Politika Na sjednici Glavnog Odbora

Nova srpska demokratija podržala prijedlog ustavnih promjena

Glavni odbor Nove srpske demokratije jednoglasno je podržao predlog ustavnih promjena koji će u narednom periodu poslanički klub Demokratskog fronta staviti u skupštinsku proceduru.

Na Glavnom odboru je konstatovano da zbog zloupotreba postojećeg Ustava od strane vlasti i dalje postoje identitetski konflikti u Crnoj Gori i sistematsko kršenje prava srpskog naroda.

Pored toga, ukazano je da se predloženim izmjenama i dopunama Ustava želi pokrenuti proces eliminisanja diskriminacije, čime bi se otvorio put da Srbi najzad ne budu građani drugog reda, da srpski jezik postane službeni i trobojka narodna zastava, što ima uporište u tradiciji i trajanju Crne Gore.

“Ove promjene Ustava su demokratske i u opštem interesu jer ne ugrožavaju ničija prava, a afirmišu i principe direktne demokratije, preko kojih bi se mogle na slobodnom referendumu provjeravati sve institucionalne odluke koje su protiv većinske volje građana. Određenim izmjenama i dopunama Ustava omogućiće se da pravosuđe konačno bude nepristrasno, a ne da zavisi od režimskih direktiva”, piše u saopštenju Nove.

Usvojene su i predložene izmjene izbornih zakona koje će omogućiti pravične izbore, slobodno izraženu volju građana na izborima i njenu implementaciju.

Glavni odbor je usvojio i finansijski izvještaj pri čemu je apostrofirana nezakonita blokada stranačkih sredstava od strane Agencije za sprječavanje korupcije u sklopu režimskog progona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

Ovi bi najradije predlozili da nestane Crna Gora ali malo morgen

awetinja
Gost
awetinja

Podržavaju sami sebe

Ije,ije
Gost
Ije,ije

Ne, prijedlog nijesu podržali.Šta je to?
Predlog je podržan.

Kotor 2006
Gost
Kotor 2006

Prvo da promijenite Ustav Kosova. Zatim Ustav Srbije. U Crnu Goru nemate sto da trazite.

Neno
Gost
Neno

Vi ste odavno propustili svoju priliku .
Ovo su priče za malu djecu.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Je li se to odnosi na srbijanski Ustav posto oni Crnu Goru ne priznaju.

Svjefol
Gost
Svjefol

Cijela stranka u pola sale stade….I tako minorni, bi oni da se pitaju i ako moze ikako, da poniste Crnu Goru…hahaha, kakvi zaludnjaci

Send this to a friend