Politika

Ostatak opozicije neće na proteste sa Frontom

Građanski pokret URA i Socijaldemokratska partija odbili su juče predlog Milana Kneževića, koji je najavio da će Demokratski front pozvati cijelu opoziciju na proteste na jesen. Iz Građanskog pokreta URA poručuju da protesti moraju biti rezultat dogovora cijele opozicije dok je za SDP trenutno u prvom planu okupljanje progresivnih struktura društva oko koncepta koji su nedavno ponudili usvajajući manifest.

“Građanski pokret URA jeste za proteste, ali ne na način kako je to zamislio DF i na dosadašnjem konceptu tog političkog saveza. Da se cijela opozicija prvo dogovorila oko organizacije, koncepta i cilja protesta, pa objavila da će oni početi odmah poslije ljeta, to bi već značilo da smo napravili pomak i da su neki opozicioni subjekti prekinuli praksu pukog reklamiranja sa kratkoročnim efektima. To je ono za šta se zalaže Građanski pokret URA. Ovako, oni po starom zakazuju i zovu neiskreno sve ostale da se pridruže, da bi sebe prikazali kao neku vodeću snagu”, rekao je za „Dan” Neđeljko Rudović, potpredsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA).

Kako je dodao, „protesti radi novih izbora, a novi izbori radi svrgavanja uzurpatora vlasti i zaustavljanja ekonomsko-socijalnog sloma zemlje su vid političke borbe za koji mislim da postaje neizbježan”.

“Ono što je takođe neizbježno, ako iskreno želimo da uspijemo je da ti protesti nemaju ništa slično sa onima koje je dosad organizovao Demokratski front”,  zaključio je Rudović.

Knežević je, govoreći o narednim potezima političkog djelovanja opozicije, najavio da će DF ponuditi opozicionim partijama za jesen organizovanje serije protesta i kazao da, ukoliko odbiju, ,javno će imenovati kočničare opozicione saradnje i povući poteze koji će ih potpuno raskrinkati”.

U Socijaldemokratskoj partiji ne razmišljaju o Kneževićevim medijskim pozivima na proteste.

Kako je kazao portparol SDP-a Mirko Stanić predstavljanje i afirmacija Manifesta za okupljanje progresivnih snaga je prioritet te partije u ovom momentu.

“Socijaldemokratska partija je u aktuelnom političkom trenutku kao rješenje za izlaz iz duboke političke, ekonomske i socijalne krize ponudila Manifest za okupljanje progresivinih snaga. Reakcije koje imamo u periodu od predstavljanja ovog dokumenta su izuzetno pozitivne sa nizom predstavnika raznih društvenih grupa koJe su veoma zainteresovane za pojedine segmente Manifesta. Poslije veoma uspješnog prestavljavljanja dokumenta ambasadorima i članovima diplomatskog kora koje je imao predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić u ponedjeljak, krenućemo u dalje predstavljanje i afirmisanje ovog dokumenta”, najavljuje Stanić.

Kako je zaključio, u SDP-u smatraju da Manifest može biti polazna tačka za okupljanje svih snaga koje Crnu Goru vide kao modernu, demokratsku, građansku, evropsku i evroatlantsku zemlju.

Iz DF-a su i ranije u više navrata najavljivali proteste tokom jeseni. Poručivali su da će, ako ne budu dobili podršku ostalih opozicionih subjekata, Demokratski front nastaviti svojim putem.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sudija
Gost
Sudija

Ranja ti je cudo razbuca je svoju i tudju famelju,on ti je ka crnogorski Romeo!!!!

Boca di Cataro
Gost
Boca di Cataro

Cetnici nece sa cetnicima.

Marko
Gost
Marko

Pa URA i SDP su NATO partije, sto su se oni nasli prozvanim da odgovaraju na ovaj poziv DF?

Bokelj
Gost
Bokelj

Sprdnje od SDP manifesta,od 36 strana,teksta 15,biljeska prazno 17 i 4 strane SDP reklame.Znaci od 15 strana teksta i to sturo pa razvuceno,sve bi stalo na 5 strana A4 papira za kucanjeeee.Ovo bi bolje pripremila neka turisticka organizacija na primorju no SDP.Sprdnja a oni se fale sa manifestom.Oni misle da ako kazu “manifest” da ce crnogorci dozivjeti orgazam,varate se izrodi… Više »

mitar
Gost
mitar

Što bi rekli ovi iz URE,prioritetan im je zadatak da promjene stav EU prema CG vlasti.
LOL 🙂

Iskreno
Gost
Iskreno

Navijam za DF, ali mi je dosta da na posao idem okolo naokolo. Može li se idje drugo protestvovat, nako u Podgoricu?!

Zrno
Gost
Zrno

Ipak SDP i URA treba da organizuju proteste,jer njima prilici da budu u prvim redovima po casti,a ovi ostali rusitelji CG sa Pahomijem,Kacevendom i nezobilaznim Amfijem od pozadi…..hahahahahaha……

PG_man
Gost
PG_man

Bi oni nego na skup URE I SDP-a ne bi bilo iljadu dusa sa sve Draginjom, Ranjom I… ko bjese u URA zaboravio sam? A, da Rudovic. Mada ni DF vjerujem sve da uprte Zeljku Kolmar sa ekipom I Marka Milacica alijas Robin ‘uda I profesora Blazica u svojoj najnovijoj havajskoj kosulji.

ND
Gost
ND

Veseli Front!! Dako Vas sada bude bar 100!!

Zoran
Gost
Zoran

Niko nece sa gubitnicima iz df.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

URA sa svojih 3% snage… SDP sa 5% koga oni mogu da predvode? Kakvi manifesti, kakvi bakraci. Što su umislili ovi iz SD? Da su “najjači”? U čemu da nam je znat? To je nevidjeno što nam Ranko priredjuje. A Dražin Front izlazi na proteste, kako najavise u septembar, da bi zamaskirali sudjenja koja tada imaju. Maksimalno će opstruirati sudski… Više »

Pyer
Gost
Pyer

OVE SPRDNJE NA KUGLI ZEMALJSKOJ NEMA.IMALI KRAJA RUGANJU SA OVIM NARODOM.SVI KOJISTE NEZADOVOLJNI STANJEM U CG KUKU VAMA KOVAS SVE PREDSTAVLJA.SVE U STILU ONE DJECJE OCU KA..T NECU KA..T

Liberal
Gost
Liberal

Ranku i Žarku ovi iz DF su “opozicija”, a ne ruski plaćenički teroristi.
Ranko i Žarko mogu, radi svojih bolesnih političkih ambicija, da prave koaliciju i sa stranim plaćenicima ,
kojima je Crna Gora meta za uništenje – po nalogu Srbije i Rusije.

Enigma
Gost
Enigma

Nemijte cekat jesen nego za Ilin dan 2 avgusta i to oko 14h da se ne pomijece narod na jesen …. ha ha ha

Send this to a friend