Politika

Mandić: Dogovor DPS-a i Bečića je nož u leđa opoziciji

Andrija Mandić

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da je dogovor DPS-a i Demokrata o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva velika pomoć za DPS, a nož u leđa opoziciji.

“Nema dogovora o izbornim uslovima bez tehničke vlade, bez izmjena i dopuna Ustava kojima bi se regulisao status i ravnopravnost srpskog naroda i bez popravljanja položaja SPC. Ukoliko vlast i njihovi novi partneri i dalje bude pokazivali nespremnost da se dođe do uslova za fer izbore, onda su u igri razni modeli opozicionog odgovora, od protesta od bojkota izbora”, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, važno je konstatovati da su svi poslanici DPS glasali za sporazum i dogovor sa Demokratama, a da ga je podržao samo jedan jedini poslanik opozicije.

“Možda je to najbolji pokazatelj šta opoziciona javnost misli o potezu Demokrata koji su se iza leđa opozicije dogovarali sa DPS i tim dogovorom značajno pomogli kriminalnom režimu da malo stane na noge nakon niza afera koji ga potresaju. Nakon svega što smo vidjeli u Skupštini, gdje su poslanici vladajuće većine branili stavove Demokrata, ocjenjujem da se Demokrate nalaze u jednom teškom, možda i nepremostivom problemu da sad nekoga ponovo ubijede da su dosljedna opozicija, da objasne zašto su odustali od dogovora sa opozicijom i odlučili se na partnerstvo i dogovor sa DPS”, istakao je Mandić.

Poručio je da ne zna šta je Demokrate “opredijelilo da krenu putem saradnje sa režimom, a koliko juče su se zaklinjali da se to nikad neće desiti, i da sa njima prave bilo kakve dogovore”.

“Da li im je neugodno kada ih brane i zastupaju poslanici DPS-a sve su to pitanja koja će morati da pojašnjavaju građanima, i to bez promo tekstova u kojima otvoreno plasiraju neistine, što smo vidjeli čak i u slučaju kada su tvrdili da im je režim ukinuo plate, a oni ih uredno primili. Meni i DF ne moraju ništa da pojašnjavaju i da se pravdaju, ali građanima će morati da polože račune, naročito ako misle da, na neki način, ponovo uspostave saradnju sa opozicijom. Posebnu dimenziju čitavoj ovoj situaciji daje činjenica da je stavove Demokrata u Skupštini najgorljivije zastupao Zeljko Aprcović, koji je nekoliko dana ranije na mjestu gradonačelnika Kotora naslijedio funkcionera Demokrata. Javnost se zato opravdano pita: “O čemu se radi”, naglasio je jedan od lidera DF-a.

Mandić tvrdi da nema sumnje da su svi potezi u vezi izbornog zakonodavstva, odbora, njegovog sastava, koordinirani između DPS i Demokrata.

“Posebno je to očigledno u slučaju poslanika Aleksandra Damjanovića, jer je glasovima DPS-a mjesto u odboru pripalo Demokratama umjesto Posebnom klubu poslanika. A vrhunac licemjerja je tvrdnja Demokrata da Posebni klub nije opozicioni, čime su pokušali da uvrijede kolege. Dogovor DPS i Demokrata je velika pomoć za DPS, a nož u leđa opoziciji. Međutim, to ne treba da obeshrabri opoziciju, naši zahtjevi ostaju isti. Nema dogovora o izbornim uslovima bez tehničke vlade, bez izmjena i dopuna Ustava kojima bi se regulisao status i ravnopravnost srpskog naroda i bez popravljanja položaja SPC. Ukoliko vlast i njihovi novi partneri i dalje budu pokazivali nespremnost da se dođe do uslova za fer izbore, onda su u igri razni modeli opozicionog odgovora, od protesta od bojkota izbora”, naveo je on.

Osvrnuo  se i na koaliciju u  Budvi, te poručio da je vlast u tom gradu stabilna i funkcionalna, na zadovoljstvo građana Budve, a najviše zahvaljujući Demokratskom frontu.

“Neko bi možda htio preko Budve da se obračunava sa vrhom DF-a, ali ipak je to za sve koji se odluče na takvu avanturu preveliki zalogaj. Svi koji se na taj način obračunavaju sa nama priželjkuju vjerovatno drugačije aranžmane u sadašnjoj koaliciji ili eventualno neke druge koalicione partnere. Moram, takođe, priznati da je jedna mala stranka iz Budve, a posebno njen lider prof. Pavićević, ostvario strahovit uticaj na pojedince iz vrha Demokratske CG. Pa, rekao bih da je preuzeo dominantan položaj u toj novouspostavljenoj koaliciji Crnogorska Demokrate”, rekao je Mandić.

