Politika

Miloš Fuštić napustio DPS, prešao u Demokrate

Doskorašnji funkcioner i odbornik Demokratske partije socijalista u SO Bar, Miloš Fuštić, saopštio je da svoj dalji politički angažman i političko djelovanje nastavlja kao član Demokratske Crne Gore.

“Svojim političkim djelovanjem  imao sam iskrenu namjeru da, barem malo,  doprinesem napretku mog grada i običnog čovjeka. Mislio sam da poslije toliko decenija, teških političkih odluka, previranja,  upravo DPS, pored svih mana, ima najveću odgovornost i snagu da to sve iznese”, rekao je Fuštić na konferenciji za medije.

On tvrdi da je zbog toga što je ukazivao da niko ne može da bude iznad zakona i države, naišao na otpor u rukovodećim strukturama, opštinskim i državnim.

“Kao odbornik sam morao reagovati na nešto što nije u redu, jer sam to smatrao svojom obavezom i jedinim ispravnim postupkom. Nisam htio i neću nikome da se klanjam. Nisam najpametniji, niti to želim biti, ali kada vidite da ništa što radite, niko iz partije ne vidi i ne čuje, da ćute i sagnu glavu na svu nepravdu, koja upravo dolazi od pojedinaca iz vrha DPS-a, i da su oni uzrok problema, ne možete biti dio toga. Glasao sam protiv predloga DPS-a kada sam smatrao da to nije u interesu svih građana. Govorio sam javno o zaštićenim pojedincima koji mogu da rade šta hoće, da podižu višespratnice, duguju ogromne poreze, vrše zloupotrebe pod okriljem vlasti, dok običan građanin plaća sve to”, navodi Fuštić.

“Nisam mogao, niti ću ćutati zbog mog i bilo čijeg djetetaZbog svega ovoga sam bio i meta ne samo javnih napada, nego i različitih podmetanja, pokušaja moje diskreditacije, ali još gorih scenarija, ne bih li se povukao. To je kod mene moglo izazvati samo prkos i još veće uvjerenje i snagu da se borim za nešto u šta vjerujem. Za bolje sjutra svakog građanina ma koje nacije, vjere i političke pripadnosti bio, a ne za pojedince bliske bilo kojoj vlasti. Ni kao sportista nisam od onih koji se lako predaju”, istakao je Fuštić.

Objašnjava i zašto svoju borbu nastavlja u Demokratama.

“Odgovor je jednostavan. Demokrate su partija koja se upravo zalaže za one vrijednosti kojima sam pripadao i kojima pripadam. Ne deklarativno, nego suštinski. U tome je razlika između DPS-a i Demokrata. Demokrate na državnom nivou i moje kolege u Baru se, bez kompromisa, bore za ono što je ispravno, što je ljudski, bez kalkulacija i hrabro.  Nisam želio da par dana pred izbore javno formalizujem moje pristupanje Demokratama, upravo iz poštovanja prema bivšim kolegama, onima koje cijenim, iako sam svojim nastupima već bio daleko. Većina članova DPS-a su časni, pošteni i vrijedni ljudi, naši prijatelji, rođaci, komšije. Siguran sam da većina njih razmišlja ovako i da će skupiti hrabrost, da se konačno oslobode i bez straha daju svoj doprinos za bolje sjutra svih nas. Ja sam odluku donio, ne sumnjam da će i oni”, zaključio je Fuštić na press konferenciji.

Predsjednik opštinskog odbora Demokrata Bar, Dragan Tufefdžić rekao je da je Demokratska Crna Gora, od svog osnivanja, postavila jedan osnovni, ljudski i politički princip, bez koga ne bi moglo biti napretka, a taj princip jeste pomirenje.

Rekao je da su Demokrate svih pet godina uspješno bile u toj misiji, te da danas, kao partija koja je sa svojim kolegama pobijedila na izborima, imaju još veću odgovornost da nastave sa pomirenjem.

“Upravo mi treba da pružimo ruku našim prijateljima, komšijama, svim onim ljudima koji su časno pošteni, a koji nisu glasali za opozicione partije”, rekao je Tufegdžić.

Dodao je da pritom ne misli na rukovodioce koji su upravo te ljude ucjenjivali i plašili da ne mogu slobodno misliti.

“Bilo je i onih funkcionera iz DPS-a, rijetko, ali ih je bilo, koji su na nepravdu digli svoj glas. Jedan od njih je Miloš Fuštić, kolega iz Bara, i ja sam zadovoljan što je danas sa nama”, rekao je Tufegdžić.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ovakvi “ljudi” koji su bili smo zbog licnog interesa su i urusili dps a nazalost i CrnuGoru. DPS je srecan da se oslobodi od ovakvih. Izdajnik jednom -izdajnik uvjek. Nadam se da ce sada da se kazuje srbinom, jer ga mi Crnogorci ne prihvatamo za svoga.

