Politika

Milačić: Narod bolje razumije proces od pojedinih političara

Marko Milačić

Jučerašnji dan označava početak jednog novog vremena. Nova Vlada je donijela nekoliko značajnih odluka, koje predstavljaju tek početak jednog procesa, ali šalju snažnu i jasnu poruku da će odlučno i dosljedno raskrstiti sa svim tekovinama DPS-vlasti, saopštio je predsjednik Prave Crne Gorei poslanik Marko Milačić.

Utvrđen je predlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Onog bezakonog zakona koji nam je htio posjeći grane, a učinio je suprotno, sve nas ujedinio i okupio, dajući nam snagu i složnost da konačno zbacimo sa vrata jaram odnarođenog režima. Predloženim izmjenama taj zakon dobija drugo lice i suštinu, postaje zaista zakon o slobodi vjeroispovjesti, a ne ono što je inicijalno bio – zakon o otimanju i zatiranju. Sva naša politička, pa i moja lična borba i pregnuće, biće krunisana i nagrađena onog dana kada u Parlamentu dignem ruku za predložene izmjene. Kada sa ponosom budemo rekli sebi i svojim precima i potomcima – uspjeli smo, ostali smo porodica”, kazao je Milačić.

On navodi i da je izuzetno važna i odluka Vlade kojom je stavljena van snage odluka Glavnog grada, kojom poklanjanju imovinu CPC-u.

“Pored toga, imamo promjene u bezbjednosnim službama, u ključnim polugama aparata sile koji je držao DPS na vlasti sve ove godine. Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije su dobile nove rukovodioce, u onom modelu i načinu koji je trenutno zakonski moguć”, ističe Milačić.

Osvrnuo se i na opoziv ambasadora.

“Ne manje važna odluka o opozivu pojedninih ambasadora koji su na ta prestižna i dobro plaćena mjesta došli isključivo zbog slijepe lojalnosti jednom režimu koji je izgubio dodir sa realnošću, još jedan je pokazatelj da je Vlada riješena da demontira sve malignitete tog režima. Posebno je značajno spriječiti da nas pojedinci takvih profila predstavljaju u svijetu i stoga pozdravljam namjeru da se krene upravo od njih”, kazao je Milačić.

Još mnogo posla je, ističe, pred Skupštinom i Vladom.

“Vjerujem da je prioritet preuzimanje kontrole nad pomahnitalim tzv. Javnim servisom koji i dalje, svakodnevno, u tzv. informativnom programu i tzv. autorskim emisijama, sipa bujice laži, mržnje, razdora i šovinizma. Ne smijemo dozvoliti da u ovakvom vremenu, kada nam je izuzetno važno jedinstvo, razumijevanje, tolerancija i sloga svih dobronamjernih društvenih činilaca, neko, koristeći javne resurse kakav je državna televizija, radi sve da podstakne podjele, iskrivi činjenice, optuži prave, a sakrije krive. Svaki dan koji prođe, a da pitanje javnog servisa nije riješeno, nova je prilika za neko podmetanje ili diplomatski skandal”, navodi Milačić.

Kaže da ga posebno raduje činjenica da narod pokazuje vanrednu svijest o značaju političkog trenutka, o nužnosti sistematskih tektonskih promjena koje se mogu realizovati samo mudro i postepeno.

“Iako je za očekivati da narod, koji je prethodnih 30 godina ugnjetavan i gažen, bude taj koji zahtjeva radikalne i nepromišljene poteze nove vlasti, a politički prestavnici ti koji će takav opravdani gnjev smirivati i uvoditi u djelotvorne tokove, situacija je obrnuta – običan građanin, koji je najviše trpio pod čizmom kleptokratske kaste prethodnih decenija pokazuje mnogo više zrelosti i ozbiljnosti od pojedninih političkih subjekata”, ističe Milačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nebojsa
Gost
Nebojsa

e kad ovaj ima pravo da progovori u parlament, kuku, propalo se….

Stojcilovic
Gost
Stojcilovic

koji sam ja meni kraaaalj!

mina
Gost
mina

Medo ,Manda i pipun su politicko zastidje ove vlasti,i sve cine da uruse ugled mandatara ,Krivokapica i njegove vlade.Niksicki izbori ce im dati politicku mjeru koja ce za njih biti traumaticna.

Vanja
Gost
Vanja

Marko čestitam ti na izboru za direktora RTCGa! Srećno.

Sova
Gost
Sova

Sreća je potrebna svima nama. Sa ovakvom vlašću nam je potrebna samo božja pomoć (ako je toliko moćan).

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Del Boj

Send this to a friend