Politika

Knežević podnio još jednu ustavnu žalbu

Knežević

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević podnio je Ustavnom sudu još jednu ustavnu žalbu, protiv Naredbe o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva zbog povrede prava na pravni lijek i prava na pravično i javno suđenje.

„Knežević je od Ustavnog suda zatražio da utvrdi povredu navedenih ljudskih prava i osnovnih sloboda zajamčenih Ustavom i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i predložio sudu da pomenutu Naredbu ukine u cjelosti i predmet vrati Specijalnom tužilaštvu na ponovni postupak i odlučivanje“, saopšteno je iz DNP.

Kako se ocjenjuje, kada su u pitanju predstavnici Demokratskog fronta (DF) i njegovi lideri kršenje procedure i ljudskih prava i osnovnih sloboda postaje pravilo i prerasta u praksu kojom se vode crnogorske institucije.

„Dok DF uporno pokušava da odbrani ustavni poredak i zakone ove zemlje od takvih zloupotreba, gdje se pravo i pravda potiru u cilju političkih obračuna sa neistomišljenicima“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, zakon striktno propisuje da je tužilac bio u obavezi da u Naredbi o proširenju istrage precizno navede i pobroji dokaze iz kojih proizilazi osnovana sumnja o počinjenom krivičnom djelu, što, kako ocjenjuju,  ovdje nije slučaj.

“Nego se umjesto primjene zakona kao obrazloženje navode paušalni i proizvoljni navodi koji zapravo jasno potvrđuju da pomenuti akt ne sadrži zakonom potrebne elemente i da se njime u cilju političkog progona krše imperativni pravni propisi“, saopšteno je iz DNP.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Haos
Gost
Haos

Dok je ovakva opozicija dps ce vladati dovijeka. Da ne povjeruje covjek

...xx
Gost
...xx

Pokusava da odlozi neodlozivo…

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Cudo ???Zar mali ogič koji udara specijalce sad pise zalbe i molbe ddrzavnim organima koje ne priznaje?? Jesu li ti ugrozena prava ??? Ima si hrabrosti da krenes na drzavu a sad od nje trazis zastitu .

Punpi
Gost
Punpi

Kad ti je preče i dan danas da slušaš Ruse, Dodika, ravnogorce, zavetnike i popove od svoje države i naroda, sad se žali i kukaj

Biohazard
Gost
Biohazard

Knezevicu , jeli ti neko reko da licis na putina ???? Salim se hahahahahah

Send this to a friend