Politika MOJKOVČANI ČESTO KUCAJU NA VRATA SVOG PREDSJEDNIKA

Mišnić za 12 mjeseci primio 1.300 građana

Ranko Mišnić, foto: RTCG

Mojkovčani često kucaju na mnoga vrata u svom gradu, ali su im, nema sumnje, najomiljenija ona kabineta predsjednika opštine Ranka Mišnića. On je u svojoj kancelariji, u prethodnih dvanaest mjeseci, primio oko 1.300 sugrađana.

“Ko je god iz nekog razloga zakucao na moja vrata, bio je, ako sam bio slobodan, istog trenutka primljen, u protivnom, morao je malo i da sačeka, ali niko nije vraćen. Direktan kontakt sa ljudima je moj način rada, moj životni stav, pomaže mi u radu i donošenju najboljih mogućih odluka. Zato sam kad sam došao na ovu dužnost rekao da će vrata mog kabineta za sve građane biti širom otvorena”, rekao je Mišnić.

Mojkovčani kod svog predsjednika idu iz različitih razloga. Nekog muči nemaština, nekog zdravstveni problemi, ima tu i ko mšijskih nesporazuma, porodičnih problema… Mišnić o razlozima zbog kojih građani dolaze kod njega nije želio preciznije da govori.

“Većinom ih muka dovodi, to su to lične stvari, to je intima ljudi i nije za javnost. Često građani dolaze tražeći pomoć u rješavanju zdravstvenih problema, i tu sam najefikasniji, to se rješava automatski. Niko iz mog kabineta nije izašao nezadovoljan. Nekima se pomogne, nekima ne, ali se barem saslušaju i oni, čuju lijepu riječ, posavjetujem ih, ali ne obećavam ako ne mogu konkretno pomoći, ne ja, nego Opština. Dešava se da neko dođe zbog komšijskih nesporazuma oko korišćenja, recimo, puta, nekog izvora i drugih stvari, tražeći da ja to riješim. To nije moja nadležnost i to ne mogu da ‘presiječem, ali pomažem tako što razgovaram sa zainteresovanim i napravim atmosferu koja često dovodi do dogovora i komšijski nesporazumi se izglade. Smatram da mi je i to posao. Često građani dolaze, što mi je posebno drago, sa predlozima da bi nešto vezano za infrastrukturu trebalo drugačije uraditi, promijeniti, i tu se svaki dobronamjeran predlog prihvata, što se može vidjeti i na terenu”, pojasnio je Mišnić.

Mišnić sa građanima često razgovara i van kabineta, uglavnom vikendom, na terenu.

“Ne možete pričati o nekom kraju i raditi nešto za njega a da ga ne vidite. To, naravno, veoma dobro rade moji saradnici, ali i ja volim da lično vidim kako stvari stoje i da porazgovaram sa ljudima, da čujem u njihovom dvorištu njihovo mišljenje, i o ličnim stvarima i problemima vezanim za, recimo, neku mjesnu zajednicu, selo ili zaseok. Svakog radnog dana, primjera radi, u večernjim satima sa direktorom Komunalnog preduzeća Predragom Smolovićem obiđem grad i prigradska naselja, da zajednički vidimo kako je rađeno prethodnog dana i šta treba narednog. Jednostavno, volim akciju i jedan sam od onih koji misle da se za sjutra ne ostavlja ništa što može biti urađeno danas. Takav sam bio i kao privatnik, tako i danas radim u interesu građana. Funkcija me nije nimalo promijenila”, rekao je Mišnić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budo
Gost
Budo

Pozdrav gospodinu Mišniću, sve najbolje u poslu i životu.

Budo
Gost
Budo

Pravi čovjek na pravom mjestu…Sve najbolje.

RS MK
Gost
RS MK

Tako je Ranko, nijesmo ni sumnjali tebe. Narod za tebe, ti za narod. Samo tako nastavi.

Mushroom
Gost
Mushroom

Sa radom se moze doci do nekih rezultata . Podrzavam i pozdtavljam

Pasa
Gost
Pasa

Bravo tako svi treba da rade

Joxim
Gost
Joxim

1.300 građana. Čitav Mojkovac plus Kolašinska polja.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ma kakvi kako dobro resava dolaze mu i sa primorja….gata im u solju baca pasulj glesa u dlan….mojkovac je procvetao

Vrhovni
Gost
Vrhovni

Bravo za Vas. Vi ste idealan primjer kako se brine o svojim sugradjanima.

Rajan
Gost
Rajan

Svaka cast, tako I treba …..

RS MK
Gost
RS MK

Da! A Rajane, kako ti je tata?

Send this to a friend