Politika Odbili da raspravljaju o dodijeljenim stanovima

Momčilo Radulović predsjednik Savjeta ASK

Momčilo Radulović

Članovi savjeta ASK-a su na današnjoj sjednici većinom glasova izabrali Momčila Radulovića za novog predsjednika toga tijela.

Članovi Savjeta su Gavrilo Čabarkapa, Zlatko Vujović, Goranka Vučinić i Rifat Hadrović.

Na današnjoj sjednici nije usvojen predlog za dopunu dnevnog reda, kako bi se raspravljalo o stanovima i kreditima koje su dobili javni funkcioneri.

Jedini koji je glasao za raspravljanje o ovoj inicijativi bio je Zlatko Vujović, dok su ostali glasali protiv.

Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak javnih funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima. Ovim spiskom su obuhvaćene odluke koje su donijete u mandatu sadašnjeg saziva Vlade. Takođe, nijesu objavljeni podaci o javnim funkcionerima koji su korisnici odluka prethodnih vlada. Stoga Vujović smtra da je potrebno pribaviti spisak svih javnih funkcionera koji su dobijali kredite i stanove po povlašenim uslovima odlukama Vlade i provjeriti da li su javni funkcioneri prijavljivali ovu promjenu na što su zakonski bili obavezni od uvođenje ove zakonske obaveze.

“Na bazi nalaza radne grupe Agencija bi trebalo da pokrene postupke protiv onih javnih funkcionera koji su prekršili Zakon, a nije u tim slučajevima nastupila zastara postupka. Predlažem da radna grupa ima pet članova: tri člana Savjeta, nadležni pomoćnik direktora i zajednički predstavnik Instituta alternative i Centra za građansko obrazovanje koji su u međuvremenu takođe inicirali kontrolu i kažnjavanje javnih funkcionera koji su prekršili Zakon time što nijesu prijavili prihode po osnovu dobijanja kredita ili stana po povlašćenim uslovima, pod uslovom da oni iskažu spremnost”, naveo je u inicijativi Vujović.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roćko i Blitva
Gost
Roćko i Blitva

Kako će Momo da rasturi opoziciju.

Roćko i Blitva
Gost
Roćko i Blitva

Kako će Momo da rasturi opoziciju.

MolicuLijepo
Gost
MolicuLijepo

Dps postavio svog bota u ASK umjesto Calovicke

Sanja
Gost
Sanja

Momcilo nam na fukciju dodje
Zahvaljujuci stavu da je vlast vazda u pravu

Send this to a friend