Politika

Ministarstvo neće tolerisati aktivnosti Vlahovića: Šteti ugledu i imidžu Crne Gore

Đorđe Radulović

Ministarstvo vanjskih poslova izražava zabrinutost zbog medijskih najava opozvanog ambasadora u Vatikanu Miodraga Vlahovića, navodeći da ovakve aktivnosti, iako neće biti tolerisane, mogu naškoditi ugledu i imidžu Crne Gore u zemlji prijema.

Naime, Vlahović je sinoć kazao da je Ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo da mu prestaje mandat, ali da bez ukaza predsjednika Mila Đukanovića ne postoji mogućnost da se postupi po konfuznim instrukcijama i naređenjima Ministarstva.

<<<Vlahović: Crnogorski ambasadori će postupiti onako kako kaže predsjednik<<<

Ministarstvo vanjskih poslova je, podsjećaju, više puta informisalo javnost da je ambasadorima koje je opozvala Vlada dat rok do 15. februara da završe sve obaveze u zemljama prijema.

“Predmetna instrukcija je upućena još 18. decembra prošle godine. Ambasadorima je naloženo da predaju dužnost, a opoziv će formalno stupiti na snagu potpisom predsjednika”, navode iz resora Đorđa Radulovića.

Kako su dodali, u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, današnjom instrukcijom su određeni privremeni otpravnici poslova, koji će rukovoditi radom ambasada do imenovanja novih ambasadora.

Ministarstvo je, shodno međunarodnim propisima i diplomatskoj praksi, o navedenoj odluci obavijestilo zemlje prijema.

“Ministarstvo izražava zabrinutost zbog medijskih najava ambasadora Vlahovića. Ovakve aktivnosti, iako neće biti tolerisane, mogu naškoditi ugledu i imidžu Crne Gore u zemlji prijema. Vjerujemo da najava narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore nije razlog zbog kojeg, uprkos džentlmenskom dogovoru, ukaz na koji se ambasador poziva još uvijek nije potpisan”, poručuju iz Ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emil
Gost
Emil

Ovaj ce napravit rekordan racun na fiksni telefon u zadnjih 10 godina

Mitar
Gost
Mitar

Štetiš ti!

Taka
Gost
Taka

Opoziv će stupiti na snagu potpisom predsjednika.Dok ne potpiše Vlahović je i dalje ambasador.E, moje neznalice.

TodorV
Gost
TodorV

Apsolutno NETACNO! On radi u MPV-u a ne kod Predsjednika!

Dragiša.
Gost
Dragiša.

A sama tvoja pojava šteti Crnoj Gori.

Prč
Gost
Prč

Sivonje sto ste uprili tako kad znate da ustav rjesava to pitanje i da ukaz o opozivu mora potpisati predsjednik i sta dramite sad.ili cete i tu deitko da mijenjate zakon dok ne istjerate svoje.jel znate da takvim djelovanjem dajete legitimitet da i naredne vlasti rade ro isto,da mijenjaju zakone i donose neke odredbe po njihovoj volji.čudno pise riječ demokratija.previse… Više »

ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

Svetosavski velikosrbin na funkciji ministra vanjskih poslova…

Prvi
Gost
Prvi

Čuješ ovu sramotu za državu kako nešto priča….

Tajfun
Gost
Tajfun

Postovani Ministre,Apostole,Vi vasim neustavnim potezima urusavate ugled Crne Gore.Vise ste za vrijeme vase vlasti od dva mjeseca,urusili ugled nase drzave,nego svi drigi kroz vjekova njenog postojanja.Vrijeme je majstorsko reseto,sve ce to prosijati,nadam se u tom sijanju odrediti i Vase mjesto.

veljo
Gost
veljo

ovaj opet na teleVon?

Sasa
Gost
Sasa

Stetite vi narodu cijele Crne Gore ,nesrece kad ste zasjeli ,poumiracemo zbog politike..

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ova vlada je zabrinuta za ugled crne gore …..hahahahaha

Nop
Gost
Nop

E zamisli da ti Radulovic kaze da stetis ugledu i imidzu drzave 😂😂😖🙈🙈🙈 Dobro su rekli: Nije bitno sto ti kaze no ko ti kaze. Reljaksirano.

expert123
Gost
expert123

Ugledu Crne Gore u inostranstvu najvise steti ovakva vlada i ovakvo MVP . Oni sjecom i smjenom ambasadora zele d dovedu kadrove velikosrpske orijentacije koji ce raditi u interesu drzave Srbije , a ne drzave Crne Gore. Takvi ce najvise stetiti ugledu i imidzu Crne Gore.

ene
Gost
ene

Vjerujem da Vlahović šteti imidžu Crne Gore kao klerofašističke države koju Radulović želi.

von Wolf
Gost
von Wolf

Milo mora da potpise, da bi vase skrabotine imale smisla.

Gaeta
Gost
Gaeta

A nesrecnici,dje ce vece stete od vas samih.Vi ste najvece zlo koje je moglo zadesiti Crnu Goru.

Gradjanin CG
Gost
Gradjanin CG

Ako iko šteti od decembra cijeloj crnoj gori u svakom smislu to ste vi komplet koji ste na vlast osim mozda onog mladog Jakova Milatovica tako se zove čini mi se

Send this to a friend