Politika

Napad Rusije na Crnu Goru traje dan-danas

Snažan hibridni napad Rusije na Crnu Goru traje i dan-danas, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković komentarišući pokušaj terorizma u našoj zemlji 16. oktobra prošle godine. On je to kazao u intervjuu za HRT koji možete pogledati na OVOM LINKU.

Bošković je naveo da će do 15. aprila biti podignute optužnice.

“Ono što ja ne sumnjam je da će optužnica protiv 25-orice biti podignuta optužnica. Ne samo protiv njih, nego mislim da će biti čak i proširena za određene druge osobe. Mi apsolutno nemamo nikakvu dilemu o tom pitanju. Definitivno postoji snažan hibridni napad Rusije na Crnu Goru u tom periodu, koji traje i dan-danas”, rekao je Bošković.

On je dodao da nema sumnje da iza pokušaja organizovanja državnog udara “stoje određene sigurnosne službe Rusije, prije svega GRU, kroz personifikaciju svoja dva veoma visoko pozicionirana čovjeka”.

Što se crnogorskog članstva u NATO tiče, Bošković očekuje da će naša zemlja na Samitu u Briselu 25. maja postati 29. članica, uz objašnjenje da to u ovom momentu zavisi od Holandije, koja ima komplikovane procedure ratifikacije Protokola o pristupanju, dok se za Gornji dom španskog parlamenta očekuje da to učini ovih dana.

Crnogorsko članstvo u NATO, kako je rekao, biće poruka politike mira i stabilnosti, i suživota na Balkanu. Ocijenio je da se proširenje NATO-a neće završiti pristupanjem Crne Gore Alijansi, navodeći da će se naša zemlja dati snažan podstrek da ostale zemlje Zapadnog Balkana budu članice NATO.

Komentarišući rezultate istraživanja javnog mnjenja o podršci NATO-u, Bošković je rekao da je Crna Gora u oktobru imala izbore tokom kojih je NATO bio centralna tema kampanje.

“Blizu 60 odsto u parlamentu je onih koji se raduju članstvu u NATO. Moram istaći da smo protiv referenduma, jer smo imali upliv stranog elemetna u tom periou, koji neblagonaklono gleda na članstvo u NATO i ne želimo da i ovaj događaj predstavimo tako, jer bi izazvao novu tenziju i politiku pritisaka. Parlament je sasvim legitimno sredstvo”, poručio je Bošković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ostatija
Gost
ostatija

Rusija preko domacih izdajnika frontovaca pokusava da upravlja Crnom Gorom kao svojom prcijom, ali bez uspjeha..

najti
Gost
najti

Uskoro ratifikacija u nasem Parlamentu , CG ce biti clanica NATO-a i u to smo sigurni , a opozicija u saradnji sa Rusijom moze samo da se pomiri sa tim,

krinjka
Gost
krinjka

napad na Crnu Goru je totalno neosnovan, Rusija je oduvijek pretendovala da upravlja Crnom Gorom..Medjutim konacno smo im okrenuli ledja..

vesko
Gost
vesko

kakvi su ovi b0tovi dps majko mila

Biohazard
Gost
Biohazard

Logicnije je da smo u savezu sa 28 najmodernijih zemalja na svijetu , nego sa jednom koja se trenutno ponasa kao geopoliticka hijena

Martin
Gost
Martin

Rusi su Ukrajinu okupirali…Mi idemo u NATO sto dalje of njih ??

Sljokica
Gost
Sljokica

Takav stav Rusije je izazvao reakciju nas da se okrenemo zapadu

Muchielago
Gost
Muchielago

Mi smo svoj put izabrali

Karlito
Gost
Karlito

I previse prilika je Rusija imala sansu da ispravi greske koje je u proslosti pravila a koje i dalje nastavlja

Karlito
Gost
Karlito

To je i osnovni razlog sto se okrenuli zapadu i zapadnoevrooskim vrijednostima

Don
Gost
Don

Traje, i svi znamo da Rusija odustati nece

BLACK BLOCK
Gost
BLACK BLOCK

Napali-ne,kupili-da.Mafija tamo,mafija ovdje

Emma
Gost
Emma

Upliv Rusije je bio i vise nego ocigledan o cemu je izvjestavo i britanski list .

Petra
Gost
Petra

Crna Gora u maju mjesecu ce sjedjeti za istim stolom kao i ostale clanice NATO-a jer mjesto joj je za tim stolom.

Filip
Gost
Filip

I treba biti podignute optuznice jer ce se time staviti do znanje da se ne moze ici protiv drzave.

Lidija
Gost
Lidija

Rusi su htjeli da na oktobarskim izborima naprave drzavni udar jer su znali da je NATO bila centralna tema i da ce narod podrzati zapadnu opciju kao sto jesu.

Olivera
Gost
Olivera

Rusija je na sve nacine pokusavala da svoje interese sprovede preko opozicije ali im nije uspjelo.

Top text
Gost
Top text

Beli orao

Martin
Gost
Martin

Rusi preko Srbije..terorisu CG…. NATO je odavno treba primiti CG?

Krnjo
Gost
Krnjo

Ova vlast je postala paranoična, što me i ne čudi. Znate kako kažu: DOBRO ČINI, DOBRU SE I NADAJ….

Nenad
Gost
Nenad

U Srbiji je hibridni rat Rusije toliko intenzivan da su potpuno sludeli narod. Sutra bi na izborima izmedju nekog Rusa i Srbina vecina birala Rusa za predsednika Srbije. Popuno ludilo, ne mozes da otvoris novine ili kad ukljucis TV, da ne vidis Putina ili ne cujes pricu o uspesima Rusije.

Send this to a friend