Politika

Kad naprave problem samo podignu tepih

U Herceg Novom, Budvi i Kotoru vladajuće koalicije, koje su opozicija na državnom nivou, su u krizi, koju ne rješavaju i za koju, očigledno, očekuju da će proći sama od sebe, i da će na taj način izbjeći vanredne izbore.

Rukovodstva ovih opština upravljaju krizom na veoma interesantan način, po principu kada naprave problem, podignu tepih i gurnu ga pod njega, pišu Dnevne novine.

U Herceg Novom do problema u vladajućoj koaliciji je došlo kada je početkom februara potpredsjednik opštine Miloš Konjević iz Novske liste, bez posla ostavio Simonidu Kordić iz Demokratskog fronta. Konjević je, naime, donio odluku o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjeta kabineta predsjednika opštine čijim članom 4. je ukinuto je radno mjesto rukovodilac/teljka Kancelarije za međunarodnu saradnju, koje je pokrivala Kordić.

Nakon male bure nije se dogodilo ništa. Odluka je ostala na snazi, Simonida Kordić dolazi na posao, a i pored svih nervoza i prijetnji, vladajuća koalicija je opstala. Vjerovatno će tako ostati do narednih izbora u Herceg Novom, a ovaj “incident” će biti iskorišćen u predizbornoj kampanji sa obje strane.

U Kotoru je u toku nekoliko kriznih situacija, a najnovija je neusvajanje budžeta opštine. Ni posljednjeg dana isteka roka za donošenje budžeta, kotorska skupština nije usvojila krovni dokument za funkcionisanje lokalne uprave. Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić saopštio je da neusvajanje budžeta neće uticati na funkcionisanje grada.

“U konsultaciji sa pravnim službama pronaći ćemo način da grad nastavi da funkcioniše, jer modaliteti za to, svakako, postoje. Kao predsjednik opštine i kao neko ko rukovodi izvršnom vlašću ovog grada mogu da obećam da će finansiranje funkcionisati. Postoje novi modaliteti koji su uvedeni kroz novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave, postoje i oni stari kroz Zakon o lokalnoj samoupravi, a tiču se nadležnosti predsjednika opštine” rekao je Jokić novinarima.

I? Nikom ništa. Kotor će naći način da finansiranje funkcioniše!?

Na početku svoh dvogodišnjeg mandata predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević, naišao je na žestok otpor načelnika i sekretara iz redova Demokrata, koji su odbili da prisustvuju kolegijumu kod predsjednika opštine, jer je Carević za savjetnicu imenovao funkcionerku DPS-a Jelenu Baštricu.

Demokrate su tada saopštile da će povući predstavnike u vlasti na konsultacije i da čekaju dalje korake prvog čovjeka Budve.

“Ono što je sigurno je da ćemo, kao neko ko se žestoko borio protiv DPS-a, odbiti svaku dalju saradnju sa bilo kim koga Carević ubuduće bude delegirao kao svog intimusa, a za koga se bude ispostavilo da je imao bilo kakvu ulogu u lopovlucima DPS-a”, ističu Demokrate.

Carević je nedavno ponovio da politička i bilo kakva druga pripadnost za njega ni u privatnom biznisu, a ni sada kada je prvi čovjek Budve nije odlučujuća u izboru kadrova.

Ni u Budvi se više ništa dramatično nije dogodilo. Carević je ukinuo kolegijume i nikome ništa. Ove probleme niko više ne pominje.

U svakom slučaju je jasno da je vladajućim koalicijama u Herceg Novom, Kotoru i Budvi manje važno da li će biti principijelnih i programskih mimoilaženja. Važno je očuvati vlast, a problemi treba da se riješe sami od sebe. Da li će tako biti?

Skala radio iz Kotora piše da nije čudo što se predsjednik opštine Vladimir Jokić “koprca” i nogama i rukama da sačuva nešto što je već poodavno u prošlom vremenu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mislilac
Gost
Mislilac

Pucaju po svim savovima!

MareCar
Gost
MareCar

Nisu oni u stanju da rade zajednički. Samo ih fotelje interesuju. Narod ne.

replay
Gost
replay

Pričali su bajke. Obećali brda i doline. Zaposlili rodbinu i kumove. A kad problemi dođu do izražaja dođe njihovo neznanje na viđelo. Tu su samo radi fotelja. Vidi to narod. Čist je primjer Budva. Oće fotelju i da primaju dobre plate al da ne rade.

