Politika

Knežević ogorčen: Tuzima opština, Zeti kolektor

Knežević

Lider DNP Milan Knežević građanima Malesije nije čestitao samostalnu opštinu Tuzi, već je čestitku uputio, kako ih je nazvao. tajkunima, glasačima i funkcionerima DPSa u Zeti. Knežević je ljut što Zeta nije dobila status samostalne opštine, ali tvrdi da mu je jasno zašto su Tuzi dobili opštinu. On poručuje da, dok Tuzi dobijaju opštinu, Zeta “može da računa na kolektor”,

“Uz malo zakašnjenje zbog boravka na Kosovu i Metohiji svim tajkunima,glasačima i funkcionerima DPS – a u Zeti čestitam samostalnu opštinu Tuzi sa željom da u narednom periodu nauče od naših komšija u Malesiji kako se principijelno brane interesi sopstvenih građana i da uprkos foteljama i potrebama južnih djelova tijela možete makar jednom misliti na potrebe svih stanovnika Zete. Podsjetiću vas da su Zakonom o teritorijalnoj organizaciji 2006. stvorene dvije gradske opštine Golubovci i Tuzi sa jasno definisanim stavom da posle tzv. eksperimentalnog perioda i jedna i druga postanu samostalne opštine”, jasan je Knežević.

Prema njegovim riječima, nakon 12 godina eksperimentalni period za Gradsku opštinu Tuzi je završen, dok po svemu sudeći eksperiment za Zetu još uvijek traje.

“Pošto je svima u Crnoj Gori jasno da su Tuzi postali samostalna opština nakon podrške albanskog naroda DPS – u i njihovim satelitima uz jasno precizirane ugovore i dogovore koji su dodatno osnaženi nakon nedavno završenih lokalnih izbora u Podgorici, postavlja se pitanje što to nije u redu sa Zećanima,ili bar onim većinskim dijelom. A taj većinski dio već 12 godina na lokalnim izborima daje podršku DPS – u, taj većinski dio je i sad, mada u političkoj koroti za Migom Stijepovićem, opet podržao DPS i zajedno sa SD – om formirao većinu. Zato se nameće logično pitanje koja je razlika između Zećana i Malisora? I jedni i drugi većinski glasaju DPS, i dok ovi drugi dobijaju samostalnu opštinu, ovi prvi će dobiti regionalni kolektor u Botunu, dok će ove druge pride častiti i Skenderbegov spomenik. Ali mi nekako nije jasno da baš u trenucima kad se država Crna Gora bori sa pošastima prošlosti koje žele da je vrate u mračna podsjećanja zajedništva sa Srbijom, Zeti koja je prva država na ovim prostorima, iz koje je stvorena Crna Gora i bez koje nikad ne bi bilo Crne Gore, daruju kolektor i uzimaju ime. Jer Golubovci koji su samo jedna od 23 mjesne zajednice zvuči nekako natovski, pošto su upravo prve NATO bombe isporučene na Zetu, a kasetnih bombi i sad imamo više od paradajza i paprika. Međutim pošto je ovo slavljeničko saopštenje ne bih želio da ga trunim dodatnim paralelama kako oni mogu a mi ne možemo”, kazao je lider DNP-a.

Dodao je da mora postaviti jedno pitanje koje ovih dana opterećuje sve građane Zete, pa ako neko odgovori,dobro da jeste, a ako ne, opet je dobro, što bi rekao Kandid.

“Da li je tačno da je razgraničenjem nove opštine Tuzi i Glavnog grada, tj. Gradske opštine Golubovci, groblje u Matagužima pripalo opštini Tuzi a kapela ostala u Zeti?  Ovo pitam imajući u vidu da se ova tema otvarala svaki put kad bi se korigovale granice na štetu građana Zete, i da su svi nemušto izbjegavali odgovor na ovo pitanje,a mislim da Zećani, bez obzira za koga glasali zaslužuju odgovor. Ali za jednu čestitku ovo je i previše pitanja, zato još jednom na kraju :srećna opština Tuzi zetskom DPS – u a i nama kolektor, da ne bude da ništa nismo dobili”, zaključio je on.

20 Komentara na "Knežević ogorčen: Tuzima opština, Zeti kolektor"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend