Politika

Jokić: Imam samo crnogorsko državljanstvo, evo i dokaz

Ja sam državljanin Crne Gore i nemam državljanstvo niti jedne druge zemlje, kazao je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić reagujući na medijske navode da posjeduje državljanstvo i Srbije te da je zatražio ispis istog.

Jokić

“Kako bismo i ovu temu zatvorili i vratili se radu za dobrobit Kotora, zarad cjelokupne javnosti moram da kažem da sam državljanin Crne Gore i da nemam državljanstvo niti jedne druge zemlje”, naveo je Jokić.

Ovakvi navodi, tvrdi on, imaju za cilj da diskredituju demokratsku upravu u Kotoru i njega kao predsjednika Opštine, te da se skreće pažnja sa rezultata koje su ostvarili.

“Više je nego jasna namjera da se konstantnim napadima i pritiscima na demokratsku upravu u Kotoru i mene kao predsjednika opštine učini sve kako bismo se najprije mi dekoncentrisali i izmorili i kako bismo prestali da radimo ono što se od nas očekuje i za šta smo na izborima dobili mandat, da sprovedemo reformu lokalne samouprave. Takođe, ovakvim simultanim akcijama se pokušava skrenuti pažnja sa rezultata rada lokalne vlasti u Kotoru. Fiskalna disciplina, organizovanje kulturnih manifestacija, borba za status Kotora na UNESCO listi, borba za koncesiju nad upravljanje operativnom obalom Luke Kotor – sve su to teme koje treba da budu predmet interesovanja javnosti i sa kojih se svakodnevno skreće pažnja”, ocijenio je on.

Ukoliko nadležni državni organi pokrenu postupak spreman je da se odazove bez odlaganja.

“Ukoliko nadležni državni organi pokrenu predviđeni postupak na njihov poziv ću se odazvati bez odlaganja i taj postupak ćemo završiti u roku od pet minuta.  Isti stav očekujem od svih drugih državnih i lokanih funkcionera, posebno onih koji su na vlasti”, poručio je Jokić.

U prilog svoje tvrdnje dostavio je potvrdu nadležnog državnog organa Republike Srbije kojim se konstatuje da se ne nalazi u evidenciji državljana Republike Srbije, a koja je izdata na njegov zahtjev preko punomoćnika.

“Na medijske i političke prozivke raznih subjekata po ovom pitanju više neću reagovati niti ću se oglašavati”, poručio je Jokić.

A.Rahović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šimun
Gost
Šimun

hahha druže ne petljaj, prije par dana si se ispisao iz Srpskog državljanstva…i to je svima jasno, ali s obzirom da držite većinu (velikih) medija vama niko nista ne moze!!!!

danajski dar
Gost
danajski dar

“…Imam samo crnogorsko državljanstvo…” NEMAŠ CG DRŽAVLJANSTVO, AKO IMAŠ ODE NEKO JOŠ U ZATVOR

bitangica2
Gost
bitangica2

“„Jokić nije demantovao da je 12. maja 2017, dakle prije samo dva mjeseca, još uvijek bio državljanin Republike Srbije i da je u tom statusu od 11. septembra 2013. godine, što potvrđuje zvanični dokument objavljen u crnogorskim medijima. Nesporna je i lako dokaziva činjenica da je aktuelni predsjednik Opštine Kotor upisan kao državljanin Republike Srbije pod tekućim brojem 1661 i… Više »

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Ništa ovo ne znači. Đe je bio sve ovo vrijeme? Možda je čekao da mu daju odpust iz srbskoga državljanstva kako bi mogao dobit ovu potvrdu? Kako su mediji doznali da je uzeo ovu potvrdu, tako su doznali i da je imao državljanstvo. Patriotske stranke koje su dio vlasti u Kotor, morale bi insistirat da ovi “demokrat” dokaže da nije… Više »

A
Gost
A

Ko sad odje koga laze ?

Šimun
Gost
Šimun

Jokić sve nas!!!

amo
Gost
amo

Dabogda nam KIM DZONG bio presjednik drzave

penicilin
Gost
penicilin

amo, “Dabogda nam KIM DZONG bio presjednik drzave” A, viđi, ko god oće, ali “demokrate” neće

Deka
Gost
Deka

Jeli imo državljanstvo Srbije za vrijeme i prije izbora to je bitno?

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Sad su na potezu oni koji su sve pokrenuli. Da vidimo dokaze da je imao ili predao za srpsko državljanstvo. A svakako je ka i Bečić. Pljune po majci Srbiji kad je fotelja u pitanju. I naravno botovi Demokrata kojima ne smeta DPS kad treba razbit Front, SNP i DEMOS. A Crnu Goru će poslije.

Df-ov gasovod
Gost
Df-ov gasovod

Nema parizera,stize kolenica

bozo
Gost
bozo

ZA CRNU GORU bez dileme

Biohazard
Gost
Biohazard

500 eura kosta ispis iz drzavljanstva Srbije regularno , a kao sto znam da se moze ubrzano dobit drzavljanstvo tako se moze i izbrisati , ali nema veze , zivio ti i sa srecom…

Donald
Gost
Donald

Kako si mi ti upucen u sve, oci majkine. Ima li nesto sto ne znas?

anuscg
Gost
anuscg

za ispis ti treba i do godinu dana

anuscg
Gost
anuscg

srbija ne dostavlja spisak svojih drzavljana, ovim se samo proganjaju oni koji imaju srbijansko drzavljanstvo a sta je sa onima koji imaju hrvatsko i crnogorsko drzavljanstvo a hrvatsko dobili posle 2006 godine i sad su u vlasti sa dps

frki
Gost
frki

znači preko veze ubrzano si se ispisom iz srbije i sad kao da nisi imao . priznaj budi muško i tačka.

Izvinjenje moli
Gost
Izvinjenje moli

Ocekujem izvinjenje od rtcg, cdm, dn i pobjede, zbog iznosenja neistina.

Fcf
Gost
Fcf

Izvinjenje samo ako nikad nije imao srpsko drzavljanstvo

Javite se
Gost
Javite se

Ocekujem izvinjenje rezimskih medija.

A sad
Gost
A sad

Sto ce sad izmisliti Pobjeda, cdm, DN….

cinik
Gost
cinik

Nije valjda da Pobjeda ponovo laže.

Janko
Gost
Janko

ako ga je imao 16. Oktobra ogrijesio se o citav niz zakona.

Biohazard
Gost
Biohazard

Nemoj da se sepuris puno , zakonski ako se utvrdi da si ga imao do skoro i to te iskljucuje kao gradonacelnika , ali meni je kao gradjaninu ok i ovo , imao si , vise nemas , i gotova prica ….

Прецизност, бај
Gost
Прецизност, бај

Мислио си “мени, као ДПС шпијуну, је то ОК” 🙂

NHM
Gost
NHM

Isto kao Marović kad veli da nema račune u Švajcarskoj i da ko god nađe kakav račun može da zadrži pare. Jedini problem je što se tvrdilo da je račun imao 2006, a ne da ga ima u trenutku kad je počela ta priča. Pih, da je ovaj mali nastavio da ćuti ne bi bio nikakav problem, ovo foliranje i… Više »

zokimne
Gost
zokimne

Kako je manipulator cutao dok nije zavrsio otpust,pa se sjetio 20-ti dan da pokaze potvrdu. Sto odma to nisi uradio? Kakvi su ovo anticrnogorci samo lijepo upakovani.

mićko
Gost
mićko

ako nisi trenutno, ne znači da nisi bio do skora

Bot
Gost
Bot

Sto da pisemo zna li se ??

centrala
Gost
centrala

Stižu sendviči i uputstva.

Send this to a friend