Politika

Milatović: U ponedjeljak sastanak sa nosiocima izbornih lista, neću učestvovati u izbornoj kampanji

Jakov Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je pozivno pismo za sastanak predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima. Sastanak će se održati u ponedjeljak, 29. maja, u Vili Gorica, sa početkom u 10 časova.

”Kao jednu od prvih aktivnosti u zemlji, nakon stupanja na dužnost Predsjednika Crne Gore, želim dati doprinos političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj naše države, koji će biti intenziviran nakon održavanja parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun 2023. godine. Osim pokretanja međustranačkog dijaloga, cilj ovog sastanka je i unapređenje političkog ambijenta u kom se održavaju izbori i jačanje povjerenja u izborni proces”, kazao je Milatović.

Pored toga, dodaje, sa sastanka će biti poslata snažna poruka opredijeljenosti svih izbornih lista da, promovisanjem različitih programskih ponuda i realizovanjem fer kampanje, daju puni doprinos daljem demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva.

“Smatram da građani Crne Gore zaslužuju ovaj čin zrelosti političkih lidera i odlučnosti da kroz dijalog i fer političke odnose demonstriramo jedan novi vid političke kulture i demokratski kapacitet, pa da i na taj način pošaljemo dobru poruku kako građanima Crne Gore tako i našim međunarodnim partnerima”, kazao je Milatović.

Kao predsjednik Crne Gore ima, kaže, odgovornost da predstavlja sve građane, zbog čega je donio odluku da u kampanji za predstojeće izbore ne bude aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji je jedan od lidera.

“Crnogorsko društvo pokazuje spremnost za kreiranjem ambijenta u kom dijalog neće biti izuzetak, već pravilo. Ohrabren ovim impulsima, želim sa pozicije Predsjednika Crne Gore da pošaljem jasnu poruku da javni interes jeste moj prioritet, te da će sve moje aktivnosti biti usmjerene na unapređenje crnogorskog društva i imidža Crne Gore u međunarodnoj zajednici. Svjestan da se stabilan politički sistem gradi samo zajedničkim snagama svih dobronamjernih subjekata, očekujem da ćete moj poziv razumjeti kao prvi korak na ovom putu”, zaključuje Milatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crna Gora
Gost
Crna Gora

Vrati se Slavko!

Petar
Gost
Petar

Jakove podrži Mikija, kao što je on tebe podržao i doveo na mjesto Predsjednika. Budi realan, jer bez popularnosti ES i Spajića i podrške drugih stranaka ne bi bio Predsjednik. I ne zaboravi da si tu slučajno, pošto su protivzakonito eliminisali Spajića. U protivnom, Spajić bi bio Predsjednik, ali bez podrške DFa i DCG. Sam bi se izborio za glasače.

1234
Gost
1234

Jesi li to organizovao u rezidenciju na Cetinje .

Veri
Gost
Veri

Pravilo je da se predsjednik drzave ne mijesa u politiku,i da ne podrzava javno ni jednu politicku partiju,nista novo,zato sto je predsjednik svih gradjana.

Zora
Gost
Zora

Bravo PredsjedniceMilatovicu! Pametan, strucan, uljudan, srecno!

Zora
Gost
Zora

Bravo Predsjednice, tako rade pametni ljudi. Svaku stecu i uspjeh ti zelim da pomognes da ova nasa lijepa i napacena CG krene u napredak.

RRRRRR
Gost
RRRRRR

Ti si predśedmi to nije tvoj posao.

Marsal
Gost
Marsal

Jesu te naučili popovi to

Tata
Gost
Tata

Zavrsio ti je milojko da ne kazem neku drugu rijec jer mi komentar nece objavit i da oces ne mozes 😀😃🙂

Srbija u kanal
Gost
Srbija u kanal

Naravno da neces kad ti je Spajic zabranio da mu se mijesas.. zato ti je odbacio sve iz DG sa liste za odbornike..

Milica Liberal
Gost
Milica Liberal

Nijesam pobornica njegove politike ali ovo je potpuno novi diskurs i pozitivna poruka predsjednika. Nešto što do sada nijesmo imali. Kada god neko pokaže i zalaže se za novo a bolje, dobiće moju podršku. Svaka čast predsjedniče.

Doktorka
Gost
Doktorka

Milenice,ti li si?

Tanja
Gost
Tanja

Stvarno? Da mene ubijedi da voli MONTENEGRO …nek zavrne rukave! A to ce malo sjutra uraditi! Tonrmo u srednji vijek…sada! Da vidimo …

Send this to a friend