Morty
Gost
Morty

Dobre korice ne znaci i dobra knjiga,dobra knjiga je samo ako je prica u njoj dobra a korice su cista reklama. Sve mi izgleda da cemo citat novu knjigu sa novim koricama ali mnogo poznatom i slicnom pricom kao u prethodnoj. Nadam se da kraj nece biti isti.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Sta mislite vi iz demokrata za ovog covjeka,kad je izdao dps i sve benifite iskoristio od njih sta ce vama uraditi

Voodoodoll
Gost
Voodoodoll

Ko komarac od bare do bare

Lscg
Gost
Lscg

Ko ima ista ljudsko napustice dps

Maki
Gost
Maki

Svaka cast,i cuje se sa nebesa nema vise dps-a……..hahha za ocekivati je bilo da ce da im se osipa clanstvo……jad i cemer

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Srećno bilo, počelo je osipanje. Ako Bog da.

Bozidar
Gost
Bozidar

Miševi napuštaju brod koji tone.

Bokelj
Gost
Bokelj

Pocelo je ocekivano, prelaze u ozbiljne partije

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Politička korupcija! Da smjesta reaguje tužilaštvo. Da svoj herojski glas dignu naše dične NVO, uzdanice naše, čuvari demokratije sa srpskim likom! Da se oglase Vesti i Dan, da njihovi istraživački novinari smjesta raskrinkaju ovog preletača!😂

Drachki
Gost
Drachki

Kad krenu preletači, jao majko moja. Usrećiće se svi kod kojih dolaze. A sve čo’ek do čo’eka :):):)

marko
Gost
marko

Isto ce ti biti i u toj partiji . Ko god se bavi politikom i clan je partije znaci da mora da se povinuje internim pravilima-statutu.
Zato svaki slodno misleci covjek ne treba da bude clan bilo koje partije.

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Raspada se Nato montenegro Dps.
Na kraju ce ostati samo Milo i jos par njih za sume..

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ti si mnogo bistar momak …
kapiraš li da ovako demokrate postaju nato montenegro dps????

Mongro
Gost
Mongro

Tebi ce Pipun ostati sam na poljani😂😂😂

Bernini
Gost
Bernini

NATO i EU su sadašnjost i budućnost Crne Gore! To što bi ti želio biti,možeš da sanjaš!

Bozidar
Gost
Bozidar

Znaći ne moramo ništa da radimo, jel pošto smo veeć u NATO još samo da uđemo EU za jedno petnaestak godina i ladovina brale nema rabote samo izležavanje i organiziranje kojekakvih skupova. EVIVA LADOVINA !!!

Jasar
Gost
Jasar

Prosio je i molio iste te ljude iz dps da mu daju novac za rukometni klub koji ima u mojkovccu ali naravno da nije dobio novac iz razloga sto taj samo svoj dzep gleda za euro vjeru mijenja i sto nece novac preko racuna kluba vec na ruke hahaha sponzorstvo ali u svoj dzep 🙂

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Eeeeeeeee velike ljudskovine i jedan i drugi!!!

Lenjin
Gost
Lenjin

Ovakvima bi trebalo zabraniti politički angažman.

Mitar
Gost
Mitar

Samo da ga oce neko pitat: mozes li sad djecu svoju u oči pogledat ? Zamisli sto ce da mu rade sad? Zamisli to maltretiranje!!! Kakav …

Bokelj
Gost
Bokelj

Moze li ih pogledat zato sto je bio u DRPS

Pero
Gost
Pero

Bokelju, ne sramoti mi Boku!

Naroz
Gost
Naroz

Ne zna se ko je jadniji, ovaj lik, ili stranka koja prima ovakve jadove…

Mijuskovic
Gost
Mijuskovic

Virus izdajnistva kruzi Crnom Gorom.
Za pravo,CAST i Slobodu Crne Gore!

Mongro
Gost
Mongro

Zasto u demokrate a ne u ura-u? Zasto u ura-u a ne u snp…ili u lekicevu stranku? Svi, ili većina se vode licnim interesima! Malo kog od njih vodi ideja! Zato smo danas ovakvi kao društvo. Nekad se država gradila dobrovoljnim radnim akcijama. Postojala je ideja i želja. Danas malo sta ima od toga. Sve čisti interes! Čast pojedincima….ali su… Više »

SINDON58
Gost
SINDON58

Gledaj lijevu sliku da je demokrat trudan ! ! !

Mongro
Gost
Mongro

Ne stiže ni da jede od demokratije!

Mongro
Gost
Mongro

….nadima se kao i njihova demokratija! Kad pukne…bit ce bežanije!

Konik
Gost
Konik

Ima li gorega ljudskog soja od preletača?

