu volju, DF je danas najbolje objasnio zašto na njega svi međunarodni faktori gledaju kao na stranku koja po nalogu Beograda i Moskve permanentno proizvodi haos u Crnoj Gori”, naveli su u saopštenju.

<<<DPS: DF danas u Šavniku pokazao zašto međunarodna zajednica na njih gleda kao proizvođače haosa po nalogu Moskve i Beograda<<<

15.50 – Krivične prijave u Šavniku protiv više osoba: Osumnjičeni za fizički napad, uništavanje glasačkih listića…

Policija u Šavniku podnijeće krivične prijave protiv više osoba iz tog grada koje se sumnjiče da su uništavale glasačke listiće, sprečavali glasanje, kao i za fizički napad.

<<<Krivične prijave u Šavniku protiv više osoba: Osumnjičeni za fizički napad, uništavanje glasačkih listića…<<<

15.44 – Glasanje na tri biračka mjesta u Šavniku i naredne nedjelje

Predsjednik Opštinske izborne komisije Šavnik Dušan Radanović potvrdio je za TVCG da je prekinuto glasanje na tri mjesta u Šavniku.

On je pojasnio da će najvjerovatnije glasanje na tim biračkim mjestima biti ponovljeno idućeg vikenda.

15.10 – Zatvoreno i biračko mjesto u Bijeloj

Birački odbor u mjestu Bijela je vratio biračke kutije i glasački matetijal, pa je i to biralište zatvoreno za glasanje.

Kako nezvanično saznaje RTCG, razlog zbog kojeg je prekinuto glasanje, a potom i zatvoreno biračko mjesto u Bijeloj je isto kao i na prethodna dva u Šavniku i na Kruševicama.

14.29 – Na dva biračka mjesta Mokro i Komarnica – izlasnost do 13 sati bila preko 50 odsto

Dušan Radanović, predsjednik Opštinske izborne komisije Šavnik, ponovio je da prekinuto glasanje na biračkim mjestima Šavnik, Kruševica i Bijela, dok je na preostala dva mjesta – Mokro i Komarnica – izlasnost do 13 sati bila 56,67 odnosno 51 odsto.

Dodao je da birački odbor još nije donio odluku o defintivnom prekidanju glasanja u Bijeloj.

14.01 – DPS: Skandal – odbornički kandidati liste “Za budućnost Šavnika” prizivaju ukrajinski scenario u našoj opštini

Nakon prekida održavanja izbora, nedozvoljavanja građanima da ostvare biračko pravo i niza krivičnih djela, pojedini odbornički kandidati prizivaju ukrajinski scenario u našoj opštini, saopšteno je iz OO DPS Šavnik.

“Naime, kandidat za odbornika liste “Za budućnost Šavnika”, Ivan Žugić putem svog naloga na društvenoj mreži slavodobitno poziva da “počinje bitka za Šavnik”, sa sve famoznim slovom “Z” zaštitnim znakom ruskog razaranja Ukrajine”, naveli su u saopštenju.

<<<DPS: Skandal – odbornički kandidati liste “Za budućnost Šavnika” prizivaju ukrajinski scenario u našoj opštini<<<

13.25 – Na glasačkom mjestu Bijela u prekidu glasanje

I na glasačkom mjestu Bijela trenutno je u prekidu glasanje. Na tom biračkom mjestu je upisano 138 birača.

13.13 – Razdužen materijal u Kruševicama

Birački odbor sa glasačkog mjesta Kruševice je razdužio glasački materijal i predao ga opštinskoj izbornoj komisiji.

12.13 – Milinko Lukovac, član biračkog odbora na glasačkom mjestu Šavnik iz “Koalicije za budućnost Šavnika” rekao je Vijestima da su izbori u Šavniku prekinuti zbog birača sa strane, jer ih, kako je naveo, u Opštini imao preko 120.

“Njih su doveli samo da bi glasali i ništa više – nijednu noć nisu prespavali u Šavniku”, kaže Lukovac.

Dodao je da nijednom mještaninu nije zabranjeno da glasa.

