Politika

Nikolić: DF zastupa podanički i mitomanski nacionalizam

Danica Nikolić, kćerka Vitomira Nikolića

Očigledno u Novoj i Demokratskom frontu još nijesu vidjeli kako izgledaju sramotni budvanski bilbordi, kao ni šta zapravo slave, da stavimo po strani to što su prepuni katastrofalnih pravopisnih grešaka, kazala je Danica Nikolić iz media tima Demokratske partije socijalista Crne Gore.

<<<Vučurović: NSD-u važni datumi koji slave slobodu i jedinstvo, izdajnički 12. jul ostavljamo DPS-u<<<

“Dakle, bilbordima se ne obilježava pobjeda u Prvom svjetskom ratu, nego ulazak srpske vojske u Budvu. Nova zamjena teza Jovana Vučurovića, ovog puta u istorijskom kontekstu, potpuno je očekivana i u skladu sa politikom koju predstavlja, to ne vrijedi ni komentarisati”, kazala je Nikolić.

Kako je naglasila, nema tog Crnogorca i Srbina koji može osporiti ulogu i žrtvu Crne Gore i njene vojske u Prvom svjetskom ratu.

“Takođe, nema tog političara današnjice koji može bilo kojom manipulacijom negirati tragične događaje koji su uslijedili nakon oslobođenja Crne Gore od austrougarske vojske. A tadašnju Kraljevinu Crnu Goru oslobađali su isključivo njeni vojnici i građani, niko drugi”, kazala je Nikolić.

Prema njenim riječima, i politički i istorijski je sramotno slaviti događaje koji su doveli do nestanka crnogorske države, detronizacije njenog kralja i bukvalnog zatiranja imena Crne Gore.

“Sramotno, da sramotnije od toga ne može biti, jer je sa mape svijeta nestala međunarodno priznata država, saveznica u Prvom svjetskom ratu, otadžbina naših predaka, za koju su hrabro i tada, kao i vjekovima ranije, ginuli. Ne ni za Srbiju, ni sa Austrougarsku, ni za Njemačku, ni za bilo koga drugog. Isključivo za Crnu Goru, njenu čast i slobodu. Sve ostalo što danas Nova i DF pokušavaju podmetnuti kao „činjenice“, ni istorijski ni politički nije ništa drugo do inferiorni, podanički i mitomanski nacionalizam”, navodi Nikolić.

Prije nego što naredni put uđu u zonu držanja istorijskih lekcija građanima Crne Gore, Nikolić Novoj i DF-u poručuje da bi bilo korisnije da raščiste odnose u koaliciji koju formiraju sa Demokratama, SDP, URA i ostalima, ko je šta protivzakonito uradio u ovom slučaju i šta se zapravo slavi u Budvi.

“Do kojeg god zaključka da dođu, svi zajedno ne mogu izbrisati političku i ljudsku sramotu da su ponizili državu Crnu Goru, sve njene građane i posebno časne žrtve svih boraca koji su tokom Prvog svjetskog rata herojski i nadljudskim naporima branili zemlju i ginuli pomažući savezničkim vojskama u povlačenju. Njihovi podvizi ne mogu biti umanjeni bilo kakvim bilbordima i kampanjama, a za svoje „zasluge“ neka se sami zapitaju u budvanskoj koaliciji”, zaključila je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mina
Gost
mina

Ova gospodja treba da zna da je 1918 godine,stvaranjem Kraljevine srba,hrvata i slovenaca, i Srbija izgubila drzavu,tako da njeno lamentiranje nad Crnom Gorom, postaje naporno.Shvatili smo da si ti crnogorska Jovanka Orleanka,iako si promasila kontekst i vrijeme.Isto tako zaboravlja da se istorijske cinjenice razlicito tumace i vide,tako da njeno pravo na istorijsku istinu,ne znaci da je tacno.Sto je strasno ako… Više »

Budo
Gost
Budo

Ne glasava se SDP , a od URE , niko i ne ocekuje.Padaju maske.

Beranin
Gost
Beranin

Gospođo Nikolić do kad ćete kukati i jadikovati da DF ponižava Crnu Goru. Vi imate vlast na državnom nivou. Ovakvo nešto ne bi tolerisala ni jedna država na svijetu. viđeste li kako sa njima postupaju Hrvati. Imate mehanizme i poluge vlasti pa reagujte. Dosta više te vaše kuknjave i saopštenja. Oni naprave sranje i ponižavaju Crnogorce i Crnu Goru a… Više »

Velimir1966
Gost
Velimir1966

TAKO JE GOSPODJO NIKOLIC,OVO JE NAJSRAMNIJE DJELO U BUDVI UPRAVO OD TADA PA DO DANAS!IZDAJNIKA JE VAZDA BILO U CRNOJ GORI I UVIJEK CE IH BITI!
TO SE ZOVU I Z R O D I !!!

z.d.
Gost
z.d.

Crnih Budvana, ko upravlja njima.

Karte
Gost
Karte

Podrška DF-u!

Borkan
Gost
Borkan

Isti savez i front i dps samo sopstveniinteres ovi brane cg neznam od koga i nema visih crnogoraca od ovih iz dps ni vecih srba od ovih iz fronta ali samo interes

Send this to a friend