Politika

Joković: Želimo Vladu političara i eksperata

Foto: Portal RTCG

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković saopštio je za Portal RTCG da je ta partija danas dostavila izjašnjenje premijeru Zdravku Krivokapiću o rekonstrukciji Vlade, u kome su naveli kako žele da Vlada bude pola politička a pola ekspertska i da budući potpredsjednici moraju imati nadležnost nad nekoliko resora.

Joković je rekao da vezano za predlog Krivokapića o 16 resora i tri potpredsjednička mjesta nemaju značajnijh primjedbi.

,,Što se tiče sadašnjeg potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, po predlogu premijera, on bi bio prvi potpredsjednik. Što se nas tiče, mi nemamo nikakav problem da tako bude”, naglasio je Joković.

Govoreći o tome da li sastanak lidera skupštinske većine i premijera treba održati 10.oktobra, on je kazao da su spremni za razgovore i dogovore u svakom trenutku.

,,Mi smo danas poslali naše izjašnjenje premijeru. Očekujemo dalju incijativu”, kazao je Joković.

On je objasnio da je u izjašnjenju koje je SNP dostavio premijeru Krivokapiću navedeno da je za Socijalističku narodnu partiju prihvatljiv predlog o 16 resora i tri potpredsjednika.

,,Naravno, želimo rekonstrukciju Vlade i želimo da to bude ako ne apsolutno onda pola politička a pola ekspertska vlada. Pitanje je dogovora. Rekli smo i da bi budući potpredsjednici morali da imaju nadležnost nad nekoliko resora. Dakle, da svaki potpredsjednik ujedno bude i ministar. Ako bi potpredsjednik bio bez nekog posebnog resora, bez posebne nadležnosti, mislimo da to ne bi bilo dobro”, zaključio je Joković.

Premijer Zdravko Krivokapić predložio je rekonstrukciju Vlade na način da ima 16 resora i tri potpredsjednika. Premijer očekuje od svih konstituenata vladajuće parlamentarne većine da do 8. oktobra pojedinačno dostave izjašnjenje, sugestiju, to jest, izmjenu i dopunu tog predloga, kako bi konačnu strukturu usaglasili do 10. oktobra. Demokratska Crna Gora je ranije poručila da je njima premijerov prijedlog u potpunosti prihvatljiv.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VODJA
Gost
VODJA

E moj Jokoviću i tebi će eksperti iz tvoje partije doći glave kao sto su Lalosevicu.

Kotor
Gost
Kotor

Dje si sebe našao u toj kombinatorici?

ŚAN
Gost
ŚAN

Hahahaaahhaaaahahahaha….
KAKO E micovicDOSTAVLJENI???
VAKAT JEEEEE!!!!!

Izprveruke
Gost
Izprveruke

Gospodin Joković ovim istupom priznaje da zahvaljujući Dritanu Abazoviću mogu vršiti vlast, pa Dritan Abazović u ovoj vlasti može da bude što poželi. Maksimalno će ga iskoristit za svoje ciljeve, a potom, zna mu se?

,,,
Gost
,,,

To onda nema mjesta za vas.

Željo
Gost
Željo

Vi bi ste i sa crnim djavolom,samo da ne padne vlada. PADA VLADA

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Vi bi ste na sve pristali samo da ne date fotelje jer ste ih najviše od svih uzeli ….

Saša
Gost
Saša

Ko je ovaj, ko glasa za njega?

Opet
Gost
Opet

Puste fotelje .Vidite li ljudi da ve nidje nema

Send this to a friend