“A zbog njih sa strane svaki izbori će do u nedogled trajati, jer nema potrebe da umjesto nas neko odlučuje u našoj Opštini, ovdje se radi o više od dva odbornička mandata”, istakao je Lutovac.

Kaže da su izbori na biračkom mjestu broj 1 defintivno završeni.

I na glasačkom mjestu Kruševice neće biti nastavljano glasanje.

Na dva glasačka mjesta Šavnik i Kruševice upisan je 541 birač. (Šavnik 483, a Kruševice 58)

11.46 – DPS Šavnik: Policija i tužilaštvo da obezbijede demokratsko glasanje

Nakon skandala da na pojedinim biračkim mjestima članovi biračkih odbora iz redova partija koalicije “Za budućnost Šavnika” ne dozvoljavaju pojedinim biračima da glasaju, na red je došla i krađa izbornog materijala, saopštili su iz DPS Šavnik.

<<<DPS Šavnik: Policija i tužilaštvo da obezbijede demokratsko glasanje<<<

11.43 – Podnijete krivične prijave protiv tri člana biračkih odbora u Šavniku

Policijaje podnijela krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su na dva biračka mjesta u Šavniku izvršili krivična djela povreda prava glasanja.

<<<Podnijete krivične prijave protiv tri člana biračkih odbora u Šavniku<<<

10.30 – “Glasanje je prekinuto na dva biračka mjesta, i to na biračkom mjestu broj 1 i 14. Pojedini članovi biračkih odbora onemogućavaju birače da ostvare biračko pravo. Tvrde da ne Žive u Šavniku, iako su upisani u birački spisak i prošli su elektronsku identifikaciju. OIK će zasijedati po svim prigovorima”, kazao je predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik Dušan Radanović.

On je kazao da je do 10 časova glasalo 19,5 odsto građana.

09:59Ratko Perišić, predsjednik biračkog odbora Šavnik, kazao je da je i na tom mjestu glasanje prekinuto, jer član odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nije biraču dozvolio da glasa, iako je upisan u birački spisak.

09.12 – Na biračkom mjestu Kruševice jednom biraču nije dozvoljeno da ostvari pravo glasa iako je upisan na birački spisak.

08.45 – Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik Dušan Radanović kazao je da za sada nijesu prijavljene neregularnosti.

“Do sada nijesu prijavljene neregularnosti, sve je na vrijeme otvoreno. Prvi presjek izlaznosti je u 10 časova”, kazao je Radanović ekipi TVCG.

07.00 – U Šavniku je primjetno povećano prisustvo policije, a ugostiteljski objekti su zatvoreni.

Građani na izborima mogu da biraju između tri koalicije.

Koaliciju “Prava stvar” čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate, koaliciona lista „Idemo ljudi“ sastavljena je od predstavnika Demokrata, Pokreta Evropa sad i Ujedinjene Crne Gore.

U koaliciji „Za budućnost Šavnika” nastupaju Socijalistička narodna partija, Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija.

Na prošlonedjeljnim izborima glasanje je prekinuto na pomenutim biralištima.

Policija je tada podnijela krivičnu prijavu protiv člana biračkog odbora jer nije dozvolio prvom biraču da glasa, smatrajući da nije iz tog grada.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eviva da je ziv
Gost
Eviva da je ziv

Ja im ne bih dao ni u Savnik da vladaju.
I onako siromasan grad oni ce napraviti jos siromasnijim… Ima li kakva prodavnica tamo da i nju ugase.

Maki
Gost
Maki

DRPS je svoje odsvirooooooooo

SasaPG
Gost
SasaPG

Zasto kada god su neke izborne nepravilnosti u pitanju odmah se pojavi gomila komentara koji brane dps?

Svetosavci na k
Gost
Svetosavci na k

Da je SPC sekta ulecela pare bilo bi drugacije

zoka
Gost
zoka

Ovo mu ga dodje ka bitka za Staljingrad bez oruzja

Ljubo
Gost
Ljubo

Ajmo DPS najjači samo nastavi tako .

kachawendy
Gost
kachawendy

okrečite šavnik

Itemikon
Gost
Itemikon

Kakav je god, Šavnik je sad za Budvu metropola.

