Politika

Lakušić kaže da je Stijepovićev mandat pun lažnih i praznih obećanja

Zoran Lakušić/Arhiva

Odbornik DNP u Skupštini Glavnog grada i funkcioner DF-a Zoran Lakušić tvrdi da za vrijeme četvorogodišnje promašene vladavine gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića nije izgrađen nijedan značajniji kapitalni projekat.

“Zato je i očekivano što se sada hvali kako će, navodno, u 2018. godini sve biti drugačije, da će kapitalne investicije, koje su još u fazi pripreme (uređaj za prečišćavanje otpadnih voda i tretman kanalizacionog mulja, Jugozapadna obilaznica i Bulevar kroz Donju Goricu) doprinijeti dinamičnom razvoju Podgorice. Uz sve ovo, ovi kapitalni projekti, kao i svi prethodni, radili bi se uz pomoć kredita, zbog kojih se grad zadužio na desetine miliona eura. A uz sve ovo jasno se pokazuju “dometi” Stijepovića po tome što su, po njegovim “čvrstim” obećanjima, ovi projekti već morali biti izgrađeni, neki čak i prije više od deset godina”, kaže Lakušić.

On tvrdi da je lista gradonačelnikovih lažnih i praznih obećanja duga.

“Nova osnovna škola u Tološima, osnovna škola u Karabuškom polju, rekonstrukcija odmarališta na Veruši i izgradnja novog kompleksa, vrtić na Zlatici, stadion na Zabjelu i u Tološima, istočna tribina gradskog stadiona, dnevni centri za starija lica i osobe sa invaliditetom Blok VI, DUP servisno-skladišna zona i Donja Gorica, Dom na Zlatici, Pijačno-tržišni kompleks Tuzi, pijačni kompleks Zlatica, pijačno-tržišni centar Golubovci, pijačni kompleks Zabjelo, uređenje i rekonstrukcija park-šume Zlatica, uređenje i rekonstrukcija park-šume Ljubović”, kaže funkcioner DF-a.

Kaže da listi neispunjenih obećanja tu nije kraj.

“Tu je i izgradnja bulevara Vojislavljevića, izgradnja putnog pravca Golubovci – Mataguži – Tuzi, bulevar Radomira Ivanovića, bulevar od skretanja za aerodrom do nadvožnjaka u Mojanovićima, obilaznica oko Golubovaca II faza, Jugozapadna obilaznica – na prostoru Gornje i Donje Gorice do Cetinjskog bulevara preko novog mosta na Morači…”, tvrdi on.

Lakušić  kaže da, umjesto da je sve obećano, ili makar dio navedenog, uradio, sagradio, realizovao, Stijepović sada promašenom pričom i galamom o kapitalnim objektima u 2018. godini na jeftin način pokušava da sakrije da nije, za razliku od svog prethodnika, pokazao sposobnost ni da pribavi sredstva i dovede strane donatore.

“Sedamdeset odsto nerealizovanih projekata iz olako obećanog Izbornog programa pokazuju, u stvari, da se Stijepović ponašao krajnje nedomaćinski, i da je funkciju gradonačelnika vršio katastrofalno loše. A bio je, mora se dodati, vrlo sposoban jedino u dodjeljivanju stanova svojim najbližim saradnicima, kao i u ličnom učestvovanju u zamjeni 100.000 dolara za potrebe DPS-a na izborima 2016. godine. Umjesto da je radio na realizaciji svog obećanog, a neispunjenog programa, bavio se marginalnim pitanjima: Podgoričkom skupštinom, edukacijom, veleizdajama, izdajama, partijskim zapošljavanjem, podizanjem spomenika, kojim je probudio nove podjele i antagonizme u Podgorici i Crnoj Gori, ružno se ponio prema liku najvećeg, slavnog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, i bio na usluzi investitorima bliskim vrhu vlasti”, zaključio je Lakušić.

M.D.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Prepoznatlljivo osporavanje učinka akutne vlasti,recept destrukcija i dezinformacije.

Nesa
Gost
Nesa

Ko se nasao da prigovara…

Rejna
Gost
Rejna

Ostavi se ti price oko Stijepovicaon je dokazao sta je i ko je, djelima a ne rijecima.. aa, tebi bi bilo najpametnije da cutis !

Sorela
Gost
Sorela

Aa evo ga ovaj velikomucenik presveti Lakusic.. bez tvoje izjave niko nismo mogli proci..

Send this to a friend