Politika

Lekić: Iniciraćemo formiranje parlamentarne grupe prijateljstva sa Jermenijom

Lekić

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić sastao se danas sa ambasadorom Jermenije u Crnoj Gori Ashotom Hovakimianom, kada je konstatovano da postoji veliki potencijal za dalji razvoj odnosa dvije države, te da kulturno-istorijske veze treba da prati i jačanje saradnje na političkom i ekonomskom planu.

“Ukazujući na tradiciju dobrih odnosa Crne Gore i Republike Jermenije, ambasador Hovakimian podsjetio je da su gradovi Titograd i Jerevan još 1974. godine uspostavili bliske odnose kroz sporazum o saradnji, te iskazao interesovanje za revitalizaciju relacija glavnih gradova dvije države”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Lekić je istakao da će jedan od prvih koraka Odbora u pravcu jačanja veza sa Jermenijom biti iniciranje formiranja parlamentarne grupe prijateljstva sa ovom državom, kao i uspostavljanje bliske saradnje sa Odborom za vanjske odnose Parlamenta Jermenije.

“Zajednički je konstatovano da je potrebno aktivnije raditi na jačanju parlamentarne saradnje, te da će formiranje grupa prijateljstva u dva parlamenta biti prvi i važan korak u tom pravcu”, zaključeno je u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravdoljub
Gost
Pravdoljub

A ti bi da malo putuješ.

Leon
Gost
Leon

Formirati grupu sa Azerbejdžanom, strateškim saveznikom Crne Gore

Joe Biden
Gost
Joe Biden

Jermenija.. jos jedan ruski satelit koji je dobio po usima, a sljedeci je mozda upravo na ovim prostorima 😉

Sivi soko
Gost
Sivi soko

Prijatelja nikad dosta..nego pitam se zašto formiranje parlamentarne grupe za prijateljstvo sa Jermenijom. Šta je tu posebno ?Formirajte sa onima koji svojim donacijama pomažu Crnu Goru i na takav način pokazati zahvalnost .

ZELJKO MIRANOV
Gost
ZELJKO MIRANOV

Koje ovo

Miči mi se!
Gost
Miči mi se!

Mi smo od ranije prijatelji s Jermenijom, što znači to tvoje “alo ekspres” prijateljevanje, Lekiću?

Send this to a friend