Politika

Pavićević: Spajić smijenio direktorku Monstata po diktatu DF-a

U trenutku kad Evropska unija upozorava da im Vlada Crne Gore nije dostavila nacrt Zakona o popisu stanovništva, kao i da ih niko nije informisao o preduzetim koracima u organizaciji popisa, ministar finansija Milojko Spajić smjenjuje direktoricu MONSTAT-a Gordanu Radojević samo zato što je radila svoj posao i poštovala pravila struke i međunarodne standarde, saopštio je  član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Aleksandar Pavićević.

“Time je Milojko Spajić, uz sva uzaludna nadanja nekih, svrstao sebe uz Demokratski front i realizatore „srpskog sveta“, uprkos činjenici da su i premijer Krivokapić i vicepremijer Abazović prije svega 10-ak dana tvrdili da ove godine neće biti popisa stanovništva. Očito, agenda koju Aleksandar Vučić, SPC i DF, ispostavljaju vlasti u Crnoj Gori, jedini je plan rada „ekspertske“ Vlade”, poručio je Pavićević.

Prema njegovim riječima, procedura za smjenu Gordane Radojević je samo jedan u nizu pokazatelja da je sporazum Krivokapića, Abazovića i Bečića, potpisan prije godinu dana,” a u kome piše da neće biti revanšizma, ostao mrtvo slovo na papiru”.

“Ovim potezom Milojka Spajića još jednom je ugrožen evropski put Crne Gore, a održavanje popisa mimo saradnje sa Eurostatom i institucijama EU ostaviće trajne posljedice na pregovore o pridruživanju uniji”, zaključio je Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Stonste se prepali popisa?

Makarije
Gost
Makarije

Milojko sve ti ćetalo.

Progres
Gost
Progres

Boli njih briga za EU oni i tako nikad nijesu iskreno bili za nju….

Send this to a friend