Politika

Neće biti saslušanja Katnića o hibridnom ratu

Foto: Skupština Crne Gore

Odbor za bezbjednost i odbranu odbio je danas inicijativu opozicije da se održi kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosno-obavještajnog sektora i Specijalnog državnog tužilaštva povodom navoda o hibridnom ratu protiv Crne Gore.

Članovi Odbora iz Demokratskog fronta DF, SDP-a i SNP-a, tražili su saslušanje direktora ANB-a Dejana Peruničića, ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, kao i direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Poslanici vlasti bili su protiv prijedloga da u okviru te teme bude saslušan i Katnić.

Zbog toga je na prijedlog DPS za 17. decembar zakazana nova sjednica.

“Članovi Odbora su donijeli odluku o zakazivanju sjednice za utorak 17. decembar na kojoj će biti razmatrano donošenje odluke o kontrolnom saslušanju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, ministra unutrašnjih poslova, direktora Uprave policije, ministra odbrane i generalnog direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane, na temu: “Konkretni oblici hibridnog rata protiv Crne Gore proteklih godina, njegovi nosioci, kao i osposobljenost nadležnih državnih organa u borbi protiv hibridnog rata i mjere i konkretne radnje koje su preduzete u svakom od evidentiranih slučajeva””, saopšteno je iz Skupštine.

Pored toga Odbor je većinom glasova odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka.

“Tokom rasprave, članovi Odbora su posebnu pažnju posvetili predloženim izmjenama Zakona koje predviđaju: preuzimanje dijela nadležnosti sa Agencije za nacionalnu bezbjednost na Ministarstvo odbrane u dijelu sprovođenja bezbjednosne provjere za izdavanje dozvola za pristup tajnim podacima za zaposlene u Ministarstvu i Vojsci Crne Gore, usaglašavanje pojedinih odredbi sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, kao i korekcije pojedinih odredbi Zakona radi preciznijeg tumačenja i primjene”, navedeno je iz Skupštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cetinje
Gost
Cetinje

Navedite imena opozicije ili njihovih vodja,a sto se tice saslusanja,to ne dozvolite jer ce ti srbijanski SPIJUNI trk pud Srbije pa do Rusije da prenesu “saznanje”,i na svoj nacin to manifestovati,naravno LAZNI NACIN.

Send this to a friend