Politika

Knežević čestitao Badnji dan i Božić

Knežević

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević čestitao je pravoslavnim vjernicima Badnji dan i Božić.

“U ime DNP CG, kao i u svoje ime, predsjednik DNP Milan Knežević od srca čestita blage predstojeće dane, Badnji dan i Božić, mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, koji po odluci Svetog arhijerejskog sinoda SPC obavlja dužnosti patrijarha do izbora novog, kao i administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske i vladici Eparhije budimljansko-nikšićke, Joanikiju, i svim pravoslavnim vjernicima u našoj zemlji i rasijanju, koji ove praznike naše duhovnosti slave po julijanskom kalendaru”, napisao je Knežević u čestitki.

Rođenje Hristovo, kako je istakao, budi nadu čovjeka i vjernika u rađanje novih duhovnih iskoraka Crne Gore, zbog čega je opravdano čvrsto uvjerenje da harmonični sklad pravoslavlja i katoličanstva iznova potvrđuje širinu hrišćanstva, pritom uz poštovanje islamske i drugih vjeroispovijesti na našem duhovnom tlu.

“Imajući u vidu činjenicu da se Božić slavi i kao praznik rađanja novog života, praznik djece i roditeljstva kod pravoslavaca, Knežević ukazuje i da Božić u svojoj osnovi ima novo rađanje i trajanje naroda, koji će ovog puta i zbog epidemioloških prilika Badnji dan i Božić dočekati ponajviše u svom porodičnom okruženju. Knežević ima obavezu da naglasi i da su ovo prvi Badnji dan i Božić
bez ovozemaljskog prisustva naših najvećih duhovnih poglavara, mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja, čije duše gledaju s nebesa radujući se radosti pravoslavnih vjernika, i Bogu svevišnjemu. Povodom pravoslavnog Božića, kao uspomene na dan rođenja Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg, još jednom upućujem čestitke uz tradicionalni hrišćanski pozdrav: Hristos se rodi..! Vaistinu se rodi”, zaključuje se u čestitki.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pravdoljub
Gost
pravdoljub

Ovaj je makar iskren i otvoreno govori ono što misli , za razliku od ovih iz vlade što triput dnevno mijenjaju mišljenje i niko im ne može ući u trag , a posebno njihovi glasači.

Toson
Gost
Toson

Pravi nacionalista

Send this to a friend