Politika

Knežević: Hoće da me osude i uklone iz politike

Predsjedniku Demokratske narodne partije i funkcioneru DF-a Milanu Kneževiću danas počinje suđenje, zbog optužbi da je 17. oktobra 2015. godine, kada su uklanjani šatori ispred zgrade Skupštine, nasrnuo na policajca.

Knežević se sumnjiči da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Sudiće mu sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković. Kneževiću je zbog toga ranije u parlamentu ukinut poslanički imunitet.

On ističe kako nema dileme da je sve ovo nastavak progona DF-a i njega kao predsjednika stranke koja je konstituent tog političkog saveza.

“Jasna je namjera tužilaštva da me poslije godinu i po osudi na kaznu zatvora od šest mjeseci kako bi mi automatski prestala poslanička funkcija i time pokušali da me eliminišu iz političkog života. Nijesam se uplašio te mogućnosti, ne postoji ta kazna koja bi me mogla zaustaviti u političkim aktivnostima koje sprovodim ovih mjeseci, kao što je organizovanje narodnog referenduma oko učlanjenja u NATO, i rad na afirmisanju ideje o srpsko-bošnjačkom pomirenju. Svjestan sam činjenice da mogu da završim u zatvoru, ali i oni moraju biti svjesni činjenice da ja ostajem predsjednik partije koji je spreman da nastavi političku borbu, uvjeren da se nalazi na pravom putu”, kazao je Knežević za Dan.

Vjeruje da će suđenje biti prilika da se čitava Crna Gora upozna sa nezakonitim postupanjem policije tog 17. oktobra ujutru, kada su pod formom asistiranja Komunalnoj policiji prekršili nekoliko zakona.

“Kao poslanik imao sam obavezu da tog jutra branim zakone i ustav ove zemlje od nasrtaja onih koji bi po ustavu trebalo da obezbjeđuju mir i stabilnost. Takođe, očekujem da će javnost imati priliku da se uvjeri u napad na mene od strane neuniformisanog lica Nikolaja Dragovića uz asistenciju policije koja me prskala biber sprejom i suzavcem, za šta postoji i medicinska dokumentacija. Ovo je prava prilika da istina o 17. oktobru izađe na vidjelo i da čitava Crna Gora sazna ko je tog dana napadao, a ko se branio. I da se uvjere kako je 400 policajaca pod punom ratnom opremom, uz asistenciju lica sa kriminalnim dosijeima, udarilo na goloruki narod koji je mirno i dostojanstveno protestovao”, istakao je Knežević.

Knežević je optužen da je, u jutarnjim časovima, kada je Komunalna policija uklanjala šatore na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici nasrnuo na policijskog službenika koji je bio na dužnosti.

Zbog događaja od tog jutra ranije je pravosnažno na tri mjeseca zatvora osuđen i odbornik DF-a Nikola Bajčetić. On je optužen da je vozilom probio policijski kordon na Bulevaru Stanka Dragojevića i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg-Mne
Gost
Cg-Mne

Sta je sve umislio ovaj nazovi poliicar?! “Politicka I moralna velicina”. Ko ga moze vise gledati….

boki
Gost
boki

Ovaj ladno moze da poleti!!!

Mojsije
Gost
Mojsije

Uklonice te gradjani ,jer su se uvjrili uto ko si i sta si spreman uraditi.Nesoj na kvadrat

PRAVDA
Gost
PRAVDA

imašli ti kneževiću dijagnozu mislim da si zreo za kotor nesrećo jedna,bruko za bradstvo i selo.

Lea
Gost
Lea

Ti političar?Ti si ono za šta nisi uhapsen prekjuce,podrzan ,indirektno ,zenskim clanom partije vašeg novog saborca u rusenju Crne Gore.

Frki
Gost
Frki

Kako ovi iz DF non stop su zrtve nepravde e pa svasta nemogu se nacudit cuda nevidjenog. Sram te bilo stalno provociras pa posle milo kriv jess . Narod je glup nije vidio ssta si radio onom policajcu koi je samo radio svoj poso.

mimo
Gost
mimo

Dace Bog…

Stojcilovic
Gost
Stojcilovic

A kad se to Knežević bavio politikom? Ako je ovo što radi njegov način bavljenna politikom, onda i bolje da ga uklone…

Send this to a friend