Politika

Nikolić: Šarkić, Perović i Hodžić samo dekor opozicije

Javni nastupi organizatora protesta posljednjih dana jasno su pokazali da se ne radi o građanskom već o političkom djelovanju u svim aspektima, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

“Njihov vokabular je u potpunosti politički a ne građanski, i predstavlja sublimat onoga što opozicija decenijama bezuspješno ponavlja. Zahtjevi koje ističu su svojevrsni politički pamfleti, što je potpuno legitimno ukoliko se i formalno definišu kao politička partija. Jedan od organizatora protesta Džemal Perović čak precizno kaže da „predstavnike inicijativnog odbora vidi u novoj Vladi“, što su takođe političke aspiracije”, dodaje Nikolić.

Prema njegovim riječima, partijsko djelovanje se najbolje vidi u organizacionom pogledu.

“Po sopstvenom priznanju, oni se oslanjaju na infrastrukturu opozicije i finansijsku podršku, od plakata, preko autobusa, do bine…Sada je svima jasno da iza protesta ne stoje Omer Šarkić, Džemal Perović, Demir Hodžić i drugi koji se tako predstavljaju, već da je minorni pokret URA od početka manipulisao njima sa sviješću da nema autoritet kod građana, krijući se iza navodnog inicijativnog odbora koji su, kako sami kažu, organizovali jednom „čat konferencijom”, kazao je poslanik DPS-a.

Kako je istakao namjeru da URA prikriveno djeluje iza navodne građanske inicijative prozreo je njihov dojučerašnji partner Aleksa Bečić koji otvoreno pokušava da preuzme inicijativu.

“U tom cilju okupio je i manje političke subjekte na čelu sa Miodragom Lekićem i Vladimirom Pavićevićem, osmislio svoj slogan, i krenuo u partijsku kampanju na lokalnom nivou. Naravno, DF sve to vidi, i uključuje se u akciju dovođenja aktivista iz svih opština, oslanjajući se na iskustvo iz 2015. i 2016. Osnovane su tvrdnje i da su uloge ovako podijeljene u skladu sa scenarijom inostranog reditelja koji ovo sinhronizovano radi sa protestima u susjedstvu”, dodaje on.

Nikolić je uvjeren da su Perović, Šarkić, Hodžić i isturena grupa anonimusa dekor opozicije.

“Ipak, pitanje je dana kada će isplivati na vidjelo samo trenutno potisnuti antagonizmi i nesuglasice između opozicionih partija, koje građanima ne nude ništa drugo osim rušenja vlasti po svaku cijenu. Dometi takve politike dobro su poznati većinskoj crnogorskoj javnosti. Kad je riječ o protestima, vidno blijedi uloga njihovog političkog pokretača, koji iz Londona obećava zlatna brda i doline, sve uz snažnu podršku nezavisnog poslanika Rudovića. Iako se iz petnih žila upinje da podrži proteste, nudeći Crnoj Gori spasilačke usluge, ovi istureni organizatori su se ogradili od njega i okarakterisali ga kao tajkuna”, navodi Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vujaklija
Gost
Vujaklija

Slika vrijedi hiljadu rijeci u slucaju ovog Nikolica mnogo vise!

Pjetro
Gost
Pjetro

E kako imas bistre oci i mašala lijepu glavu.

Fileopg
Gost
Fileopg

Hiruški precizna analiza jedne perfidne ali ipak providne prevare, tobože građanski, a ovamo se opozicione glavešine pobiše da preuzmu čelo kolone. Bečić pravi svoje predmitinge kako bi se stvorio ośećaj da on presudno utiče na masovnost a vojvoda ćetnićki plaća autobuse i sengviće da dokaže da ustvari on je bitniji. Na kraju debakla ove farse će se ove dvije ,,umne… Više »

Cetinje
Gost
Cetinje

Sramota za crnogorsku omladinu

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Ko si ti a ko su oni???

razocarang i
Gost
razocarang i

I sta mislite,sta se od ovoga derista moze ocekivati u buducnosti ? Da li se C.Gora ,moze osloniti na ovakvi podmladak,koji je vec sada ,polronski nastrojen.

Bankar
Gost
Bankar

Ma sva trojica su ulicne pesnice URA-e i tabloida,inace Perovic je Abzzov drug iz ngo Mogul,ka da je crna gora velja pa da se nezna ko je ko i ko za koga obavlja prljave rabote.

vnk
Gost
vnk

Bilì su i prije neki, lijepi, mladi, pametni -Ljudi za sve- a.najviše za svoj duboki džep.

sjever
Gost
sjever

Da li je ovo onaj Hodzic iz Zukorliceve partije u C. Gori. Cini mi se da jeste. Meni se cini da je on profesionalni mitingas, jer je jos kao student imao politicke ambicije i tada je nesto protestovao i ako je izgleda intelektualno malo inferioran da ne kazem neku grublju rijec. Ako on treba da spasava Crnu Goru onda tesko… Više »

Protestant
Gost
Protestant

Jeste on je taj. Nekadasnji Zukorlicev ratni drug, dok mu je tata okoreli Dps-ovac. A brata mu zaposlila Bs. Pa sad ti vidji kakva je to moralna velicina i na sta lici njihov politicki zivot. Klasican bosanski lonac (jelo) u koji ide sve i svasta. Znaci ovaj je tu po zadatku neko mu je obeco pare jer on je Zuku… Više »

Sara
Gost
Sara

Sta prica ovaj retard pa Perović je bio liberal i borio se za demokratiju kad se ovaj glavonja nije bio ni rodio

Nikola
Gost
Nikola

Sramota je da mlad covjek ovako razmislja

Vaše ogledalo
Gost
Vaše ogledalo

Saro, liberal je, u političkom žargonu, ljepši sinonim za anahistu, a anarhisti su uglavnom, kao i hipi, vezani sa psikotropskim drogama tipa marihuana, lsd i dmt. Navedi sebi, molim te, jedan primjer kada neki liberal upravljao svojom zemljom. Razmisli dobro o tome.

Marta ofinger
Gost
Marta ofinger

Jedan od sedam sekretara SKOJ-a!

Mima
Gost
Mima

A ko su ostalih šest?

Tim snova
Gost
Tim snova

A. Nikolić, Rakočević, Divanović, Živković, …i Škrelja!

Selektor Škrelj
Gost
Selektor Škrelj

A. Nikolić, Pešić, Živković, Rakočević, Divanović, Andjušić.

Crta
Gost
Crta

Kakva poltroncina !

Viđi amo
Gost
Viđi amo

Pitaj Divanovića šta mu znači ono: godina svinje?

Vojo
Gost
Vojo

Ti mi moj dobri Mićoza sve znas bravo ti ga bravo bravo bravo😆😆😆

Mamica
Gost
Mamica

Bavo, bavo!

Send this to a friend