Politika

Mandić: Srpski narod nema nikakvog razloga da slavi 21. maj

Srpski narod nema nikakvog razloga da slavi 21. maj, jer nećemo valjda da slavimo činjenicu da je toga dana kriminalna hobotnica na čelu sa Milom Đukanovićem odlučila da nam ukrade zajedničku državu i podijeli naš narod, kazao je danas u Budvi lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Kako su saopštili iz te partije, danas je ispred prostorija opštinskog odbora NSD svečano podignuta srpska trobojka, a tom činu su osim Mandića prisustvovali i predsjednici opštinskih odbora DNP, DSS i SNP .

“Šta bi danas dali, recimo, crnogorski separatisti da njihov politički uzor Krsto Zrnov Popović nije pisao ona pokajnička pisma kralju Aleksandru Karađorđeviću desetak godina nakon ujedinjenja Srbije i Crne Gore. On u tim pismima piše sličnim ‘stilom’ kao što poslednjih dana u saopštenjima i čestitkama pišu pojedini nekadašnji pripadnici Bloka za zajedničku državu. Krsto Zrnov kralju Aleksandru podilazi sa istim entuzijazmom kojim današnji preletačevići iz Bloka za zajedničku državu javno uklizavaju medijsko- političkoj separatističkoj eliti. Kada analizirate te tekstove pomislićete da je Krsto Zrnov bio učesnik Velike skupštine srpskog naroda u Podgorici 1918.  godine, a da su ovdašnji ujedinitelji iz 2006. godine pripadali LSCG ili SDP, a ne SNP-u ili SNS-u”, dodao je Mandić.

On navodi da je danas Crna Gora upravo onakva kakvu je priželjkivao, stvarao i na, kako tvrdi, brutalnoj referendumskoj krađi dobio Milo Đukanović – “ona je otklon od istorijske Crne Gore i njenih vjekovnih saveznika, diktatura u kojoj se vrše progoni i hapšenja političkih neistomišljenika i diskriminiše srpska nacionalna zajednica”.

“Današnja Crna Gora je Đukanovićev privatni posjed u kome su građani opljačkani, a diktatorovi rođaci i prijatelji-partneri iz kriminalnog miljea raspolažu ogromnim bogatstvom stečenim pljačkom Crne Gore”, naveo je on.

Mandić tvrdi da je u političkoj karijeri imao veliku privilegiju da prije jedanest godina u ime Bloka za zajedničku državu, predstavniku EU za referendum u Crnoj Gori, Miroslavu Lajčaku, saopšti da Blok za zajedničku državu ne priznaje rezultate referenduma, zato što to nije bilo slobodno izjašnjavanje građana “već brutalna režimska krađa”.

“Tom čovjeku i briselskoj administraciji smo pokazali na hiljade konkretnih dokaza kojima smo potkrijepili naše tvrdnje. Što se tiče našeg bloka, mi nikada nećemo pružiti ruku Milu Đukanoviću i čestitati mu stvoreni privatni posjed jer je do njega došao krađom, a ne poštenim radom, uloženim trudom i, u konačnom, narodnom voljom. Do današnjeg dana se nije desilo ništa novo što bi nas pokolebalo u našoj tadašnjoj odluci. Mi Crnu Goru doživljavamo kao našu zemlju koju smo naslijedili od naših predaka i uradićemo sve što je u našoj moći da ona postane demokratsko i slododno društvo”, kazao je on.

Jedan od lidera DF konstatuje da neki pripadnici nekadašnjeg Bloka za zajedničku državu danas, “napadnim i smiješnim čestitkama za 21. maj, brukaju i sramote vlastitu prošlost i nedostojno podilaze crnogorskim separatistima”.

“Znamo da su u pisanju i ‘slanju’ tih čestitki, novopočenim slavljenicima 21. maja pomagali oni antisrpski medijsko-tajkunski i NVO centri, koji su podržavali svaku krađu izbora koju je sproveo kriminalni režim, a naročito su snažno podržali najveću krađu u istoriji CG, onu na referendumu 2006. Takvi i danas plasiraju laž da je svaka borba za prava srpskog naroda u Crnoj Gori pomoć Milu Đukanoviću. Većina od tih ‘pametara’ su ostrašćeni mrzitelji Srba koji imaju zadatak da anesteziraju srpski narod kako bi on bio nasilno asimilovan zato što su Srbi jedini koji pružaju otpor okupaciji i aneksiji Crne Gore od strane NATO pakta. Takvima ćemo se žestoko suprotstaviti, jer su oni isto zlo za naš narod kao što je i Đukanović”, poručio je on.

