Politika

Kneževićev DNP tuži šefa pres centra Demokrata

Milan Knežević

Demokratska narodna partija Milana Kneževića predaće u naredna dva dana krivičnu prijavu protiv šefa pres centra Demokrata Duška Stjepovića zbog izjave da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kupio vjernost lidera Demokratskog fronta, čiji je DNP konstituent, za četiri miliona eura. To je u izjavi za Pobjedu saopštio portparol DNP-a Nikola Jovanović navodeći da su od “Demokrata uočili brutalne napade u nekoliko grupa koje će biti procesuirani na sudu”.

<<<Demokrate: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura<<<

“Političke kvalifikacije ćemo u političkoj ravni raskrinkavati argumentima, ali podmetanja koja se tiču krivično-pravnih, prekršajnih i drugih radnji suprotnih zakonu, a odnose se na izmišljotine za primljeni novac i političku korupciju, biće predmet sudskog spora i DNP će pružiti priliku autoru i potpisniku ovih tvrdnji da na sudu iste dokaže”, kazao je Jovanović za Pobjedu.

Iz partije Milana Kneževića Pobjedi je pojašnjeno da Demokratski front nije mogao da bude nosilac tužbe već to može biti DNP ili Nova koji su, za razliku od DF-a, pravna lica. Privatnu tužbu protiv Stjepovića prije par dana najavio je i član Predsjedništva DNP-a i poslanik DF-a Vladislav Bojović.

Stjepović je u seriji javnih objava na društvenim mrežama optužio lidere DF-a za političku korupciju, uzimanje novca od predsjednika Srbije, za političko konvertitstvo, ali i za uzimanje novca od projekta Srpske kuće u koju je Vlada Srbije uložila 3,4 miliona eura. Jovanović je kazao da “obraćajući se sudovima DNP ne mijenja stav o njima, niti smo time povratili povjerenje u sudstvo”.

“Ali rukovođeni činjenicom da su i same Demokrate, i neki drugi subjekti i pojedinci koji su veliki javni kritičari DPS-a i zarobljenih institucija, upravo svoja prava tražili na taj način, odlučili smo da do kraja, pravnim sredstvima, demaskiramo netačne tvrdnje i optužbe, pružajući im priliku da sve što imaju o DNP i njenim funkcionerima javno prikažu i objelodane ili da javno priznaju da su zarad sticanja jeftinih političkih poena pribjegli javnom blaćenju i pokušajima da izmišljotinama naruše integritet naših funkcionera. Nama nije cilj da ovom tužbom progonimo bilo koga, već da u redovnoj proceduri autoru ovih tvrdnji damo priliku da svoje navode potkrijepi dokazima”, pojasnio je Jovanović.

Upitan o motivima za optužbe Demokrata, Jovanović je rekao da su sve tvrdnje neistinite i predstavljaju primjenu brutalnih izmišljotina u političkom djelovanju.

“Pored besmislenih optužbi o davanju četiri miliona eura liderima DF-a, u medijskoj polemici od strane šefa medijskog centra Demokrata, izrečeno je još niz brutalnih neistina i podmetanja koje se tiču finansiranja DNP-a i navodne prodaje izbora u dužem vremenskom periodu od strane funkcionera naše partije Predraga Bulatovića. Ovim su na perfidan način pokušali da aboliraju DPS za krađu svih dosadašnjih izbora, optužujući Predraga Bulatovića da je on prodao te izbore. Na taj način su Demokrate optužile i jedan značajan broj svojih funkcionera koji su u tom periodu izbornih procesa bili njegovi najbliži saradnici i koji su samim tim morali da znaju i da učestvuju u tim stvarima”, istakao je on.

Jovanović objašnjava da i u konstantnim napadima u posljednjem periodu uočavaju u višednevnoj polemici da nijednom riječju se nijesu kritički osvrnuli na premijera i zamjenika DPS-a Duška Markovića već da su se isključivo bavili Milom Đukanovićem, Aleksandrom Vučićem i liderima DF-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Medovina
Gost
Medovina

Pridružuje li se tužbi, onaj koji je za vas i sebe, oprao toliko para, Džoger Medojević.

Pakson
Gost
Pakson

Pipun i politika….Zemljo,otvori se

Kokica
Gost
Kokica

Tužno… Jasno… Gomila avetinja mlati praznu slamu… Pih

Budo
Gost
Budo

Osnivaju partije kao D.O.O….svako živi…svaki od ovih *jvana ima po -partiju…

Pedja Mitrovic
Gost
Pedja Mitrovic

Pod sloganom podvale pa pobjede djeluju samo neznalice i bijede.Nikola jovanovic je najcistiji i najsvjetliji politicar u crnoj gori..zato vjerujem u svaku njegovu rijec jer do sada nije ni jednu neistinu rekao.

Bokelj
Gost
Bokelj

Završio kolektivni godišnji, lagano kreću…

Velimir
Gost
Velimir

TO VAM JE ZIVA ISTINA PROSJACI JEDNI,
PA NEGO STO JE DRUGO U PITANJU,
OVOLIKO NEPRIJATELJSTVO PREMA SOPSTVENOJ ZEMLJI NIJESU IMALI NI NJENI NEPRIJATELJI!

Mark
Gost
Mark

Ne 4 miliona ,uzeli ste desetine miliona iz Rusije ,Srbije dijaspore.

Joo
Gost
Joo

A koliko su dobili za “srbijansku kucu “ a koliko je na istu potroseno……

Send this to a friend