Politika

Lekić: Rasplamsale identitetske bitke pokazuju krizu u državi

Umjesto usvajanja evropskih standarda i ostvarivanja reformi u interesu građana  danas se u Crnoj Gori sa više strana vode identitetske bitke koje zapravo stvaraju sliku zemlje u ozbiljnoj krizi identiteta,  istakao je na sjednici Glavnog odbora predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić.

“Ovo deprimirajuće stanje političkih manipulacija, prikrivenih i otvorenih nacionalističkih ciljeva, praćeno kolosanim neznanjima i zloupotrebama istorije  ne proizvodi samo javne incidente i mučan nivo javnog prostora, već otvara rizike raznih scenarija”,  naglasio je predsjednik DEMOS-a.

Prema njegovim riječima, iako više političkih subjekata učestvuje u ovom zaigranom etnocentričkom ruletu najveću odgovornost za stanje totalne dezintegrisanosti crnogorskom  društvu ima vrh vlasti.

“Njen osnovni cilj ostaje trajanje pojedinačnih i grupnih privilegija, a ne definisanje budućnost zemlje na zdravim temeljima integrisanog društva”, istakao je Lekić.

Nakon rasprave o političkom dijelovanju DEMOSA na sjednici Glavnog odbora je zaključeno da DEMOS kao stranku koja drži do političke umjerenosti i kulture – neće niko svrstavati u nijednu, od mnogih krajnosti u Crnoj Gori.

Uz već pokazanu odlučnost da stranku  DEMOS  neće moći niko  pomjeriti  sa njenih  početnih i trajnih građanskih pozicija.

“Sa zadovoljstvom je konstatovano da u Glavnom odboru, kao i Predsjedništvu stranke  aktivno i na iskreno kolegijalan način  učestvovuju svi  njegovi članovi –  Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci koji su u svojoj svijesti  prije svega građani Crne Gore, pa zatim pripadnici etničke grupe, i kao takvi nemaju potrebe  da za svoje dijelovanje idu po savjete i planove u druge nacionalne države ili međunarodne centre”, navode iz stranke.

Zaključeno je i da se DEMOS, uz nastojanja da u mogućoj mjeri doprinese izgrađivanju opozicionog jedinstva, u daljim aktivnostima neće povoditi i prilagođavati populističkim zahtijevima, niti će sitne ili krupne kalkulacije određivati mjeru odnosa stranke prema političkim partnerima i otvorenim pitanjima u društvu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

KO TE SLUSA OSIM RANJA JOS TUGOMIRE?!

zadrzavu
Gost
zadrzavu

Tako bi trebalo, nikakve krajnosti! Srednji put i poštovanje države Crne Gore!

Medovina
Gost
Medovina

Evo i on se pojavi sa kritičkim osvrtom na sve i na ništa.Saopšti nam, donedavni lider DF-a, kako je njegova stranka građanska, a da u radu, Glavnog odbora i Predsjedništva stranke, aktivno učestvuju:Srbi, Bošnjaci, Crnogorci, Albanci…..Otprilike isti broj, koliko stranka ima članova. Naravno, zasluge za toliki broj pripadaju samo Lekiću, jer da on, ne pući usta, poput neke starlete-nevbi bili… Više »

Send this to a friend