Politika

Nikolić: Pokušajem narušavanja ugleda Đukanovića uredništvo RTCG urušilo sopstveni

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

U jučerašnjoj emisiji „Gledajmo se“, emitovanoj na TVCG 1, došlo je do povrede osnovnih profesionalnih principa, standarda i novinarske etike od strane novinara i voditelja Seada Sadikovića i samog uredništva ove emisije, kazao je Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Naime, u prilogu, skaradnom montažom uredništvo emisije i odgovorni u RTCG, tendenciozno su pokušali da naruše ugled predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića”, naveo je Đukanović.

Kako je dodao, pored čina pokušaja diskreditacije institucije predsjednika Crne Gore, napravljen je niz prekršaja i povreda, prije svega člana 9. stav 12. Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televizija Crne Gore koji upućuje na obaveze i odgovornosti, te obavezuje na nepristrasno, tačno i uravnoteženo informisanje o domaćim i međunarodnim dešavanjima od javnog interesa. Osim toga, dodaje, došlo je i do povrijeđivanja nekih od osnovnih načela Kodeksa novinara/novinarki.

“Povodom ovog skandala, zahtijevamo da se oglasi uredništvo emisije i RTCG, te objasne kojim su se motivima vodili kada su se odličili za ovu medijski diverziju. Od menadžmenta RTCG očekujemo da javnosti predoči ko je odgovoran za ovaj neprofesionalni čin i kakve će posljedice tim povodom snositi. Ovim činom narušen je kredibilitet Javnog servisa, i nametnuto pitanje profesionalnosti ove kuće u predizbornoj kampanji za predsjednika Crne Gore”, kazao je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

NM🇲🇪
Gost
NM🇲🇪

Saglasnost svh onhi koji i’ole imaju moralnu obavezu za svaki krš ovog tla i granicu ovog neba .Ostatku sve na svoj obraz .

Zoran
Gost
Zoran

Sjetimo se samo karikature i nedjela seada sadikovica. Jurio je i napao omladinu jer nose Crnogorske zastave, omladina ga skoro izbi, a on poce skoro placuci da se zali da je napadnut. Srecom kamere su sve snimile pa se istina razotkrila. On je bruka sam za sebe. A mediji koji mu daju prostora su gori od njega (ako je to… Više »

Ne smeta reći
Gost
Ne smeta reći

Da bi nekom narušio ugleda, uslov je da mu nije već narušen…

Jako
Gost
Jako

Nema rtcg odavno ugled ..

Valter
Gost
Valter

Milo za predsjednika!

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Pokusššajem branjenja lika i djela vi ustvari povecavate gledanost emisije. Bravo. I hvala

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Da vidimo tuzilastvo, i direktora RTCG.
Ćeraj to neka odg, ili salji kuci pa neka prozivaju.
Ovo je dno samo, a posle ni sam ja izvinite.

Canon
Gost
Canon

Šti ima tužilaštvo sa ovom, ako misli da su ga uvrijedili neka ih sam tuži.. Tako to ide…

Koranka
Gost
Koranka

Canon aj polaku u litije.

Send this to a friend