B. D
Gost
B. D

Evo promjeni se Vlast u Berane pa u Kotor nasljedise DPS I u Budvu I ne iskopase ni jednu aferu kradju ili zloupotrebu položaja, korupciju nego samo u fotelje e sad ne znam jel se vode parolom Čast medju lopovima ili onom Vrana vrani oči ne vadi!

ucitelj
Gost
ucitelj

Opozicija ima problema u par gradova gdje imaju vlast, kako bi tek vodili politiku na drzavnom nivou, bruka!

Taurus
Gost
Taurus

Tesko nama sa ovakvom opozicijom!

ines23
Gost
ines23

E da se podigne taj tepih imali vi sta vudjeti od problema.

oliver14
Gost
oliver14

Narode vi koji ste glasali ove da vam dodju glasali ste svoju propast, pa sad gledajte sta ste uradili.

Kosta
Gost
Kosta

Ne zna se dje je gora situacija od tih opstina iskreno! Svako gleda svoju korist samo a za druge ih briga!

goran1978
Gost
goran1978

Upravo zato sto se tako odnose prema problemima zato sto cute o njima ne izgovaraju rijec, zato i imaju problema kao niko.

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Opozicija ne moze da se usaglasi oko vodjenja manjih gradova a ne drzave

Saška
Gost
Saška

Ova opozicija kao da skole gledala nije

Mačaka
Gost
Mačaka

Oni su medjusobno kao rogovi u vrecu

Dante
Gost
Dante

Narod zna s kim ima posla

Sinagoga
Gost
Sinagoga

Da da problemi sami od sebe ce se rijesit.Samo im je vazno da zadrze fotelje. A kako ce vodit grad a sjutra npr ,,drzavu” to je manje vazno.

almir
Gost
almir

Sve cetnjara do cetnjare

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Oni su prava slika sposobnosti opozicije koja nije u stanju da zadrzi par opstina, a kako li bi sjutra takvi drzavu vodili?

joko
Gost
joko

NE BI GORE OD OVIH KOJI JE SADA VODE.TAMO ĐE JE DPS NA VLAST RAZNIM MUTNOM POSLOVIMA ,FINANSIRANJIMA OPŠTINE DOBIJAJU NOVAC I ĆUTE.AKO SE I NEKO POBUNI SLIJEDI SUDBINA Ž.PAVIĆEVIĆA,KULJAČE I DRUŠTVA KOJI ZAVRŠE U SPUŽU. ŠTO MAKOŠE MIGA KAD JE SVE RADIO ZA ,,DOBRO GRAĐANA,,ZAR NIJE MOGA I ON 23 MANDATA KA MUGI.NO DOVEDOŠE OVOGA IZ PAVINOGA POLJA DA… Više »

crni sin
Gost
crni sin

Zaboravili ste Krapovica koji nije na mjesto predsjednika opstine ostao ni godinu dana, koji je htio da zabrani organizovanje see dance-a samo zato sto nisu organizatori htjeli da mu plate reket.

Mačak
Gost
Mačak

Nijedan od njih nije sposoban da vodi mjesnu zajednicu, a kamoli opstinu.

Orbit
Gost
Orbit

koliko je u Kotoru samo stanje lose kad SDP izlazi iz vlasti a sve zbog vlastoljublja opet neiskusnih kadrova Demokrata

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Ucili su od najboljih.Bravo Demokrate.

Nikolija
Gost
Nikolija

Ovako narod najbolje vidi da nisu sposobni da vode jedan grad a ne cijelu drzavu

Anka
Gost
Anka

Sve ih treba smijeniti sto prije

Stefan Dg
Gost
Stefan Dg

Jokic je u Kotoru jos na vlasti??

Baranin10
Gost
Baranin10

Slucaj imenovanja kadra DPS-a u Budvi, sa kojima se Demokrate ne slazu je pravi pokazatelj da zele na dobra mjesta da udome samo svoje clanova, iako nemaju iskustva i znanja, te da im cilj nije napredak bilo koje opstine vec samo zadovoljenje svojih gladnih potreba za funkcionerskim mjestima prije svega.

Tutankamon
Gost
Tutankamon

ima li idje gorih kadrova od kadrova Demokrata? Nadobudni, koji misle da su popili svu pamet svijeta a ne znaju dje su suplji

Chilli
Gost
Chilli

Nije ni ovo lose sto ponedje imaju vlast, taman da narod vidi kome je dao glas pa da istu gresku vise ne ponavlja

Sinagoga
Gost
Sinagoga

Ovo je cist primjer da im se drzava ne smije dat.

Sreten ..
Gost
Sreten ..

