Politika

LP: Vlada da povuče ambasadora iz Beograda

Liberalna partija oštro je osudila je napad na crnogorsku ambasadu u Beogradi, ističući da je to još jedan vandalski napad uperen protiv Crne Gore, dijaloga i mira.

<<<Skandal u Beogradu: Huligani raketama za vatromet gađali crnogorsku zastavu<<<

Saopštenje LP prenosimo u cjelosti: 

Nedopustivo je i ne smije da se događa u jednoj prijateljskoj i državi koja se smatra bratskom,da se bez ikakve intervencije nadležnih organa i reakcija države Srbije ponovo spaljuje crnogorska zastava u strogom centru Beograda na crnogorskoj ambasadi koja se napada bez ikakve zaštite.

Sa žaljenjem konstatujemo da nikakvi apeli niti upozorenja ni note nijesu urodila plodom pa se nažalost moraju preuzeti i krajnje mjere. Vlada Crne Gore mora povući ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Beograda i uložiti snažan demarš državi Srbiji.

Pitanje je da li bi se ovakav skandal i napad ikada mogao dogoditi ambasadi i zastavi Srbije u Podgorici, koja nikada nije imala ni najmanje neprijatnosti niti probleme u sred Podgorice, uprkos raznim krizama i tenzijama.

Posebno je bolan slučaj,vjerovatno nezabilježen u istoriji svijeta, da su crnogorski poslanici, prema tome državni funkcioneri Crne Gore, Milutin Đukanović i Milan Knežević učestovali u napadima na ambasadu Crne Gore i spaljivanju zastave svoje matične države u Beogradu. Takvo ponašanje mora da bude tretirano oštrim sankcijama kako bi se spriječilo ponižavanje Crne Gore od strane njenih najviših funkcionera, poslanika.

Najbolja poruka za sve to mračnjaštvo i srednjovjekovnu svijest koja doživljava poraz jeste mirna i miroljubiva rekacija Crne Gore i njenog naroda, koji je nekoliko dana slavio zajedno Novu godinu. Desetine hiljada ljudi na trgovima Crne Gore slavile su sa gostima zajedništvo, duh veselja, tolerancije i razuma, i poslali poruku da nema ništa od nasilja, mržnje i agresije koja se nameće već neko vrijeme,sa ranije poznatih adresa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
A mi smo ti ...
Gost
A mi smo ti ...

I to pod hitno !!

Србин
Gost
Србин

И сви црногорци досељени у Београд после 1945.год. назад у црну гору. Београд Београђанима!

Delboj
Gost
Delboj

Neka jadan naljutice ti se ovi Crnovorski domaci izdajnici. Oni su ti sto ne mogu bez Beograda.

cirko
Gost
cirko

Cuti budalo ako nemas sto pametnije da kazes

Milosava
Gost
Milosava

Dako vam tarzan da po usima….

Mileva
Gost
Mileva

Povući sve službenike i zatvoriti ambasadu. Takvi prijatelji i komšije nam nijesu potrebni. Pipuna i ostale tikve poslati u Srbiju pa neka uživaju. Bojim se da “đavola prizivaju” pa će im opet biti kriva Amerika

Primorac
Gost
Primorac

Podržavam u potpunosti ovo saopštenje.

Punisa Racic
Gost
Punisa Racic

Ova partija treba da bude kaznjena i onaj ko je vodi sram ih bilo.Postice Crnogorski narod na mrznju i anti Srbstvo a u pravnoj drzavi niko ne reaguje dokle?

Stara varos
Gost
Stara varos

Ionako tamo ne cini nista.Lezi I djabe prima platu

Bnjj
Gost
Bnjj

Ko su ovi

Dobto
Gost
Dobto

Parties Tri clans I predsjednik!

Haris
Gost
Haris

Svo Crnogorsko osoblje povući dok neko nije nastradao! Biće kasno kad se nešto desi.

STARA HERCEGOVI
Gost
STARA HERCEGOVI

Slazemo se , obe ambasade potpuno ugasiti a mi jos predlazemo da se i granica zatvori sa prelaznim periodom od tri dana za koje vreme mogu gradjani da predju sa jedne na drugu teritoriju po zelji.Iskreno gajimo nadu da ce biti vise onih koji bi presli u CG.

Send this to a friend