Politika

Jovović: Značajno poboljšati status i standard naših prosvjetara

Crna Gora i svi njeni građani u ovom periodu krize svjedočili su velikom požrtvovanju prosvjetnih radnika koji u otežanim uslovima pružaju maksimalne napore na obrazovanju naše djece.
Ogromna zahvalnost i veliko priznanje koje ćemo im uputiti neće značiti puno ukoliko kao društvo, u periodu pred nama, ne budemo učinili sve da značajno poboljšamo status i standard naših prosvjetara, poručila  članica liste SDP – Srcem za Nikšić, Branka Jovović

Jovović navodi, da je SDP  više puta predlagala izmjene Zakona o zaradama državnih službenika i namještenika kako bi se povećale zarade prosvjetnim radnicima, što je tadašnja vladajuća većina odbijala.

“Fond bruto zarada u posljednje tri godine uvećan je za 50 miliona eura, a prosvjetnim radnicima nijesu uvećane zarade. Umjesto uvećenja zarada recimo prosvjeti rastao je broj zaposlenih u državnoj upravi suprotno usvojenoj strategiji vlade o racionalizaciji državne uprave, a plašimo se da će takva praksa biti nastavljena i sa novom Vladom koja je već najavila i donekle sprovela partijsko zapošljavanje”, ističe u saopštenju.

Nedopustivo je, dodaje,  da ljudi koji obrazuju i vaspitavaju djecu i oni koji liječe, a koji u svakom društvu uživaju poseban ugled, u Crnoj Gori imaju primanja često ispod državnog prosjeka.

“SDP će u državnom Parlamentu nastaviti da se bori za bolji materijalni status prosvjetnih radnika dok ćemo sa lokalnog nivoa sagledati takođe mogućnosti da u okviru postojećih nadležnosti dodatno doprinesemo tom više nego opravdanom cilju”, zaključuje u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
poskok
Gost
poskok

Само сложно до слободе ЗБНК !

Ninana
Gost
Ninana

Народ вас више неће, народ више није слијеп. Народ хоће промјене које му може донети само ЗБНК.

Boris
Gost
Boris

Jaka ste mi vi politička opcija kada u koaliciji sa DPS niste smjeli da pisnete

Milos87
Gost
Milos87

За Будућност Никшића! Народ зна кога ће изабрати!

Send this to a friend