Najgora kletva postaje “da Bog da ti bili u kucu slozni kao crnogorska opozicija”

Rafaello
Gost
Rafaello

Opozicija nam je jedno veliko rasulo, koje prica o udruzivanju i zelji za istjerivanjem neke pravde, ali i sami zaboravljaju da su upravo oni ti koji se sumnjice za razne aktivnosti, kao sto su pranje novca, pokusaj drzavnog udara, prekoracenje ovlascenja.

Iskra95
Gost
Iskra95

Opozicija je tokom godina pokazala da njena ljubav prema CG varira u skladu sa njihovim interesima. Oni prije svega zele da dodju na vlast, a sto se tice gradjana, oni su sad samo sredstvo koje im moze pomoci na tom putu.

Kinez
Gost
Kinez

Da je opozicija iole sposobna, do sad bi dosla na vlast preko izbora. Ali su njima svaki izbori nelegitimni, osim onih u kojima slucajno dobije vlast. Zalosno.

Enesa
Gost
Enesa

Najgore stanje je u Kotoru, dje je nezadovoljstvo gradjana iz dana u dan sve vece i vece. Jokic ce biti dio proslosti brzo.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Opozicija radi samo kako njima odgovara, a ako i urade nesto na stetu gradjana oni preko toga lagano predju, kao da se nista i nije desilo.

Marelica
Gost
Marelica

Gradjani su nezadovoljni u opstinama u kojima vlast ima opozicija. Vidjeli su i oni kakvo je njihovo ponasanje prema gradjanima, i kako samo svoj interes gledaju.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

A sto bi drugo opozicija i radila, osim dizala tepih i pod njega gurala sve probleme koje izazovu.

Meris
Gost
Meris

U kotoru bez vanrednih izbora nema pomaka.

strudla
Gost
strudla

U Herceg Novom se odavno nista ne radi kako treba.

IsmetPljevlja
Gost
IsmetPljevlja

Samo je pitanje dana kad ce se vlast promijeniti u ove 3 opstine

Markobar
Gost
Markobar

Rasoala bi se koalicija rado. Znaju oni to, ali isto tako znaju da ce im dps uzeti vlast, zato i odugovlace vanredne izbore.

Vasilije
Gost
Vasilije

Ne daj Boze malo drzavne vlasti da im je.. o jadu bi nas crnom zabavili

Teniser
Gost
Teniser

Ali zato u ovim opstinama ne traze ponavljanje izbora. Tu im je regularno dje su oni pobijedili. A laju kako su svudaaa izbori pokradeni

DfBjelisi
Gost
DfBjelisi

Pomisio Aleksa da je nezamjenjiv stih. Moze DF i bez njega.

Egzodus
Gost
Egzodus

E pazu da ovi strucnjaci sto dobro ne urade za svoj grad

opozicionar
Gost
opozicionar

Oce plagijator sve da se pita.

kontraš
Gost
kontraš

A ,,zdravo berane ” ? Da ja znam njihovi aktivisti biju sugradjane i pale im radnje ?

VolimCg
Gost
VolimCg

Dajem im jos mjesec dana a onda neka koalicija mora da pukne.

KontraMiting
Gost
KontraMiting

A krapovicevi bilbordi koji slave 1918tu ?

Anti DPS
Gost
Anti DPS

A ovim demokratama treba zabranit da se bave politikom

Kaktus
Gost
Kaktus

Primjecujete li vi trend da se protestvuje samo u opstinama dje je dps ? Recimo u baru se dize frka radi cempresa a niko nista da uradi povodom planova jokica da trpa 2 kruzera koja imaju vise putnika no kotor stanovnika u zaliv

DrazenCt
Gost
DrazenCt

Tako ti je u svaku opstnu gdje plagijator ima vlast.

Leart
Gost
Leart

Oprosti im boze ,ne znaju sta rade

Komita
Gost
Komita

Sramota koliko su nesposobni

Bokelj
Gost
Bokelj

Ajde ti put Cetinja

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ali zato radi par cempresa znaju da organizuju proteste po baru

Liberal
Gost
Liberal

I posle da im neko da drzavu da vode ?

Stefo12
Gost
Stefo12

Glavno da imamo spojeve nespojivih pa tako sdp ultracrnogorci sjede za sto sa bivsim snpovcima i glasaju za gradonacelnika koji je do juce imao srpsko drzavljanstvo ,e moj kotore sto te snadje

profesorr
Gost
profesorr

Jokicu pokazao si svoje neiskustvo, a prije svega neznanje da vodis opstinu

Knele
Gost
Knele

Kad ti nesposobni ladrovi vode opstinu, tada solazi do raskola u opstini, sto je i slucaj u ove 3 opstine

Bokaco7
Gost
Bokaco7

Puca vlast u budvi… Dps dolazi opet. Jasno je narodu da je veliku gresku napravio sto je vlast prepustio neznalicama.

