Politika

Krivokapić: Ne politizovati pitanje pravosuđa i hitno naći rješenje

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić apelovao je danas da se pitanje pravosuđa ne politizuje, ističući da ono mora biti uređeno po standardima i preporukama Evropske unije.

“Insistiranje na rješenjima koja neće biti podržana od evropskih partnera su, moram reći, u funkciji politike, a trebalo bi da su u funkciji pravne države”, naveo je Krivokapić na Twitter-u.

On je poručio da parlamentarna delegacija Crne Gore što prije treba da posjeti evropske institucije i da im kroz konkretne primjere objasni da ne možemo zatvoriti poglavlja 23 i 24 sve dok su na pozicijama isti oni zbog kojih ta poglavlja godinama stoje nezatvorena.

“Pozivam sve učesnike u ovom procesu da se pitanje pravosuđa ne politizuje, da se energija uloži u što hitnije traženje rješenja koja neće biti sporna evropskim partnerima, a ni nama koji smo svjedoci da je upravo zbog takvog pravosuđa Crna Gora danas u ovakvom stanju”, naglasio je premijer.

<<<Demokratski front neće glasati za budžet prije nego se izglasaju izmjene zakona o tužilaštvu<<<

Podsjećamo, iz Demokratskog fronta danas su poručili da neće učestvovati ni u kakvim izjašnjavanjima dok se na dnevni red Skupštine ne stave predlozi tužilačkih zakona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čelična
Gost
Čelična

Jesi naučio da je pravo jedno politika drugo?
Postupati po zakonu jedno, a politički što vi sve radite i gledate je treće.
Mada, mora da si popio jednu lozu neka udri po boci još to ti ide najbolje.

Emma
Gost
Emma

Hopla sta mu se desilo?

sreten
Gost
sreten

ne Vlada treba Skupstina da pada….. no je muka sto su ura i demokrate velja bruka….ti izdajnici otu crnu goru da survaju i da tako izdaju do kraja doteraju!!!!

Tata
Gost
Tata

ne mlati

Krsto
Gost
Krsto

Nema djeda, nema Tita, jos se odje Milo pita!!!

Fiko
Gost
Fiko

Pada vlada

Sombrero
Gost
Sombrero

Pa vi ste ispolitizovali svaku instituciju..koliko debelog obraza treba imas ovako nesto da izjavis. Naucio je matricu izgleda..udri sa bezocnom lazi.

Baraka
Gost
Baraka

Ne budslesaj Rukoljube…. Sef grupe ostrascenih neznalica

BMX
Gost
BMX

Očigledno da su Vučić i Демократический фронт očekivali od novog premijera da odmah nakon izbora dodje u Beograd na njegov kanabe , da mu se pokloni i da sluša i izvršava šta mu kaže i naredi. Ali, izgleda da de neko tu još pita …

Jovan
Gost
Jovan

A doce dan izrode da vam ne gledam njuske vise i citam vase gnusne lazi ..doljeee izdajnicka vladaaaa

Rex Sclavorum
Gost
Rex Sclavorum

Rijesenje je da vam se obori vlada što prije!

Mesa
Gost
Mesa

Cus sad ne politizovati! A sta je bio predlog donosenja onih zakona nego politizovanje? Za covjeka od vjere vrlo neodgovorno.

Milan
Gost
Milan

Bravo. Mudar potez

Mutna voda
Gost
Mutna voda

Jedino rešenje je tvoja ostavka jer ništa iz predizbornog programa nijesi ispunio,cestitate dan nezavisnosti takozvanog kosova a Srbiji ne smijete da cestitate dan državnosti!!!!!!SRAMOTA ,za ovo nije glasala većina u Crnoj Gori!!!!

gaetuša
Gost
gaetuša

Vec su mnoge pale vlasti pa ces i ti Zdravko pasti! 🥳🥳🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Rukoljube sada ćemo da vidimo ko će podviti rep ili ti ili DF!? Da li ova zemlja ide ka Evropi ili će da postane pokrajina “srpskog sveta”!

Kako
Gost
Kako

Naći ćete ga vi samo da sačuvate vlast po svaku cijenu. A za sugestije iz svijeta vas baš briga

Njegoš
Gost
Njegoš

Četiri godine je CG izgubila zbog parazita plagistara, može još toliko, nije trka.

čika Stanko
Gost
čika Stanko

Ima li ko da ovoga obrije i okupa?

Ateista
Gost
Ateista

Ne pij tu brlju vidis da lose utice na tebe

...
Gost
...

Pitanje pravosuđa je isključivo političko pitanje. Namjera je jasna, kad slomite pravosudni sistem onda su vam otvorena vrata za sprovođenje politike “Srpskog sveta” jer ćete izazvati neviđeni strah i nesigurnost kod građana koji će biti prisiljeni da urade sve što zamislite. Ukoliko dođe do toga Crne Gore više nema. To na svu sreću znaju zapadni partneri i NATO tako da… Više »

BBBB
Gost
BBBB

E moj podoljube ljubices ti i vise od poda

Sefika
Gost
Sefika

Brukoljube tebe se nede kuci oslacala fotelja ja braco moja mila

BBBB
Gost
BBBB

Ma no coce ko god progovori protiv ili bilo sto drugacije on odma mjenja misljenje…kako vjetar duva tako se i naginje podoljub

Send this to a friend