Politika

Medojević: DF pristao na dijalog, EU da obezbijedi uslove

Demokratski front je donio tešku odluku da se vrati u Parlament i prihvati poziv EU da učestvujemo u niihovoj inicijativi oko otvaranja dijaloga unutar parlamenta o reformama izbornog zakonodavstva, kazao je predsjednik PzP-a i član predsjedništva DF-a Nebojša Medojević. On očekuje da EU obezbijedi neophodne uslove za političko djelovanje.

Medojević boravi u trodnevnoj radnoj posjeti Berlinu, a tokom prvog dana posjete, susreo se sa Matiasom Lutembergom, šefom Ureda Savezne Kancelarke Njemačke, Angele Merkel, za bilateralnu saradnju sa Centralnom i Jugoistočnom Evropom, Centralnom Azijom i Južnim Kavkazom.

“I pored institucionalnog sistemskog progona, nezampaćenog u savremenoj istoriji parlamentarizma u Crnoj Gori, DF je donio tešku odluku da se vrati u parlament i prihvati poziv EU da učestvujemo u niihovoj inicijativi oko otvaranja dijaloga unutar parlamenta o reformama izbornog zakonodavstva”, kazao je Medojević.

Kako je dodao, isti dan kada je DF glasao za osnivanje privremenog Odbora, Viši Sud je oduzeo pasoše Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

“Očigledno je da Đukanoviću i Roćenu ne odgovara otvaranje političkog dijaloga i stabilnost u zemlji, već direktnim uticajem na Milivoja Katnića i predsjednika Višeg suda Borisa Savića, žele da spriječe dijalog, izbace DF iz parlamenta i privremenog odbora i dodatno destabilizuju političku situaciju u Crnoj Gori. DF je prihvatio da učestvuje u inicijativi EU i sada očekujemo da EU obezbijedi neophodne uslove za političko djelovanje. Nastavak bizarnih odluka Katnića i Savića, i njihove opstrukcije rada parlamenta kroz progon DF, sigurno će ugroziti ovu inicijativu EU, što očigledno žele Đukanović i Roćen”, istakao je Medojević.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Medo bravo…samo traziti pomoc EU da postanemo napokon pravna drzava i onda hajka na lopove

OMG!
Gost
OMG!

Da…bas ce ga pazljivo saslusat kad pocne da bulazni o sorosoidima, iluminatima i teorijama zavjera sa you tube video snimaka…..

Cgcg
Gost
Cgcg

E vidji slike. Treba uradit goblen da ostane za vazda

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Medojević će boravi u višegodišnjoj radnoj posjeti Sužu, a tamo će se susresti sa Mandićem i Kneževićem.

veki
Gost
veki

isplati se biznis politika, dobra plata i putovanja po svijetu. ,,PREDSTAVA SE MORA ODRŽATI,,

Nied
Gost
Nied

Hahaha koji je ovo sa njim
U Njemačku nevažan kao Medojevic kod nas

Sonja
Gost
Sonja

Ko sa ovakvima razgovara ka sto je Medo ne igra nikakvu ulogu u Njemačku

Velimir
Gost
Velimir

HAHAHAHAKOJI CIRKUSANT,
PA TI SI SVJETSKI LAZOV!

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…iha medolino brda valja, vidi se da mu je prpa veeelika od sudjenja koje mu sljeduje (a nece bit direktnog prenosa na tv)

Send this to a friend