Kosta Pg
Gost
Kosta Pg

Kako bi se dogovorili. Na drzavnom kad ni na lokalnom nivou ne mogu se dogovoriti

Baranin
Gost
Baranin

Jasno je da ovdje ne moze biti dogovora kad im se politika podudara. Jedino imaju zajednicko da maknu dps, ali nemaju nacin i ideju da ucine grad boljim.

Nikolina BP
Gost
Nikolina BP

Od kad su oni na vlast vidi se kako se radi zapravo koliko se ništa ne radi.I na to se ne reaguje. Ne mogu da upravljaju jednim gradom da vrijedi.Da je srece odma bi za ovo odgovarali

katja
Gost
katja

Pa treba ih maci, to je odavno trebalo uraditi. Dok se oni zezaju sa vlašću mozda bi neko radio onako kako treba

Suncica
Gost
Suncica

Pa najlakše je podići tepih a to sto su opštine u krizi nikome ništa.I ko je posle kriv? Treba da ih je sramota

Votka88
Gost
Votka88

Pa ne znam ko misli da rjesava te probleme,imaju vlast u nekoliko gradova i ne rade svoj posao kako treba.Toliko o njihovim sposobnostima

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Demokrate se našle nekome nesto da kazu.Zna se ko ste vi!

Igor88
Gost
Igor88

Pa trebalo bi odma proglasiti vanredne izbore i da se konačno maknu sa vlasti, da narod izabere onoga ko ce sigurno raditi za njihovo dobro.

InesBD
Gost
InesBD

Pa oni su u stanju da samo prave probleme izgleda, ništa drugo.

Prepelica
Gost
Prepelica

Nisu u stanju da odrze vlast u opstinama ne daj Boze da državom upravljaju!

Kantautor
Gost
Kantautor

Pa to se odavno zna da oni nisu u stanju da obavljaju svoj posao kako treba,ne znam zasto ih drže na vlasti

Bokelj
Gost
Bokelj

CDM = Kurir

Marinče Dobrota
Gost
Marinče Dobrota

Jadne Demokrate,koga su dovele,naš predsednik MZ iz Meljina,čas je DPS,malo SNP,sad Demokrata.jedino Dani svska čast,ona je pod sto u ovalni kabinet

Ljuta
Gost
Ljuta

A sto je sa Cetinje?

Jovanka
Gost
Jovanka

A nema u Crnu Goru niko da valja i da zna ista, ali niko, sve je ovo na nekom nivou davno prevazidjenom…Tuga i opomena od drzave i od ljudi.

Blanja
Gost
Blanja

Radi se I potpunom politickom ali I funkcionalnom diletatantizmu, izuzev Carevica ciji potez nije sporan ali se Budva davi u drugim problemima. Pokazalo se da je jedino vazno skloniti DPS, a to sto se urusavaju gradovi nema veze.Herceg Novi nikada nije bio u vecem rasulu nego od kad njime vlada koalicija potpunih neznalica, nikada vise nepotizma, bahatosti, prezira prema gradjanima… Više »

Zenicki
Gost
Zenicki

I vlast i opoziciju treba rasturit ka bugarsku skupstinu ! Vrijeme je za pravu komunisticku partiju ! Parlamentarna demokratija je nula !!!

Jovanka
Gost
Jovanka

Eto tako. Diktatura proleterijata!!!

Zenicki
Gost
Zenicki

A koju ti diktaturu preferiras ?

Jovanka
Gost
Jovanka

Nijednu. Ja sam za haos potpuni, anarhiju totalnu pa ko sto ponose!

Kominterna
Gost
Kominterna

Bravo zenicki, bravo Jovanka! Narodna vlast je jedino rjesenje, demokratija je u stvari oligarhija, vlast se drzi i vodi za potrebe politicara i njihove intrese! Zivjela nova Komunisticka internacionala! Ustajte prezreni na svijetu!

Zenicki
Gost
Zenicki

Zivio komunizam ! Dolje visepartijski sistem koji je samo alat u rukama politicara na vlasti da legalizuje i potpuno kontrolise eksploatciju naroda i drustvenog bogatstva za svoje licne interese !

Send this to a friend