Politika

Lideri DF-traže sastanak sa Brajovićem

Ivan Brajović

Lideri Demokratskog fronta Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Predraga Bulatovića i Milutina Đukanovića traže sastanak sa predsjednikom crnogorskog parlamenta Ivanom Brajovićem, zbog kako tvrde ponižavnja Skupštine Crne Gore.

Saopštenje Mandića, Medojevića, Bulatovića i Đukanovića prenosimo u cjelosti:

Povodom sve učestalijih pokušaja iskrivljivanja činjenica koje se odnose na apel Skupštine Crne Gore upućen Ustavnom i Vrhovnom sudu kako bi se izjasnili na protivustavnu i protivzakonitu odluku Višeg suda kojom se poslaniku i predsjedniku parlamentarne stranke Milanu Kneževiću određuje “stavljanje” u zatvor bez skidanja imuniteta, mi učesnici Kolegijuma dužni smo predsjednici Vrhovnog i predsjedniku Ustavnog suda da ukažemo na sljedeće nepobitne činjenice.

Apel upućen Ustavnom i Vrhovnom sudu koji je na predlog Kolegijuma podržala Skupština predstavlja zajednički stav svih političkih subjekata koji trenutno participiraju u radu Parlamenta.

Ovaj zajednički stav svih parlamentarnih političkih subjekata povodom “slučaja” Milana Kneževića isključivo je baziran na Ustavu, posebno članu 150 koji Ustavnom sudu daje mogućnost da se u svakom trenutku, samoinicijativno, bez ikakvog podnošenja ustavnih žalbi, odredi prema novonastaloj situaciji koja može nanijeti nesagledivu štetu i posljedice.

Takođe, i Vrhovni sud u svojoj ustavnoj nadležnosti se u bilo kom trenutku može odrediti prema novonastaloj situaciji za šta postoje svi Ustavom i zakonom propisani elementi. Pošto je očigledno da u ovom trenutku, što kroz nezvanična, što kroz zvanična saopštenja za javnost, Ustavni i Vrhovni sud ignorišu apel Skupštine, najvišeg zakonodavnog organa u državi, karikirajući naš zajednički stav, jer ne žele da preuzmu odgovornost za ono što je u domenu njihovih nadležnosti, prinuđeni smo da zatražimo sastanak sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem kako bi se zajednički odredili prema ovom najnovijem pokušaju ponižavanja crnogorskog Parlamenta.

Ovo posebno ako se ima u vidu,da se posle zajedničkog apela Skupštine, nastavlja protivustavna i protivzakonita hajka na poslanike DF-a, pošto je SDT juče uložio žalbu na rešenje istražnog sudije i zatražio pritvor i za Nebojšu Medojevića. Mi više nemamo dilemu da ovakvo ostrašćeno i nekontrolisano ponašanje Milivoja Katnića dodatno narušava ionako krhke društveno političke prilike u Crnoj Gori i šalje
poruku kako nekoliko ljudi u crnogorskom pravosuđu smatra da su iznad Ustava. Zato očekujemo narednih dana, jasno i u skladu sa Ustavom određenje Ustavnog i Vrhovnog suda koje će staviti van snage neustavnu i nezakonitu odluku Višeg suda, jer njihovi pokušaji izbjegavanja odgovornosti, ne samo da ih ne mogu abolirati, već ih mogu učiniti i saučesnicima u ovoj protivustavnoj i protivzakonitoj hajci na slobodu govora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

zašto sa ovim Brajovićem od Ramade

Dnodna
Gost
Dnodna

Može, dodjite u Ramadu, platiće neko!

Send this to a friend