Politika

Kod Vučića idu Milačić, Vuksanović i Božović

Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u nedjelju sastati u Beogradu sa predstavnicima svih srpskih političkih partija iz Crne Gore.

<<<Vučić: Pomoći ću Srbima u Crnoj Gori da se diče svojim srpskim rodom<<<

On nije saopštio ko će prisustvovati sastanku, a i neizvjesno je da li će mu prisustvovati lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević, kojima je zbog suđenja za pokušaj terorizma u Crnoj Gori na izborni dan 2016. godine, zabranjen izlazak iz Crne Gore.

<<<Mandić i Knežević svakog drugog ponedjeljka da se javljaju policiji<<<

Mediji su juče objavili da je Viši sud u Podgorici ukinuo mjeru da se njima dvojici oduzimaju pasoši ali, pak, po predlogu Specijalnog tužilaštva, sud je liderima DF-a odredio mjeru nadzora kojom je predviđeno obavezno javljanje policiji i to svakog drugog ponedjeljka.

Prema saznanjima Dnevnih novina, na sastanak kod Vučića otputovaće predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, dr Vladimir Božović, predsjednik Matice srpske u Crnoj Gori i Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

Milačić je potvrdio Dnevnim novinama da je dobio poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje obilježavanju godišnjice pogroma u akciji Oluja, u Bačkoj Palanci, kao i poziv da prisustvuje sastanku u Beogradu.

“Kao i prošle godine, kada sam prisustvovao sastanku u Novom Sadu, i sada ću se sa zadovoljstvom odazvati, jer vjerujem da je to veoma važno ne samo za položaj Srba u Crnoj Gori već i za unapređenje odnosa između dvije zemlje. Na sastanku ću, između ostaloga, prezentovati viziju razvoja odnosa dvije države, položaja Srba u Crnoj Gori, koncepta unutar-pravoslavnog pomirenja, kao i pune demokratizacije Crne Gore i najboljih regionalnih odnosa, ali na bazi savremenog pristupa ovim pitanjima, koji se moraju temeljiti na novoj generaciji političara bez političkih mrlja i modernom pristupu”, kazao je Milačić Dnevnim novinama.

76 Komentara na "Kod Vučića idu Milačić, Vuksanović i Božović"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend