Politika

Knežević se nada da će Putin doći u Crnu Goru

Sa sastanka Kneževića i Valujeva

Predsjednik DNP-a Milan Knežević se nada da će ruski predsjednik Vladimir Putin doći u Crnu Goru, a to je danas u Budvi prenio poslaniku ruske Dume Nikolaju Valujevu, proslavljenom svjetskom šampionu u boksu.

Knežević je upoznao Valujeva sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori i, kako je istakao, institucionalnim progonom kroz koji prolazi DF i DNP od oktobra 2016. godine.

“Posebno apostrofirajući bliskost crnogorskog i ruskog naroda, Knežević je ponovio stav o neophodnosti normalizovanja odnosa dvije bratske države, i da je jedan od preduslova u tom pravcu svakako ukidanje sankcija Rusiji od strane Crne Gore”, navode u DNP-u.

Knežević je Valujevu prenio očekivanja da će najavljena posjeta Srbiji predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina predstavljati još jedan dokaz da je Rusija svojom konstruktivnom spoljnom politikom od svih vodećih svjetskih država najviše zainteresovana za mir i stabilnost na Balkanu.

“Predsjednik DNP- a takođe je saopštio da bi posjeta Vladimira Putina Crnoj Gori bila pravi pokazatelj bratske, emotivne, istorijske i duhovne bliskosti koju crnogorski narod osjeća prema Rusiji, i da se nada da će do posjete uskoro i doći”, kazali su u DNP-u.

36 Komentara na "Knežević se nada da će Putin doći u Crnu Goru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend