Politika

Koprivica, Šaranović i Rudović traže vanrednu sjednicu Odbora

Šaranović, Koprivica i Rudović

Poslanici Demokrata, Momo Koprivica i Danilo Šaranović, i nezavisni poslanik, Neđeljko Rudović, uputili su Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Zahtjev za sazivanje vanredne sjednice tog skupštinskog tijela.

Kako su saopštili iz Demokratske Crne Gore, trojica poslanika zahtijevaju da Branimir Gvozdenović tu sjednicu zakaže bez odlaganja, a najkasnije za 3. decembar 2019. godine.

“Koprivica, Šaranović i Rudović predložili su i dnevni red za ovu sjednicu koji bi trebalo da sadrži: donošenje Odluke o obrazovanju novog radnog odbora i utvrđivanje roka za kodifikaciju izbornog zakonodavstva u jedan zakonski projekat – Izborni zakonik; donošenje Odluke o utvrđivanju roka u kom su članovi Odbora i pridruženi članovi Odbora dužni da dostave sve zakonske i druge projekte Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva; donošenje Odluke o utvrđivanju roka u kom su svi radni odbori dužni da Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva dostave konačne predloge utvrđenih rješenja ili sistematizovane predloge članova i pridruženih članova Odbora i predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore”, navode Demokrate.

Podnosioci zahtjeva ističu da opozicija ima spremna rješenja, tj. kompletne zakone, od kojih bi svi koji se odnose na izborno zakonodavstvo trebalo da budu objedinjeni jednim pravnim projektom, kakav bi bio Izborni zakonik. Izborni zakonik bi bio ključni zamajac da se izborni procesi u Crnoj Gori, već jednom, počnu odigravati po određenim pravilima koja će garantovati jednaku startnu poziciju za sve sudionike u izbornom procesu.

“Podnosioci zahtjeva, takođe, mišljenja su da se i Zakon o teriotorijalnog organizaciji mora usvojiti, te da bi svako odugovlačenje smatrali opstrukcijom jer nema opravdanja za činjenicu da je 60 odsto Crne Gore bez adrese. Zbog toga zaključuju da odlaganja i odugovačenja ne smije biti”, dodaju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Ajde stručnjače I doktore prava profesore ajde odgovori Baću koji ovaj tvoj cirkus nazva običnom glupošću ili neka magistar plati jedan PROMO kako bi te nekako izvadio iz kaljuge gluposti i neznanja……

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Vidji ih ko da su utekli iz nekog crtanog filma.

Fileopg
Gost
Fileopg

Od kad je ovaj Rudović bio medijski guru odbeglog tajkuna od tada mu se Aleksa pridružio valjda misli da ga je DK skupo plaćao i napunio €…

Haris
Gost
Haris

Čudo da nijeste tražili i muzičku želju aaaaaaaahahahahahaha

Send this to a friend