On smatra da je čudno da Demokrate nikada nisu željele nikakvu saradnju sa bilo kojom srpskom strankom u Crnoj Gori, nisu to željeli čak ni sa strankama iz Srbije, a odmah su, kako je dodao,  prigrlili ekstremnu antisrpsku Crnogorsku stranku, sa kojom su zajedno pošli u Zagreb na noge bivšem predsjedniku Hrvatske Ivu Josipoviću.

“Podsjećam da se ta Crnogorska zalaže za istjerivanje našeg mitropolita iz Crne Gore. Ne znam čime je to prof. Pavićević ‘omađijao’ Demokrate, ali očigledno su ti argumenti bili veoma snažni. Da li će, ova grupa, narednih dana pokušati da dođe do Tomislava Nikolića, bivšeg predsjednika Srbije, nije pitanje samo za njih nego i za njihovo biračko tijelo, posebno ono koje se izjašnjava nacionalno kao Srbi”, upitao je on.

Mandić je ocijenio i da je gradonačelnik Budve Marko Bato Carević za kratko vrijeme pokazao vlastite sposobnosti, da zna kako treba voditi opštinu i kako brinuti o kvalitetnom funkcionisanju lokalne uprave.

“On je na prošlim lokalnim izborima bio moj kadrovski izbor zato što sam u njemu prepoznao čovjeka koji može uspješno da vodi opštinu Budva. Marko Carević je političar koji je u ovaj posao ušao kao uspješan poslovni čovjek, koji umije da svoje iskustvo i radne navike iz preduzetništva prenese i na rad svog tima u opštini. Takođe, vrlo vješto izbjegava zamke koje pred njim postavljaju nedobronamjernici iz vlasti i dijela opozicije, kao i iz pojedinih medija. On je interes građana Budve stavio ispred svega, to su Budvani prepoznali i između ostalog i zbog toga trpi razne napade”, napomenuo je on.

41

avatar
1000
37
4
0
 
40
MarkoKotoranin.Starac VujadinMrgudHektorik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Blago narodu sa ovakvom opozicijom..

Kotoranin.
Gost
Kotoranin.

Niko nikome u Crnoj Gori nije noz u ledja zabio kao vi iz kvazi Demokratskog Fronta upravo Crnoj Gori.

Starac Vujadin
Gost
Starac Vujadin

Ajde ti u kristal to najbolje znas mandicu. Provaljen si od svih kao i medjed i pipun.

Mrgud
Gost
Mrgud

Koju ovaj trazi ravnopravnost, sve su uzeli cega su se dofatili . SPC znaci trazi jos. E, druze Mandicu pravac Srbija, neces dobit ni pola ovoga sto ste crnogorcima oteli.

Kronan
Gost
Kronan

Kako su ujedinjeni botovi DPS i Demokrata. Uzalud je, DF niko ne može zaustaviti!

Ruag
Gost
Ruag

Ovaj četnički vojvoda bi da se nešto pita u Crnog Gori. Argumenti mu nisu dovoljno snažni.

Sasa
Gost
Sasa

U svemu li ste ugroženi vi napaćeni srbi !

Minja
Gost
Minja

Kad ce Mamdic na izdržavanje kazne?

Srna
Gost
Srna

Pazi sta pricas, možda se na kraju i ti priklonis Dps-u. E Mandicu..

Dakica
Gost
Dakica

Željan li je ovaj Mandić paznje sta je ovo

CiciMici
Gost
CiciMici

Bolje da si ti za promjenu uzeo nešto da radiš,umjesto sto smo vrtis jednu te istu pricu konstantno

Dzordz
Gost
Dzordz

Prevazidjeni politicar I prevazidjeni opozicija.Kako vas nije sramota da od naroda uzimate velike pare za svoj bezobrazluk I neznanje.Nije ni vlast dobra ,Ali ste Vi dno dna.

Azra01
Gost
Azra01

Nasao se Mandic da nekome soli pamet. O Bozee

goran1978
Gost
goran1978

Umjesto sto tako pricas bolje bi ti bilo da dodjes na posao i da konacno zaradis platu koju uredno primas a ne dolazis na posao!

Hektorik
Gost
Hektorik

Koliko znam, Mandić i DF ne bojkotuju parlament.

Bokelj
Gost
Bokelj

U sto si ti umislio da si ZVIJEZDA VODILJA ajde vise mici se pokazao si se ko si i sto si pusti nekoga da radi casno posao dosta te je bilo cak i previse

Send this to a friend