Politika

Junker impresioniran, ali niko još nije ispunio uslove za članstvo u EU

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker je danas u Sofiji izjavio da EU ostaje privržena evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

“Želim da kažem ono što sam rekao svojim prijateljima tokom posjete regionu: da EU ostaje privržena evropskoj perspektivi zapadnobalkanskih zemalja”, rekao je Junker poslije sastanka s predsednicima država ili vlada “zapadnobalkanske šestorke”.

U obraćanju medijima u prisustvu svih učesnika sastanka, Junker je rekao da se tokom posjete regionu uvjerio da “svi zapadnobalkanski partneri dijele iste vrijednosti”.

Istakao je da su zemlje regiona ostvarile “ogroman napredak” koji ga je “impresionirao”, ali da nijedna još nije ispunila sve kriterijume i uslove za članstvo.

Na sastanku su učestvovali premijeri Albanije, Crne Gore i Makedonije Edi Rama, Duško Marković i Zoran Zaev, predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači i predsjedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.

Na sastanku kojim je Junker završio višednevnu turneju po regionu s ciljem da detaljno obrazloži Strategiju EU za Zapadni Balkan, učestvovali su i predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini i komesar za proširenje Johanes Han, a predsjedavao Bojko Borisov, premijer Bugarske koja predsjedava EU.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Pametno je ne ulazit u EU..

Crni
Gost
Crni

Kako nas lazu ovi…aooo…ni do 2097 necemo ispuniti uslove

Dopuna
Gost
Dopuna

Osim Rumunije i Bugarske 😊

Stari
Gost
Stari

Ako uspijes ove sve gore nabrojane da usaglasis zasluzijosi tri Nobelove.

Cojke
Gost
Cojke

I?????
Tekst iz naslova se nigdje ne spominje u tekstu koji ste napisali. Gdje je ta izjava da još niko nije ispunio uslove, gdje je kontekst, zašto je to rekao a presrećan je kako napredak ide, šta i kako bre?

Send this to a friend