Politika

Pavićević: Rekonstrukcija Vlade da ne bude zbog ličnih interesa

Srđan Pavićević

Stav Saveza građana Civis je da je Vlada pokrenula dosta aktuelnih problema i pitanja, ali da je u svjetlu dinamike procesa previše troma. Željeli bismo i insistiramo da se stvari brže dešavaju. Da li je ova tromost posljedica slabo kvalitetne administracije, niskog radnog efektiva, ili bogatog i pravno zamršenog nasljeđa, koji je sagradio prethodni režim u cilju svoje samoodbrane, ostaje da se vidi i analizira na ovim sastancima. Do sada su ostvareni neki rezultati, ali i mi i narod koji nas je birao očekujemo više. Da li će premijer i njegova vlada moći više, ostaje da se vidi, kazao je u izjavi za Dan Srđan Pavićević, predsjednik Saveza građana Civis.

Uoči drugog sastanka partija parlamentarne većine, najavljenog za kraj ove sedmice, on je rekao da je na prethodnom sastanku razmatrana trenutna politička situacija, opterećena krizom i skupštinske i izvršne vlasti.

“Skupštinska većina, kao i predstavnici opozicije, ima obavezu kontrole, nadzora i analize rada izvršne vlasti. U tom duhu je i započeta serija sastanaka većine, u želji da se precizno analizira i ocijeni rad Vlade u prethodnom periodu. Na prvom sastanku se jasno primijetilo da imamo manje-više različite stavove i ocjene od onih koji su apsolutno nezadovoljni, do onih koji su djelimično zadovoljni, ali nisam primijetio da je bilo potpuno zadovoljnih”, istakao je Pavićević.

Prema njegovom mišljenju, sa promjenom Tužilačkog savjeta, Savjeta Radio-televizije Crne Gore, konsolidovanjem i imenovanjem rukovodilaca policije i službi bezbjednosti, otvaraju se vrata za puno i efikasno djelovanje po širini i dubini kriminalne zaostavštine prošlog režima.

“Nema više šta da se čeka. I pravda koja previše zakasni postaje nepravda. Vlada može i mora bolje. Da li će taj pomak biti realizovan kroz postojeći saziv Vlade, ili uz ciljane i neophodne promjene određenih njenih članova, vidjećemo u najskorijem roku. Svaka rekonstrukcija podređena boljitku i progresu za nas je prihvatljiva, ali na bazi argumenata, analize i projekcija. Svaka potreba loma, rušenja, ili rekonstrukcije Vlade bazirana na ličnim apetitima, ambicijama ili frustracijama, koja analitično gledano ne obećava boljitak, za nas je neozbiljna, površna i opasna avantura, na koju sigurno nećemo pristati”, naglasio je Pavićević.

Kako je dodao, pred Vladom su ozbiljni izazovi sanacije posledica pandemije korona virusa, organizovanja što uspješnije turističke sezone, sveukupni ekonomski i socijalni oporavak, otvaranja prema regionu i Evropi i nastavak pristupnih pregovora.

“Bilo bi pametno da udružimo sve raspoložive kapacitete ka jednom cilju, a to je izlazak iz duboke krize nametnute nasleđem prošlog režima, kome ćemo tako na najbolji način staviti do znanja da će njihovi snovi o povratku na vlast zasad ostati samo snovi”, kazao je Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
D.D
Gost
D.D

Najveci gospodin u parlamentu
Realan skroz

Barka
Gost
Barka

Ovako i Bozena prica, isto.. Pamet nasa crnogorska…

Orwel
Gost
Orwel

Ovo je onaj što je rekao da je do 30.avgusta prošle godine u CG vladao aparthejd prema Srbima.

Hogar
Gost
Hogar

A kapaciteti su vam za respekt moj doktore!Udruzili ste se vi da sve unistite i to i cinite,a sad i da ocete iz kola ne mozete izaci!Ali snaga vaseg Civisa je ko moje pok babe pa brzo necete razmisljat vise ni o cemu izuzev svom ljekarskom angazmanu!

Mongro
Gost
Mongro

Ja sam mislio za ovog čoeka da je pametan! Sa kakvima si ti sjeo da pregovaraš i “gradiš” budućnost CG?! Osvrni se oko sebe. Đe god se osvrneš i pogledaš stoji ili pop, ili četnik, ili paradajz turista….Crnogorci i njihova ugroženost su za vas nepostojeći, nema nas….vas brine ugroženost srba! Neka vam sve ovo što podržavate ide na obra!

Progres
Gost
Progres

Cilj ove jade je da ostanu u foteljama po ma koju cijenu, čak je i premijer reka da će braniti ovu vlast i životima, samo nije reka čijim, pošto vidim da svojima sigurno neće.

Roza
Gost
Roza

Kakvo je razočarenje ovaj čovjek i Civis. Po sastavu sam mislila obrazovani, civilizovani i moderni ljudi. A oni desničari viši od DF-a. Katastrofa.

Send this to a friend