22 % 52 mlD Dek
Gost
22 % 52 mlD Dek

Al nešto iz tebe ne može izaći nikad .🤘

Nebitno
Gost
Nebitno

Budva se moze porediti sa Beranama jedino

Cicka
Gost
Cicka

Budva je sad drugi Leskovac…parada kiča i neukusa…

Rakun
Gost
Rakun

Pustite ljudi da Dps dobije bar u Savnik, taman su za Savnik

Maki
Gost
Maki

hahahhahaha ,vala bas ,ali nece moci ni tuuuu

Nebitno
Gost
Nebitno

Vi ste iz Londona?

Zoran
Gost
Zoran

DF bruka i sramota. Svasta rade. Ovo je nevjerovato.

Mikišon
Gost
Mikišon

Čekaju da snijeg pane ,pa ovi novi glasači neće znati da pregaze do biračkih mjesta .

RixXx
Gost
RixXx

sto se napravi od Savnika pomislio bi stranac Dubai a ono rusevina u Cg ..na mjesto gradjana tamo trazio bi kolektivnu gradsku iseljenicku 🙂 da dobiju ulaz neke zgrade da se zove Savnik d o o

EPCG
Gost
EPCG

Potopite Savnik…

Milann
Gost
Milann

Treba uvesti posebna pravila za Šavnik.

Lakovjeran
Gost
Lakovjeran

Da se glasa u 2 h ujutru i to samo oni koji su zatečeni u krevetu na spavanju…. ostali sa spiska jok

Bot
Gost
Bot

Ovo DPS hoće na bruku i sramotu da izazove nemire, da zbog izborne krađe u Šavniku zapale cijelu Crnu Goru. Ove lažne glasače, što su nezakonito upisani u spisak, sve ih pohapsiti i doći do njihovih organizatora.

Podgorica
Gost
Podgorica

Kako si ti zaslijepljen nekom mrznjom prema svemu sto je Crnogorsko,,bot

lončići
Gost
lončići

Pa nećde DPS nego DF i Demokrate . Oni su cijele porodice prepisivali u ŠN da glasaju čak je i nosilac liste DF prije izbora prepisan u ŠN a pola liste Demokrata sa njihovim porodicama se takodje deset dana prije zaključenja spiska prepisalo u ŠN .

Rukoljub
Gost
Rukoljub

Što se ne uhapsi Perošević i kumpanija?!

bježanija
Gost
bježanija

Zato jer su gurnuli ove lakovjerne da dobijaju krivične prijave a oni se smiju iz kancelarije DF-a.

Milos
Gost
Milos

Savnik ima neku svoju definiciju demokatije. Lijepo li vas je Zivko Nikolic opisao, svaka mu je zlatna!

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Četnici DF čuda čine po Crnoj Gori. Tu stranku treba zakonom zabraniti.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Ti si onaj koji ne zna.

Anita
Gost
Anita

A sto je Savnik toliko vazan za ishod izbora 🤦😂 , oni kao da su neka metropola😂. Proglasite da se nije glasalo u skladu sa zakonom i kraj .

Zdravko
Gost
Zdravko

Da je nako dosao da zivi u Savnik i to zadnjih dana…. malo cudno

Ahahahaha!
Gost
Ahahahaha!

Mora da bude i mnogo nasilja, tu se bije odsudna bitka za prevlast nad…ničim 🤪

Sud bez beze
Gost
Sud bez beze

Sve je zabrljao Ustavni sud. Proglasio je nevažećim pravilo o 6 mjeseci stanovanja.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

U tim selima, poznaju se svi. I ako je mislio da nije iz tog grada, imso je pretpostavljam razlog, vjerovatno.
Ali promjena mjesta prebivališta se završava za “10min” , i to je vjerovatno ubijemo zabunu

Send this to a friend