Politika

Milatović: Abazović je pokazao da mu je fotelja bitna

Jakov Milatović

Ako smatrate da Vlada koju ste već srušili u parlamentu nije po vašoj volji, etički je da sami date ostavku. Abazović je još jednom pokazao koliko mu je fotelja bitna i koliko sa malim brojem poslanika želi da ima apsolutnu moć u Crnoj Gori, rekao je u intervjuu za Nova.rs ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatović smatra da će manjinska Vlada najvjerovatnije imati podršku DPS-a u parlamentu.

“Nevjerovatno je da sa tom podrškom možete napraviti reformski iskorak u dijelu daljeg ekonomskog oporavka, a pogotovo u dijelu borbe protiv kriminala i korupcije. U tom smislu, jeste ostala gorčina kod građana u Crnoj Gori i nevjerovatno ponašanje potpredsjednika Vlade. Paradoksalno je i da čovjek nije sam dao ostavku u Vladi koju ruši. Ako smatrate da ta Vlada koju ste već srušili u parlamentu nije po vašoj volji, etički je da sami date ostavku. Još jednom je pokazao koliko mu je važna fotelja i koliko sa malim brojem poslanika želi da ima apsolutnu moć u Crnoj Gori”, ocjenjuje ministar ekonomskog razvoja.

Komentarišući najavu potpredsjednika Abazovića da će nedavno donijeta odluka o državljanstvu biti poništena kada manjinska Vlada otpočne svoj mandat, Milatović to smatra “tužnom najavom”.

“Odlukom o državljanstvu samo je na neki način odluka koja je već na snazi prilagođena zakonskom okviru. Dodatno je omogućeno da se ljudima koji već žive u Crnoj Gori privremeni boravak računa kao dio vremena koji je potreban za dobijanje državljanstva. Ima ljudi koji žive u Crnoj Gori više od 20 godina, imaju porodice i poslove i koji se osjećaju kao građani drugog reda… Mene ta izjava potpedsjednika Vlade zabrinjava, jer je to u potpunosti narušavanje osnovnih ljudskih prava”, dodaje on.

Govoreći o osnivanju političkog pokreta sa ministrom finansija Milojkom Spajićem, Milatović kaže da bi volio da i premijer Krivokapić bude dio njihove priče, ali da je “odluka na njemu”.

“On je trenutno u fazi razmišljanja o odluci na koji način će nastaviti borbu za ljepšu, pravedniju i bolju Crnu Goru. On je nama mentor i ja bih volio da bude dio ove naše priče, a odluka je na njemu”, rekao je Milatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
danko popovic
Gost
danko popovic

Hoce li se ovaj cinik vise micati iz medija? Folirant

delboj
Gost
delboj

Kakav je ovo pion u rukava stranih tajkuna koji su pruzili kandze ka Crnoj Gori.

Lovcen
Gost
Lovcen

Svima vama je fotelja jako bitna, zato se koprcate. Ajde navedi koliko vas je dosad podnijelo ostavke. Niko dok vas ne izguraju po sili zakona.

Mila
Gost
Mila

Mora da mu je nesto obecao Krivokapic cim kaze da je mentor

marko
Gost
marko

Je li ovo dps stipendista.

Gost9376
Gost
Gost9376

ovaj je jos tu?
niko mu nije objasnio da vise nije premijer i da bu je prica bitna kao sto je do sada njegov glas bio od ,,odlucujuceg,, znacaja za crnu goru

Markoni
Gost
Markoni

Ko bi ovo?

Penzionerka
Gost
Penzionerka

Pokazali ste kome su fotelje najvaznije.
Krivokapiču, Bečiču, Jakovu i Spaicu. Kao da su ostali bez nedaj bože najmilij. To je viđela sva Crna Gora. Sve je prolazno , smirite se😂

Suza
Gost
Suza

Ajde dječaku idi odakle si i došao ti da mi vodiš državu u sunovrat 👎👎👎👎👎👎👎👎

Elena
Gost
Elena

Samo kad vama nije do fotelja 😂

Tata
Gost
Tata

Zato ste ti i Spajic podnijeli ostavke kad je vlada pala!!! Postenjacine

Tanja
Gost
Tanja

Ti Jakove si pokazao par puta u duelima na TV koliko si nevaspitan i nekulturan! Takva osoba kao ti a još završila dio studija ili master …nije bitno u Londonu! Katastrofa!🤮🤮🤮

Obećanje ludom
Gost
Obećanje ludom

A dobro, važno da tebi i Spajiću nije do fotelje.
Za Abazovića ćemo lako.

CrnogoracCT
Gost
CrnogoracCT

Bravo

bgdolua
Gost
bgdolua

Zašto bi neko davao ostavku u Vladi kojoj je izglasano nepovjerenje? To pored ostalog i ne može jer je i njemu postavljeno pitanje povjerenja koje nije prošlo. Sluša li ovaj sam sebe što priča?

Pedja*
Gost
Pedja*

Putuj i nebrini , neko drugi ce uzeti proviziju .

mara
Gost
mara

Je li toliki smak svijeta ostat bez fotelje? Vrati se ERBD kad ti je toliko dobro bilo… i iskuliraj, uzivaj malo u zivotu

Mins
Gost
Mins

Zelen si ti Milatovicu

Send this to a friend