Politika Bloka za zajedničku državu starija je od svih njih, tvrdi Mandić, i dodaje da je to u suštini program Sv. Petra Cetinjskog, koji se, kako poručuje, ne može ubiti i uništiti jednom referendumskom krađom.

“Mi koji pripadamo toj ideji i velikoj zavjetnoj misli našeg naroda nećemo ni u ovim teškim i smutnim vremenima ni milimetra odstupiti od nje, a kamoli promijeniti stranu. A u međuvremenu ćemo biti pošten partner svima onima koji žele da mijenjaju ovakvu Crnu Goru kako bi ona postala slobodna i zemlja svih njenih građana”, poručio je lider DF-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emenman
Gost
Emenman

TOLIKO O TOME KOLIKO JE MANDIĆU STALO DO CRNE GORE KOJU, KAKO KAŽE HOĆE DA OSLOBODI.

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Zar ovaj Blebećko nema prijatelja da mu kaže da njegovi: novčanik, rječnik i udžbenik nemaju istu vrijednost. Da mu novčanik neopravdano prednjači nad rječnikom, znanjem i idejama. Novčanik puni iz mnogih izvora, rječnik ostaje prazan kao nekad, a udžbenik nikada nije stigao da pročita. Sada je kasno za učenje, a prekasno za časno povlačenje.

miro
Gost
miro

Ako si ti Srbin ja sam marsovac

16651650000000$
Gost
16651650000000$

Neka ne slave. ….nećemo plakat neka zaigraju laičko

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A mi nemamo nikakvoga razloga da te nehapsimo i proceramo u Sumadiju

Djoko
Gost
Djoko

Ne mozes ga hapsit i protjerat ,iz prostog razloga jer ima crnogorsko drzavljanstvo po rodjenju i to mu ne moze niko oduzet

Djoko
Gost
Djoko

Zapravo mozes hapsit,a ne mozes protjerivat

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Mandicu!!!! Nakon svega upsasis li se ujutro kad pogledas u ogledalo u kupatilu, ili si sve poskida? Smijes li jos na mikrofone da blejaris i da setas slobodno po Crnoj Gori?

z d
Gost
z d

Ovaj stalno nešto dokazuje, te kako je nešto pokradeno, te kako je nešto nepošteno i slično a seba veliča kao velikog borca za pravdu, istinu i poštenje. Juče dođe iz Rusije đe mu rekoše kako da pravi haos po zemlji, da braću svađa i zakrvi da bi Crnu Goru vratio u krilo “majčice” Rusije. Bez imalo skrupula i morala. I… Više »

Djoko
Gost
Djoko

Ovaj nece nikad dobit na izbore sa ovakvim izlaganjem,jer ga nece nikad glasat Crnogorci. Umjesto da kaze da priznaje Crnu Goru za drzavu,da je uvaza,i da pocne da prica o ekonomiji i standardu,mozda pobijedi,mada je to mac sa dvije ostrice,mozda takvim zaokretom Srbi prestanu da ga glasaju,a Crnogorci ne pocnu da ga glasaju i ode na vrh glave.. Ipak na… Više »

Ivan
Gost
Ivan

Briga njega za vlast.Zivi dobro i od opozicije

Djoko
Gost
Djoko

I to sto velis 😀

Sekula Drljevic
Gost
Sekula Drljevic

Uz boziju pomoc odradit ce biologija stoljece i vise mentalnog i fizickog
Genocida

Djoko
Gost
Djoko

Aj makni ovaj nik name

baba
Gost
baba

E, ova slika govori više od bilo kakvih riječi. Dno dna! Pi, daleko bilo

kći patriote
Gost
kći patriote

Suvišno je komunicirati s Mandićem i njegovim nakaradni propalim idejama… pustite ga neka pjeva do finala u Spužu. Što on više pjeva, jača crnogorski patriotizam i svijest da oko nas ima mnogo živog blata u koje će upasti oni koji su ga napravili.

konačno
Gost
konačno

ŠTO JE CRNA GORA JAČA I USPJEŠNIJA, TO JE VIŠE DUŠMANA! NEKA PUKNU! MI NE DIRAMO TUĐE ZEMLJE, ALI NEĆE NIKO NI NAŠU DIRAT, A DA MU NE SUDIMO. SREĆNO, NAŠA CRNA GORO NEK TE ČUVA BOG I PATRIOTE!

ccccccc
Gost
ccccccc

Sram te i stid bilo vojvoda !!! to nam je hvala za sve što smo te pustili da radiš po CG ?? Vučić i Putin bi te kod njih davno u aps stavili….no i mi ćemo brzo abda.

