Politika

Mladi DPS-a Danilovgrad: Branimo vrijednosti vječne Crne Gore

Savjet mladih DPS Danilovgrad održao je sastanak na kojem su mladi upoznati sa aktivnostima preduzetim u cilju realizacije izbornog programa, te aktuelnim političkim pitanjima. Oni su zaključili da medijske manipulacije i laži opozicije antidržavnog kursa imaju jednu i jedinu svrhu – preuzimanje vlasti i poništavanje državnosti Crne Gore.

“Budući da mlade generacije pamte i 2006. godinu, te da su preci živote gubili zarad Crne Gore u kojoj danas živimo, mladi zaključuju da time imaju još veću obavezu da ne dozvole da se ruši ono što je stvoreno i ono gdje se dobro osjećaju”, saopštili su mladi DPS-a.

Posebnu ulogu, kako kažu, imaju mladi vladajuće partije, koja je obnovila državu.

Mladi DPS-a neće dozvoliti ono što opozicija pokušava da napravi u Crnoj Gori – da patriote budu oni koji ne žele svoju državu, a izdajnici oni koji je žele. Poručuju da se ne stide nositi crnogorsku zastavu i ispoljavati ono što u srcu nose, da ne zaboravljaju istoriju i ko su i što su Crnogorci. Podsjećajući se riječi našeg Sule Radova: “Kome je teško? Ko se rodi bez imena! A teže? Ko za života ime izgubi! A najteže? Kome svoje ime smeta!”, dodaju u saopštenju.

Mladi zaključuju da stoje na braniku vrijednosti vječne Crne Gore – za njih najveće svetinje te da su svjesni da “mnoge boli što postojiš, a ti vječna da si Crna Goro”.

Uloga mladih je, kako navode, razgovor sa vršnjacima u cilju depolitizacije vjere, budući da opozicija sve češće vrši zamjenu teza i politiku i vjeru miješa i poistovjećuje. Imajući u vidu suvereno pravo države da odlučuje o unutrašnjim pitanjima, mladi su pozdravili usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji su ocijenili kao neophodan korak u cilju zaštite državnih interesa i imovine, a kroz to i interesa građana. Uputili su apel opoziciji da prvo pročita zakon, kako bi razumjeli njegovu suštinu i mogli činjenicama i argumentima da raspravljaju o njegovoj suštini.

Savjet mladih je dao punu podršku politikama DPS-a i Vlade demokratskom i ekonomskom razvoju Danilovgrada i Crne Gore po mjeri savremene Evrope.

Mladi su osudili i svaki vid nasilja, te izrazili uvjerenje da niti jedan čovjek u Crnoj Gori neće biti žrtva nasilničkog ponašanja.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Opštinskog odbora Vukota Stanišić, predsjednica Opštine Zorica Kovačević, poslanik u Skupštini Crne Gore Milorad Vuletić, članovi Glavnog odbora Nikola Vukićević i Jovan Marković i predsjednica ŽAD Danilovgrad – Stanislava Tanja Bošković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

Sto su nam te stolice prazne..??

Veljović
Gost
Veljović

Ovi baš nemaju sreće, učlanili se u DPS sad kad se raspada.

..🤬..
Gost
..🤬..

mrzim kada moramo da branimo vrijednosti

Sito
Gost
Sito

Kako se postaje poltron… Skolski primjer

Grizli
Gost
Grizli

Vukota Stanisic prisustvovao 😂 zato DPS i pade kad su mu ovakvi aktivisti, Ivanovicu nebi ovaj nebi ni grozdje brao 😂

Velja gora
Gost
Velja gora

Ovakve muke po DPS nije bilo od ’45 godine
Izdrzite braco

Pocrnogorčen
Gost
Pocrnogorčen

Kako može mlad i pametan čovjek u DPS? Baš jadno. Zar nema mlad čovjek potrebu da bude buntovan, da promijeni svijet? Pametni telefoni isprali mozak.

LAUDA
Gost
LAUDA

Skupise ih 50.. svaka cast

Niksic
Gost
Niksic

Bravo za omladinu Danilovgrada

dagy
Gost
dagy

Luda djeca

Bleferi
Gost
Bleferi

Misliš, ona maloljetna djeca na litijama…?

Panpan
Gost
Panpan

Vjecne hahahahahahahhaha vrijednosti amerike i natoa. E djeco mozga nemate

Lopovska britva
Gost
Lopovska britva

Budući poltroni…to je ta budućnost

Send this to a friend