Politika

Nikolić: Joanikije dogovora izborne liste za Nikšić

Miloš Nikolić

Srpska pravoslavna crkva ne odustaje od pretenzija da upravlja političkim procesima u Crnoj Gori. Nakon što je sastavila Vladu, odredila mandatara i ministre, svoje ambicije je usmjerila u pravcu predstojećih izbora u Nikšiću, saopštio je danas portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

“Administrator Mitropolije crnogorsko – primorske, Joanikije, prihvatio se okupljanja političara i organizovanja pojedinačnih sastanaka, u cilju agitacije za formiranje jedinstvene crkvene liste. Svjesni da su formirali vladu koja je predmet podsmijeha i sinonim nekompetencije u regionu, predstavnici Srpske crkve predvođeni episkopom Joanikijem, intenzivno ubjeđuju lidere stranaka koje čine skupštinsku većinu, da se “saborno” pojave na listi u Nikšiću, i tako pokušaju da nastupe na izborima”, saopštio je Nikolić.

Kako je naveo, proces pacifikovanja nezadovoljnih započeo je podjelom lukrativnih funkcija po dubini, a nastavljen Joanikijevim ubjeđivanjem i lobiranjem.

“Ipak, naivno je očekivati da ova nepuna dva mjeseca njihove klerikalne vlasti, u kojoj su uspjeli da naprave štetu, i upropaste čega god su se dotakli, izblamiraju svuda gdje su stigli, pogaze sve atribute po kojima je bila prepoznata suverena Crna Gora, osramote je i obrukaju, neće biti dovoljna opomena za sve građane Crne Gore a posebno Nikšićane, da na sljedećim izborima, glasaju po svojim nahođenjima i potrebama, u skladu sa najboljim interesom svojih porodica i grada u kojem žive a ne po diktatu bilo koje vjerske zajednice”, zaključio je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorka
Gost
crnogorka

Niko nije nikoga napada Crnogorska crkva je okupirana od strane spc.

Monako
Gost
Monako

E da niste takvi kao ti iz DPS napadali crkvu i njene poglavare DPS nebi izgubio! Ali nije imao ko da vas nauci da se to tako ne radi u državi gdje 80% podrzava MCP vi uporno tako napadate! A Milu ste svi vi pričali kako sigurno dobijate! Ne radi se to tako druže Nikolicu da ste mudrije radili drugačije… Više »

Mišo
Gost
Mišo

Iguman Sava! Zapamtite!!! Tvrdos

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Niksic je na zadnji popis ima 63 % Crnogoraca , ne moraju glasat nikoga . A ako se odluce za CG blok nije DPS jedina partija ima ih jos . Videcemo od 26-og je prijava odbornickih lista .

Sumadinac
Gost
Sumadinac

Ako stvarno ima 63% crnogoraco sto na izborima 30.08. pobedi srpski blok.

Zoran
Gost
Zoran

Pa paaaa

Progres
Gost
Progres

Klasična trgovina oni njega na mjesto mitropolita a on njima izbornu listu…

Realnost
Gost
Realnost

Uvezeni popopovi i uvezeni ministri sa kosova i hercegovine koji su dobili drzavljanstvo da upravljaju SRbima iz Cg i Crnogorcima ,vidjet ćemo kako će to ići.

zabjelo
Gost
zabjelo

I sto ces sad ne mozes nista pa pa

Užas!
Gost
Užas!

Ljudi, postaje morbidno. Znate li da na ski pas karti na Žabljaku piše ,,Skijališta Srbije”? Ovo više nije samo promjena partije na vlasti, ovo je vrlo jasno poklanjanje djelova Države!

Lemi
Gost
Lemi

Ne lupaj srece ti….

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

DPS-u je Joanikije izgovor i opravdanje za izvjesno gubljenje izbora u Nikšiću.DPS sa njegovim koalicionim partnerima ma ko bio sa njima,će tako da izgubi izbore da će to biti za priču i to će biti najgori izborni rezultat za dps u Nikšiću od kada dps učestvuje na izborima u Nikšiću.

Njegoš
Gost
Njegoš

Ukloni li one cerade po NK? Ne. Ukloni li limenku sa Rumije? Ne. Ukloni li betonsku pontu sa prevlake? Ne. Radite li vi išta kako zakon kaže? Što hoćeš? Morate primjenjivati zakon prema svima isto ili puštite sve.

Tref
Gost
Tref

Samo da se narod osvijesti i da shvata o cemu se radi pa ce srpska crkva izgubiti kredibilitet jednom za svagda.

Dobro, i?
Gost
Dobro, i?

I? Šta ste vi preduzeli? U koliko kolona idu patriote na izbore?

Kraj
Gost
Kraj

Dolazi kraj lopova iz Dpsa čitav Nikšić se okrenuo protiv njih nikad više lopovi iz adpsa

Vepar
Gost
Vepar

Ovaj priplodni vepar iz Ozrinića ne smije da izadje u Nikšiç medju narod to vam je dps partija lopova

Send this to a friend