Oktopod
Gost
Oktopod

Mandicu,Podgoricka skupstina je po tebi donijela legitimnu odluku?165 od okupatora izabranih predstavnika je donosilo zakonite odluke?A 2006 najmasovniji izlazak na glasanje u istoriji CG,referendum ti je pokraden?Stidi se!

andrija
Gost
andrija

Ja bih da Vlada CG kupi karte za Srbiju u jednom smjeru Mandicu i druzini pa da odmorimo….Ako niste znali u Americi zivi 250 nacionalnosti i svi su Amerikanci..ako ovo razumijete.

Anominus
Gost
Anominus

Kako nema? Poslije mnogo decenija Srbi su dobili nezavisnu drzavu – Srbiju! Nije zar da bi vise voljeli da je zavisna? Hm… Kakvi su, ne bi cudilo..

Kemal Montengro
Gost
Kemal Montengro

Malo im je Srbija, oce da uzmu sve oko sebe. Ali mnogo ce im bit kad se smanje na Beogradski pasaluk sa mitomanskom politikom samounistenja.

cr7
Gost
cr7

nije bitno sto pricaju ovi nepomenici zarad sake dolara iz rusije ili dinara iz srbije .nema nikakvih zajednica opstina ni mjenjanja himne i zastave .nato pa eu .boka je crnogorska .drzava je jedna cjelina koja ima glavni grad i prijestonicu i opstine nista manje vazan nije savnik od budve ..crnogorci su u tu budvu ulozili milijarde doveli investitore u porto… Više »

blavor
Gost
blavor

nakupelja se opet para po zemlji Rusiji , sad ima da se dzekira i glupira god najmanje a ako bude dobro kolo , na 1.7 kvotu i godinu i po , ojhaaa!

Mrgud
Gost
Mrgud

Sve se dublje kopaju,bez ikakve nevolje.Crna Gora je naša država,država svih građana, ko misli da nije neka ide đe misli da mu je bolje.

Djoko
Gost
Djoko

Tako je. Crna Gora je drzava svih gradjana i drzavljana Crne Gore,pa bilo koje nacionalnosti bili,e sad kao takva se mora postovat. Moj brat je drzavljanin Svedske,crnogorac a kum mu je Srbin iz Beograda,i jedan i drugi su mirni u Svedsku i ne pada im na pamet da tamo nesto velicaju osim Svedske

Don Kihot
Gost
Don Kihot

Sveti Andrija gladni od Kristala ne zna vise sto ce od muke. A kakvi su ne bi im se corba smijesala.

cg21
Gost
cg21

CG je nezavisna, medjunarodno priznata drzava i kraj price Mandicu. Ako postoje sporni stihovi u himni, koje je dodavao/pisao Sekula Drljevic neka se maknu. Zarad mira pravoslavne brace u CG. Plavetna trobojka je bila za vrijeme Knjaza I Kralja Nikole i mogla je da ostane i sada. Ako su slovensci i hrvati zadržali trobojku, mogli smo i mi. Slavko Perović… Više »

Darun
Gost
Darun

Sa ovijem je Medo pomirio Crnu Goru, i hoce da vodi drzavu. Sramotno. U pamet se dobro Crnogorci.

Piperi
Gost
Piperi

Moš se na glavu popet al Crna Gora je ponovo samostalna i to su konačno uviđeli i ovi koje prozivaš.svi se polako distanciraju od tvoje guslarske politike iza koje stoji samo jedno a to je novac.proglasili ste Srbe manjinom da bi uzimali pare iz raznih fondova.Nikad Srbi ovđe nisu bili manjina,ali pravi Srbi a ti i ekipa oko tebe,vi nijeste… Više »

Ruddi
Gost
Ruddi

Ne laprdaj više mandiću , vidiš li da i srbi te više neće i ne žele te vidjet , vrijeme ti je za spuž pa se tamo jadaj i beri jagode

Risto
Gost
Risto

Ne kvari nam slavlje vojvodo

Send this to a friend