Ssssss
Gost
Ssssss

Nema vala. Nisam DPS al se slazem

Ssssss
Gost
Ssssss

Osim ako je iskreno, a ne radi interesa naravno. Svi imaju pravo da se pokaju

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Fuštić,Tuufegdžić—-kada su se doselili u Bar?Ima li vas starosjedioci ili žmurite u vašem Baru koji Crnogorci oslobodiše na čast svima nama.

Sportista
Gost
Sportista

E moje Demokrate, šta vam ovo treba…..

mb
Gost
mb

moj tufegdzicu niti si ti baranin a ni taj preletacevic …

Blaki
Gost
Blaki

Što bi reka naš narod : ” Ni voda, ni vino”

Bleferi
Gost
Bleferi

Aooo, skrati tu tiradu i jednostavno reci da si odluvio da budes Srbin i – prti! Pusti ti pricu, znamo mi ko su Demokrate…

Pješivac
Gost
Pješivac

Eto vam ga sreća vam bio,
takvi nikome ne trebaju
Pi pi pi

Brko
Gost
Brko

Kad se završava prelazni rok? Visina obeštećenja? Možda dolazi samo na pozajmicu…

Dani
Gost
Dani

Kako otužno!

Pješivac
Gost
Pješivac

Blago DPS-u što odlazi takva ljudima…
Samo si bio član iz interesa
pi pi pi
Da je vječna Crna Gora

Bernini
Gost
Bernini

Tako je,plemeniče! Ovo je moralna “gromada”!

Bozidar
Gost
Bozidar

Inaće su u DRPS-u bile samo moralne gromade.

NkPg
Gost
NkPg

Nikom ništa .
Niti je DPS šta izgubio , a niti su se Demokrate ovajdile .

Gibanica
Gost
Gibanica

Politika je takva , tu nema neke velike filozofije . Sama definicija političke partije , ili barem jedna od njih , kaže konkretno : ” Politička partija je organizacija koja okuplja ljude istih ili sličnih ciljeva ” . Ona je takođe i “Interesna grupa ” . Politička partija nije fudbalski tim ili tome slično , pa da se mora navijati… Više »

MMM
Gost
MMM

Sto prije izbora nijesi presao kod njih. Ukoliko te prihvati onda su gori od tebe!

mne
Gost
mne

Pa da prešao si u novi dps… zamisli poštenjačine sad se sjetio

anonimni
Gost
anonimni

DPS ce biti u rangu SDP.

dejo
Gost
dejo

Pa si sad nasa da je podneses,sad kad ste izgubili.Sto je nisi podnio prije izbora junacino junacka.Dobro znas kako narod gleda takve ka sto si ti.Pazi da ti ne povjeruju tamo.Jwdnom kad izdas,izdaces opet.Sram te bilo!

Simbad
Gost
Simbad

Nije htio “par dana pred izbore da javno formalizuje svoj pristup Demokratama” jer je – je li – to mnogo jednostavnije kratko nakon sto su objavljeni rezultati izbora. Sad se “posten svet” pita da li bi elegantni postizborni prelazak, da su izbori drugacije zavrseni, ostao tek puki o(p)stanak u ranijem taboru… Eh, vedete CG demokratije! Moze biti interesdzije, ali kao… Više »

Realan
Gost
Realan

Kako preleću ovi ce i vas uništit

Kontraš
Gost
Kontraš

Nije ovo nikakav preletač, ovaj i slični njemu koji budu napuštali DPS su ustvari SPAVAČI koji su samo čekali trenutak da se aktiviraju.

Sportista
Gost
Sportista

Ovo je ogroman minus za Demokrate….šta će im ovi preletačevići, kome oni mogu nešto dobro donijeti…ako ste ga već primili, nemojte ga makar exponirati….

Gibanica
Gost
Gibanica

Kako šta će ??? Pa Demokrate su po svom statutu partija skoro ista kao DPS . Čitava njihova kampanja se svodila uvijek na preuzimanje glasača i članova građanskih partija u CG . Iz istog razloga su imali ogroman konflikt sa GP URA – Cetinje , kada su optuživani od strane članova ure da ih olajavaju i pokušavaju da im preuzmu… Više »

LAUDA
Gost
LAUDA

Nije prešao nego preletio..

vjecna da je
Gost
vjecna da je

mnogo bitno sad ce sve da procvjeta

Mili
Gost
Mili

Preletačević…

marius
Gost
marius

Poltroni i izdajmici,se ne traze. Oni se sami jave.

puff
Gost
puff

krenule laste…

djole
Gost
djole

Je li polagao razliku predmeta?

Pero milacic
Gost
Pero milacic

TITTI nikad ne bi presao iz ROME u LAZIO.
Ni da mu daju toliko.
Ali mudro zemljace,MUDRO.
🏆

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pa, nije bas mudro, znacemo vrlo brzo…

Send this to a friend